Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pisze w imieniu kolegi a mianowicie chodzi o to ze w jego Bawarce 520i e39 wyskakuja bledy w komputerze. Pierwszy to uszkodzony vanos - jeden z mechanikow stwierdzil ze walek rozrzadu jest przesuniety o 10 stopni czy to mozliwe??? Jezeli tak to prosba o podpowiedz jak rozwiazac ten problem. Kolejny problem to czyjnik abs - jakis problem jest z przepdnim prawym kolem - czy nalezy wymienic ten czyjnik na nowy zamiennik czy moze lepiej lupic uzywany orginal. Nastepnym problemem jest to ze nie dziala mu predkosciomierz i ekonomizer - w tym wypadku nalezy wymienic zegary???? Prosba o pomoc. Pozdrawiam
''Impossible is nothing''
Opublikowano
z vanosem,to gdzieś jest na necie,jak zregenerować,czujniki to tylko oryginały,zamienniki są na tydzień :lol: ,ale tu może pompa siedzieć,pokazuje błąd prawy przód,a siedzi też lewy tył(odpowiada za obroty/prędkość i ekonomizer)lub rzeczywiście zegary siedzą,ale wtedy komputer też by to pokazał
Opublikowano

jezeli chodzi o czujnik absu rok temu wymienilem na zamiennik za 60 zl i jezdzi do dzis jak ta lala. Kupujac oryginal masz gwarancje ze bedzie dzialal na 100%. Kupuja zamiennik mozesz trafic na jakis trefny.

Ja kupiulem zamiennik pierwszy raz i jestem zadowolony a 200zl w kieszeni, Pozdro

Opublikowano

aha zapomnialem dodac, jak niedzialaja ci zegary to za to odpowiada prawy przedni czujnik absu, jezeli wymieniles na nowy i dalej masz problemy z absem to rpawdopodobnie padl sterownik. Ja tak mialem.

Pozdro

• Moderatorzy
Opublikowano
jak niedzialaja ci zegary to za to odpowiada prawy przedni czujnik absu

Nie wprowadzaj w błąd :nienie: .Prawidłowa odpowiedz to:

lewy tył(odpowiada za obroty/prędkość i ekonomizer)
ec2Wze6.jpg