Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie!

Przewertowałem formum od deski do deski i nie znalazłem nic o tej aukcji.

Jestem starym uzytkownikiem ale nigdy wcześniej nie zakładałem wątku i mam nadzieję, że nie zaśmiecam.

Wybieram sie oglądnąć to autko:

http://moto.allegro.pl/bmw-e46-330xi-231km-2002r-m-pakiet-zarejestrowane-i1876572024.html

Może ktoś juz oglądał i się wypowie?

Z góry wszystkim dziekuję!!!

Pozdrawiam

Bierz Mnie Wszędzie...
  • Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ten samochód już był na forum...pół roku temu

Jeśli był to co z nim nie tak?

Proszę o informację jeśli ktoś wie coś o tym samochodzie.

Pozdrawiam

Bierz Mnie Wszędzie...
Opublikowano
Rzeczywiscie już był. Poszukaj w archiwum. W Płocku wszystkie wystawiane samochody są ładne i tanie :mrgreen: Ale skoro się wybierasz, to obejrzyj na żywo i zdaj relację. Może obalisz mity i plotki o lepionych autach z tego miasta :D
Opublikowano

Witam.

Auto sprawdziłem i blacharsko jest przeciętnie ale nie ma szpachli, podłoga prosta, podłużnice całe więc dzwona nie było ale blacha mnie interesuje naj mniej. Co do mechaniki to do zrobienia wszystkie gumowe elementy zawieszenia (tuleje etc) plus tuleje na dyfrze. Problem jest ze skrzynią biegów (na 3 szarpie lewarek). No i sprzęgło na wykończeniu więc czeka mnie zmiana. Myślę że 3000 wrzucę i jazda będzie przepiękna. Miał ktoś podobny problem ze skrzynią?

Pozdrawiam

Bierz Mnie Wszędzie...
Opublikowano
Witam.

Auto sprawdziłem i blacharsko jest przeciętnie ale nie ma szpachli, podłoga prosta, podłużnice całe więc dzwona nie było ale blacha mnie interesuje naj mniej. Co do mechaniki to do zrobienia wszystkie gumowe elementy zawieszenia (tuleje etc) plus tuleje na dyfrze. Problem jest ze skrzynią biegów (na 3 szarpie lewarek). No i sprzęgło na wykończeniu więc czeka mnie zmiana. Myślę że 3000 wrzucę i jazda będzie przepiękna. Miał ktoś podobny problem ze skrzynią?

Pozdrawiam

Trochę duzo do zrobienia. "Latanie" lewarka niedopuszczalne. Coś mi sie wydaje, że to auto ma dużo więcej niż 208 tys.

Opublikowano
Tzn. ile może mieć? Z tego co wiem to w e46 nie jest tak łatwo cofnąć licznik bo przebieg zapisany jest w kilku miejscach a po teście GT 1 nie wyszły żadne problemy z motorem etc. Nawet osłony pod silnikiem i skrzynią są ori, podłoga bez grama rdzy a fabrycznie nie było robionej antykorozji podwozia więc to chyba też o czymś świadczy. Zobaczymy co z napędami wyjdzie ale nie było luzów na półosiach z przodu więc rokowania są niezłe. Wszystkie części są w pełnym oryginale no a jak wiadomo graniczny przebieg to 200 i po tym pojawiają się wcześniej opisane przeze mnie zużycia materiałów. Pozdrawiam
Bierz Mnie Wszędzie...
Opublikowano

Wszystko można cofnąć...nieważne. Jeśli uważasz, że po włożeniu 3000 pln będzie smigać to nie ma co zapeszać.

Powodzenia.

Opublikowano
W co, Ty go Jakub pakujesz? Cena tego auta, minus zarobek handlarza równa się duży problem eksploatacyjny, rozczarowanie. Tu dla rozjaśnienia ceny 330ix, 2002r .

Był, oglądał, jeździl...wyrazilem swoj sceptycyzm...

Opublikowano

Po pierwsze z góry dziękuję za wszystkie opinie bo po to jest forum żeby właśnie od użytkowników dowiedzieć jak najwięcej. Samochód ma 9 lat i wg mnie ciężko znaleźć idealne nie bite i z przebiegiem 100000 km a jeśli bym znalazł (tak jak te ze strony niemieckiej) to na pewno w moim budżecie bym się nie zmieścił. Ale jeśli by wychodzić z założenia, że kupuję auto z małym przebiegiem i za podobną kwotę, to pewnie byłbym skazany na jakiegoś Opla czy Forda i to jeszcze diesla lub benzynę 1,6. A cała przyjemność w tym wszystkim polega na czerpaniu z jazdy jak najwięcej radości i to daje mi tylko BMW a ten egzemplarz bez dwóch zdań taką frajdę zapewnia mi w każdym aspekcie. Wychodzę z założenia, że lepiej kupić samochód w oryginalnym stanie i na własną rękę powymieniać elementy eksploatacyjne niż potem zastanawiać się co tam handlarz włożył za części i jeszcze dodatkowo na nich zarobił. Moje e36 ma na liczniku 300tyś a pewnie w realu ze 400 tyś i w środku wygląda na prawdę dobrze jak na 16 lat, nie mówiąc o silniku, który dalej ciągnie do 212km/h dlatego nie sądzę żeby użytkowanie 330xi przy dobrym serwisowaniu sprawiało jakiekolwiek problemy. Nie wierzę w tzw. "okazję" i w tym przypadku nie można mówić żeby to była okazja. Po prostu auto do którego trzeba będzie dorzucić kilka tysięcy i wyjdzie porównywalna wartość tych modeli które można kupić u nas w kraju. Kolejna rzecz to fakt, że takie auto jest dziś bardzo trudno sprzedać, bo po prostu ludzi nie stać na utrzymanie takiego auta (ubezpieczenie, paliwo , części etc,) i wolą kupić 320d z przebiegiem 165000 i i tak to co zaoszczędzą na paliwie zostawią potem w warsztacie. I prawda jest taka (pewnie trudno w to uwierzyć niektórym użytkownikom forum) ale z tym samochodem jest wszystko ok co potwierdziło przetrzepanie go przez dwie godziny przez mechanika, który nie jedną "bezwypadkową" e46 widział:)

Pozdrawiam

Bierz Mnie Wszędzie...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Auto odbieram jutro od mechanika bo wymienilem: oleje, poduszki pod silnikiem, swiece, paski, filtry, tuleje z tylu (te pod progami), sprzeglo i kolo dwumasowe. Wyszlo 3000 pln (wszystkie czesci z gornej polki) i juz nie moge sie doczekac pierwszego sniegu!!! chce jeszcze zrobic kosmetyke lakieru i antykorozja od spodu! Bede dawal znac co sie z wozem dzieje!

Pozdrawiam

Bierz Mnie Wszędzie...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wiadomo że zawsze się coś znajdzie do zrobienia, bo to w końcu używane auto ale tak części mi wyszły ok 3000 pln plus robota ale to w miarę po znajomosci więc finalnie wyszło dobrze. Samochód jest wręcz genialny!!! Już nie mogę się doczekać jak spadnie śnieg, co to będzie za jazda!!!! Na ten moment wszystko działa jak należy czyli dowód na to że można w Polsce jeszcze kupić przyzwoity używany samochód. z resztą w tej konfiguracji to rarytas i mam nadzięję że długo mi posłuży!!!

pozdrawiam

Bierz Mnie Wszędzie...
Opublikowano
A jak osiagi ? Wciska w fotel ?

No co Ty? Przecież to ciężkie jakby było betonem wypchane, a 230 koni to już motocykle niektóre mają...

Opublikowano
A jak osiagi ? Wciska w fotel ?

No co Ty? Przecież to ciężkie jakby było betonem wypchane, a 230 koni to już motocykle niektóre mają...

No i co z tego, ze motocykle mają ? :) Niech sobie maja.

231 ps to i tak duza moc, a jak na polskie warunki to nawet bardzo duzo.

Opublikowano

"pizza italiana" tzn? nie rozumiem. Masz na myśli pochodzenie auta?

Co do osiągów to nic dodać nic ująć... Idzie super już od dołu i to każdym biegu a jak się przekroczy 3500 rpm to zaczyna się zabawa!!!

Polecam wszystkim kto jeździ dużo po naszych kiepskich drogach a jak ktoś jeszcze musi czasem po górskich ścieżkach pojeździć to czysta frajda!!! To jest kombi na sterydach wręcz genialne!!

Bierz Mnie Wszędzie...
Opublikowano
W co, Ty go Jakub pakujesz? Cena tego auta, minus zarobek handlarza równa się duży problem eksploatacyjny, rozczarowanie. Tu dla rozjaśnienia ceny 330ix, 2002r .

Ten link co podałeś to dość kiepskie porównanie bo te auta na tych aukcjach to mają dużo mniejsze przebiegi i każdy wie że to mocno wpływa na cenę... raczej oczywiste ale nie dla wszystkich.

Bierz Mnie Wszędzie...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.