Skocz do zawartości

E60- kilka pytań nowego użytkownika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od wczoraj jestem posiadaczem BMW E60 2.0D z 2007 roku. Jeżeli dubluję któreś pytania, czy piszę niezgodnie z zasadami Forum to proszę o wyrozumiałość oraz pouczenie mnie :)

Panowie, w BMW jestem zielony i chciałbym zasięgnąć kilka pytań/porad na temat swojego auta.

Otóż:

-Czym różni się E60 od E61? Tzn pewnie chodzi i przedlift i polift, ale chciałbym prosić o listę zamian jakie są między autami.

-W jaki sposób mogę dokładnie ustalić rocznik produkcji swojego auta?

-Czy i gdzie mogę zweryfikować autentyczność przebiegu? Podłączenie do komputera, czy wystarczy odczytanie z kluczyka?

-Czy jeżeli w navi business mam zwykłe pojedyncze CD i zmieniłbym na zmieniarkę 6CD to potrzebne jest dodatkowe programowanie ew jakieś inne przeróbki?

-Jaki zestaw Hidów polecacie do tego auta?

-Do czego służy taka a'la obudowa pilota (od otwierania samochodu- system Start/Stop) która jest ładnie zaczepiona w schowku?

-Czy przy wypadku wraz z poduszkami zawsze strzelają pasy? Po czym poznać czy są strzelone? Chodzi i diagnozę bez komputera.

-Jaka jest najnowsza wersja oprogramowania do idrive? Jak sprawdzić swoją? Oraz w jaki sposób mogę zrobić aktualizację?

-Od spodu znalazłem tak jakby zagłuszki na oświetlenie podłogi, czy mógłbym i w jaki sposób domontować dodatkowe lampki?

-Czy z 520D jest stosowane w jeszcze jakieś E60?

-Jakie są wersje audio w E60?

-Czy pojedynczy panel klimy mogę zastąpić panelem od podwójnej klimy?

-W co tanim kosztem mógłbym doposażyć swoje E60?

Byłbym wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

-Czym różni się E60 od E61? Tzn pewnie chodzi i przedlift i polift, ale chciałbym prosić o listę zamian jakie są między autami.

E60 = Limuzyna E61= Kombi

-W jaki sposób mogę dokładnie ustalić rocznik produkcji swojego auta?

Rozkoduj VIN np. tu : http://www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cgi

-Czy i gdzie mogę zweryfikować autentyczność przebiegu? Podłączenie do komputera, czy wystarczy odczytanie z kluczyka?

Jeśli jest historia serwisowa w ASO BMW to zweryfikujesz przebieg, dobry fachowiec z elektroniką sobie poradzi.

-Do czego służy taka a'la obudowa pilota (od otwierania samochodu- system Start/Stop) która jest ładnie zaczepiona w schowku?

Wkładasz do niej mały plastikowy kluczyk i możesz uruchomić silnik.

-Od spodu znalazłem tak jakby zagłuszki na oświetlenie podłogi, czy mógłbym i w jaki sposób domontować dodatkowe lampki?

Pewnie się da.

-Jakie są wersje audio w E60?

Business, Professional, Logic 7

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja tylko chciałem pogratulować koledze, że chce sprawdzać przebieg dopiero po zakupie. :) Brawo. :mad2:
Opublikowano
Ja tylko chciałem pogratulować koledze, że chce sprawdzać przebieg dopiero po zakupie. :) Brawo. :mad2:

Nie sprawdzić, a dowiedzieć się w jaki sposób kontynuować historię oraz przy ewentualnej sprzedaży jak ją przestawić- dla mnie wystarczające jest to, że mam zapis o stanie licznika w fakturze zakupu, poza tym stan auta mówi sam za siebie.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Parę zagadek jeszcze zostało to byłoby super jeżeli ktoś w temacie wyjaśniłby co i jak.

Co do wersji audio gdzie oraz jaka ilość głośników jest do każdej z nich?