Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

lars

Auto z vin ma wpisane Niemcy.

gdybyś mógł wrzucić VIN, to rozkodujemy wyposażenie. jeszcze nie spotkałem auta w tej konfiguracji bez grzania jaj. może poprzedni właściciel odinstalował grzanie dvpy i stąd te rozbierzności?

Opublikowano

I co z tego, że samochód jest z Włoch tzn. że jest gorszy, nie rozumiem. Ja teraz mam samochód z Włoch (wszystkie moje poprzednie były z Niemiec, sprowadzane osobiście, mój tata ma tam znajomego) i nie narzekam. Nie rozumiem tej nagonki na samochody z Włoch. Oczywiście, obecny samochód nie był kupiony z pierwszego, lepszego ogłoszenia tylko też od osoby znajomej która sprowadziła samochód. Nie mam rys, przetartych zderzaków, czy też połamanych plastików w środku (strasznie pedantycznie podchodzę do samochodu, zwłaszcza do wnętrza), dodam więcej samochód jest w lepszym stanie (chociaż jest starszy ale jest od I właściciela) niż mój poprzedni samochód (passat 1.9tdi z 2005r z książką prowadzoną do końca i też od I właściciela). Aha no i wiadomo plusem samochodów z Włoch jest to, że są suchutkę (nie ma takiej zimy itd).

teraz nie mam grzanych foteli ale miałem w dwóch poprzednich i szczerze użyłem ich kilka razy.

ale "pofilozowałem" hehe Pozdro

Opublikowano
Zadne powietrze z dmuchawy nie da takiego ciepełka jak grzaniec pod tyłkiem. Kto nie ma to mówi się trudno, ale dziwię się tym co mają i twierdzą, że to kiepski bajer.
Opublikowano
I co z tego, że samochód jest z Włoch tzn. że jest gorszy, nie rozumiem. Ja teraz mam samochód z Włoch (wszystkie moje poprzednie były z Niemiec, sprowadzane osobiście, mój tata ma tam znajomego) i nie narzekam. Nie rozumiem tej nagonki na samochody z Włoch. Oczywiście, obecny samochód nie był kupiony z pierwszego, lepszego ogłoszenia tylko też od osoby znajomej która sprowadziła samochód. Nie mam rys, przetartych zderzaków, czy też połamanych plastików w środku (strasznie pedantycznie podchodzę do samochodu, zwłaszcza do wnętrza), dodam więcej samochód jest w lepszym stanie (chociaż jest starszy ale jest od I właściciela) niż mój poprzedni samochód (passat 1.9tdi z 2005r z książką prowadzoną do końca i też od I właściciela). Aha no i wiadomo plusem samochodów z Włoch jest to, że są suchutkę (nie ma takiej zimy itd).

teraz nie mam grzanych foteli ale miałem w dwóch poprzednich i szczerze użyłem ich kilka razy.

ale "pofilozowałem" hehe Pozdro

Ja też mam z Włoch i jeśli miałbym kupować ponownie to bym się nie zawahał.

To są zwyczajne stereotypy. Wszyscy im ulegamy.

Opublikowano

jakub

To są zwyczajne stereotypy. Wszyscy im ulegamy

dlatego kebaby w niemczech, żeby spełnić życzenia swojej wybrednej klijentellii, ściągają pizze i jeszcze na tym dobrze zarabiają. wkurza mnie tylko jedynie to, że nasi handlarze zamiast sprzedawać pizzowe auta taniej o 30% niż pochodzące z niemiec to życzą sobie tyle co za te drugie kombinując na dodatek z dowodami rejestracyjnymi.

Opublikowano
To nie stereotypy tylko fakt - w Niemczech bardziej szanuje się samochody. Pomijając nieuczciwych handlarzy, itd., statystyczny Niemiec bardziej dba o auto od statystycznego Włocha, Francuza, Hiszpana, itd. Oczywiście to nie wyklucza kupna dobrego auta w pozostałych krajach :cool2:
Opublikowano
lars
Dokumenty takie jak kopia dowodu rejestracyjnego plus tłumaczenia przez tłumacza przysięgłego świadczą o tym że to auto ze Szwajcarii a tam też wpisany nr vin. Czy tak trudno uwierzyć że z tym autem jest wszystko ok?

nie gorączkuj się, chodzi o podgrzewanie foteli, ktorych ci brakuje. Jezeli wg. vin jest szwajcar to szwajcar. dowod rejestracyjny ze szwajcari to mozna sobie w dvpe wsadzić. ile jest pizzy italiana z dowodami rejestracyjnymi z niemiec to sie zdziwisz. kazda ori pizza italiana nie ma podgrzewania siedzeń, nawet ta z alp gdzie pizdzi w zime -30. w drozszych konfiguracjach zawsze bylo podgrzewanie siedzen w szwajacarii.

chyba kolega sobie robi żarty. czasem załamuje mnie, jak ktoś się wypowiada w temacie, który zna tylko z "mądrych forów". to, czy auto ma podgrzewane siedzenia zalezy tylko i wyłącznie od zamówienia, jakie złożył w salonie pierwszy właściciel, a nie od tego na jaki rynek auto zostało wyprodukowane. w szwajcarii można znaleźć kompletnego golasa a we włoszech, czy jak to fachowo określasz w "pizza italiano" ( :mad2: ), pełną opcję. jeśli się upierasz przy swojej tezie - proszę, udowodnij to w jakikolwiek merytoryczny sposób.

Tarcze hamulcowe Rotinger
Opublikowano
To nie stereotypy tylko fakt - w Niemczech bardziej szanuje się samochody. Pomijając nieuczciwych handlarzy, itd., statystyczny Niemiec bardziej dba o auto od statystycznego Włocha, Francuza, Hiszpana, itd. Oczywiście to nie wyklucza kupna dobrego auta w pozostałych krajach

ciekawe jak się do tego ma statystyczny Polak?

:wink: kolega robiola1 pewnie kupił kiedyś "pizze italiane" za małe $, przejechał się i teraz ma awersje do nich lub kupił swoje E46 za 15tyś euro i próbuje nam wmówić, że najlepsze (a zarazem najdroższe) samochody są tylko w NIemczech

Opublikowano
Statystyczny Polak (pewnie 99% forumowiczów) kupuje bmw z rodowodem włosko-niemiecko-szwajcarsko...itp. od handlarza i potem narzeka albo czasami ma szczęście i nie narzeka :mrgreen: Albo kupuje "zajechaną" beemkę od Polaka "prywaciarza" - czasami zdarzają się perełki w dobrym stanie. Niestatystyczny kupuje nowe z salonu albo z premium selection albo sam prywatnie od prywatnego właściciela "na zachodzie" :cool2:
Opublikowano

bthcostam

pizza italiano" ( :mad2: ), pełną opcję.

pokaz nam jedna pizze italiana, z podgrzewaniem jaj. osobiscie jeszcze nie widzialem dedykowanej na rynek pizzy.

areas86

kolega robiola1 pewnie kupił kiedyś "pizze italiane" za małe $

oczywiscie pizze italiana, kupilbym (po weryfikacji) , ale za adekwatne pieniążki. nigdy za "średniorynkową cene" jak u cwaniakowatych handlarzy. płacąc średniorynkową cene za auto al pizza italiana miałbym niestrawność. handlarzyki cwaniakuja razem z kebabami i mieszają z dowodami; niestety dużo ludzi daje się na to złapać.

p.s.

jak z tym ViN?

Opublikowano
jakub

To są zwyczajne stereotypy. Wszyscy im ulegamy

że nasi handlarze zamiast sprzedawać pizzowe auta taniej o 30% niż pochodzące z niemiec

czy rzeczywiscie we Wloszech BMW są 30% tansze? Nie znam sie za bardzo na rynku i interesuje mnie ta kwestia...

chyba 30% tansze to bedzie auto z wielkim przebiegiem i mocno zaniedbane, a wtedy czy z Wloch czy z Niemeic to i tak bedzie tansze... czy sie myle?

A jak wygląda kwestia kupienia BMW W Belgii? Jak tam z ceną, stanem itp?

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

A jak wygląda kwestia kupienia BMW W Belgii? Jak tam z ceną, stanem itp?

nie wiem ale ja nie narzekam :mrgreen: :) i wszystkie pozostałe auta nie tylko BMW co mieli i mają handlarze na placu wyglądają naprawdę ładnie i schludnie

a będąc zarówno we Włoszech, jaki krajach Beneluxu to jednak bardziej przemawia do mnie estetyka i poziom kultury tych drugich :mrgreen: :lol:

Opublikowano
lars
Auto z vin ma wpisane Niemcy.

gdybyś mógł wrzucić VIN, to rozkodujemy wyposażenie. jeszcze nie spotkałem auta w tej konfiguracji bez grzania jaj. może poprzedni właściciel odinstalował grzanie dvpy i stąd te rozbierzności?

Auto z Niemiec bez podgrzewanych foteli i tyle. Co w tym dziwnego? I znowu potwierdza się teza że ktoś auta nie widział a wszystko wie najlepiej. Drodzy użytkownicy pamiętajcie że jest wiele osób które mocno polegają na Waszych opiniach i mogą się zniechęcić po tak słabo umotywowanych opiniach i opartych na emocjach mrzonkach i w efekcie nie kupi dobrego wozu. Poniżej podaję vin.

Pozdrawiam

Numer podwozia WBAEP51020PF08233

Kod typu EP51

Typ 330XI (EUR)

Typoszereg E E46 (3FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M54

Pojemność skokowa 3.00

Moc 170

Napęd ALLR

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STOFF LASER/ANTHRAZIT (G7AT)

Data prod. 2001-12-13

S169A EU3 EXHAUST EMISSIONS NORM Redukcja spalin EU 3

S203A ALL-WHEEL-DRIVE SYSTEM Napęd na cztery koła

S249A MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL Wielofunkcyjność dla kierownicy

S338A M SPORTS PACKAGE II M Pakiet sportowy II

S386A ROOF RAIL Reling dachowy

S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących

S481A SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER Fotel sportowy

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S672A CD CHANGER BMW FOR 6 CDS Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S710A M LEATHER STEERING WHEEL M Kier. sport. wielofunk.

S716A M AERODYNAMICS PACKAGE II Pakiet aerodynamiczny

S760A INDIVIDUAL HIGH-GLOSS SATIN CHROME Wysoki połysk Shadow-Line

S772A INTERIOR TRIM ALU BLACK CUBE Listwy wewnętrzne Alu Black Cube

S775A INDIVIDUAL ROOF-LINING ANTHRACITE Podsufitka antracyt

S785A WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS Lampy kierunkowskazów białe

S788A M LT/ALY WHEELS Obr. BMW, st. le. indywid.

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki

S915A BODY SKIN CONSERVATION, DELETION Brak konserwacji pokrycia zewn.

S210A DYNAMIC STABILITY CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S411A WINDOW LIFTS, ELECTRIC Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S473A ARMREST, FRONT Podłokietnik przedni

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

S550A ON-BOARD COMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERY IN LUGGAGE COMPARTMENT akumulator w bagażniku

S851A LANGUAGE VERSION GERMAN Wersja językowa, niemiecki

Bierz Mnie Wszędzie...
Opublikowano
Tutaj się trochę mylisz. Np. sa samochody w tzw. opcji na niektóre kraje. W Europie jest to Skandynawia i Szwajcaria. Muszą w tej opcji mieć z góry określone wyposażenie, które nowy nabywca może oczywiscie dowolnie sobie konfigurować. Jak jest to opcja bez zmian, to w SZwajcarii występuja grzane fotele, a w nr. VIN jest to zaznaczone, jak również to, że samochód przeznaczony na rynek szwajcarski.
Opublikowano
jeżeli VIN poprawnie rozkodowany to: auto nie ma grzania jaj i może byc z szwajcarii, austrii, luksemburga i niemiec. jeżeli jest z niemiec -to jest to pierwsze auto w lepszej konfiguracji bez grzania.
Opublikowano
jeżeli VIN poprawnie rozkodowany to: auto nie ma grzania jaj i może byc z szwajcarii, austrii, luksemburga i niemiec. jeżeli jest z niemiec -to jest to pierwsze auto w lepszej konfiguracji bez grzania.

VIN poprawnie rozkodowany trzeba jeszcze poprawnie rozumieć. Jeżeli chodzi o Szwajcarię to wygląda tak. Jeżeli w VIN jest napisane- kraj: Szwajcaria, to oznacza że samochód został przywieziony lub kupiony w innym kraju i zarejestrowany w Szwajcarii. Wtedy wyposażenie może się od siebie róznić. Natomiast jak jest w VIN wpis z określeniem: na Szwajcarię, to oznacza że jest to opcja tylko na ten kraj, i są tam grzane jaja. Oczywiscie jest od tego odstepstwo, w postaci możliwosci dowolnej konfiguracji wyposażenia, przez pierwszego nabywcę. To samo jest chyba ze Skandynawią, ale co do tego nie mam pewnosci.

Opublikowano
bthcostam
pizza italiano" ( :mad2: ), pełną opcję.

pokaz nam jedna pizze italiana, z podgrzewaniem jaj. osobiscie jeszcze nie widzialem dedykowanej na rynek pizzy.

areas86

kolega robiola1 pewnie kupił kiedyś "pizze italiane" za małe $

oczywiscie pizze italiana, kupilbym (po weryfikacji) , ale za adekwatne pieniążki. nigdy za "średniorynkową cene" jak u cwaniakowatych handlarzy. płacąc średniorynkową cene za auto al pizza italiana miałbym niestrawność. handlarzyki cwaniakuja razem z kebabami i mieszają z dowodami; niestety dużo ludzi daje się na to złapać.

p.s.

jak z tym ViN?

coś tam - oddzielnie.

sam miałem co najmniej 3 sztuki e46 z włoch z podgrzewanymi siedzeniami. 330xd 00', 330xd 03' oraz 320d 04'.

jeśli znowu masz zamiar napisać, że "pizza italiana" na pewno nie mają podgrzewanych siedzeń, "bo ja tak uważam" to lepiej przemilcz i się nie ośmieszaj.

Tarcze hamulcowe Rotinger
Opublikowano

bthhcostam,

sam miałem co najmniej 3 sztuki e46 z włoch z podgrzewanymi siedzeniami. 330xd 00', 330xd 03' oraz 320d 04'.

jeśli znowu masz zamiar napisać, że "pizza italiana" na pewno nie mają podgrzewanych siedzeń, "bo ja tak uważam" to lepiej przemilcz i się nie ośmieszaj.

co najmniej to miałeś 3 sztuki podgrzewanej pizzy italiana made by Lidl. przestań kłamać bo się ośmieszasz.

Opublikowano

Witam , dla zainteresowanych mój Vin BMW E39 z Italii , w samochodzie wszystko opisane jest po włosku bezpieczniki itp. samochód nie posiada podgrzewanych siedzeń , posiadałem również e36 i również było identycznie . Duży plus dla aut z Italii to to że blacharka jest pod kątem korozji idealna po prostu jej nie ma nigdzie samochody te nie widzą przez lata ani zimy ani soli . Co do stanu to zależy jak się trafi ale bardziej nie dbają o auta.

Vehicle details

Vehicle identification no.

WBADD51050BP23135

E series

E39

Engine

M52

Production date (mm/dd/yy)

3/16/98

Gearbox

MECH

Model

528I

First registration (mm/dd/yy)

3/30/98

Country version

EUR

Body

LIM

Steering

LL

Warranty type (pseudo type)

DD51

Series extension

Powertrain

DME

Gearbox number

0691595HMW

Vehicle manufacturing plant

Dingolfing

Delivering dealer

Order dealer

00003

Basic type (model code)

DD51

Series launch date (mm/dd/yy)

9/1/95

Type of drive

HECK

Engine number

24088886

Basic features

535100054

Powertrain management

Number of version

00097FE7F64

Option coding

00000A000410D564D

Time criterion

Paint code

309

Upholstery

N6SW

E word(s)

HO word(s)

Assembly no.

Option order

280 LT/ALY WHEELS SPOKE STYLING

302 ALARM SYSTEM

320 MODEL DESIGNATION, DELETION

339 SATIN CHROME

438 WOOD TRIM

441 SMOKERS PACKAGE

473 ARMREST, FRONT

500 HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING

522 XENON LIGHT

534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING

672 CD CHANGER BMW FOR 6 CDS

704 M SPORT SUSPENSION

710 M LEATHER STEERING WHEEL

855 LANGUAGE VERSION ITALIAN

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

877 DELETION CROSS-OVER OPERATION

884 ITALIAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET

915 BODY SKIN CONSERVATION, DELETION

928 TYIRE CONTROL

Option standard

260 SIDE AIRBAG DRIVER/FRT PASSENGER

411 WINDOW LIFTS, ELECTRIC

520 FOGLIGHTS

548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING

550 ON-BOARD COMPUTER

665 RADIO BMW BUSINESS

Option info

540 CRUISE CONTROL

694 PREPARATION FOR CD CHANGER

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Samochód świetny! Jakieś bzdury koledzy pisali że z Włoch etc ale to tak już jest. Niemieckie BMW bez grzanych foteli. O samochód dbam jak mogę, zrobiłem już nim 15 000 km w 6 miesięcy i to co musiałem tylko naprawić to:

- wymiana tarcz i klocków (Zimmermann Sport + ATE Ceramic)

- wymiana tłoczków i reperaturka (grzało tarcze bo się zapiekło)

- wymiana zaworu DISA (w M54 się zdarza)

- wymiana sworzni na Mayle HD z e36

- wymiana przekaźnika od otwierania centralnego (w zimie chodził ale na wiosne już nie chciał)

Reszta to zwykła eksploatacja.

Auto dość drogie w utzymaniu ale jakość pierwsza klasa i o to mi chodziło. Polecam wszystkim a 4x4 w zimie czy na mokrym robi robotę!!!

Bierz Mnie Wszędzie...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.