Skocz do zawartości

jakie wachacze? meyle czy febi czy lemforder wasze opinienie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich wlasnie pszyszedl czas na zawieszenie przednie w mojej bawarce nie wiem co zalozyc, jakie macie doswiadczenia z firmami w tytule roznice cenowe sa znacze, prosze jakies opinie.
Opublikowano

Czesc

Ja u sebie mam przod i tyl FEBI. Przod robilem ponad rok temu i wszystko jest ok. Ceny to po 250 za te wieksze i po 200 za male dodatkowo wszystkie drobiazgi typu laczniki itp. Tyl zrobilem teraz wiec nie ocenie. Za przod i tyl za same graty dalem 2500. Wymienilem sobie wszystko oprucz amorkow. Przez ten rok jezdzilem po trasie i po łodzi ;-( ale tak jak pisze narazie jest ok.

Opublikowano

Kolego ,ja właśnie bendę też wymieniał wahacze z przodu i zakupiłem MEYLE - 213 euro za 4 sztuki.Jak się spiszą to wyjdzie w "praniu"

Wymieniam też tuleje na ramie pomocniczej i również kupuje MEYLE -133 euro za 4 szt.

Ceny w miare -chyba ...

Pozdr.

Opublikowano
Najbardziej polecam oczywiscie lemforder gdyz oni robili oryginalnie dla bmw .Nie ma lepszych,choc nie tanie{ cena adekwatna do jakosci }jakies 350zl sztuka...febi to zamiennik, meyle gorsze ale sa to zamienniki z najwyzeszej polki i sa dobrej jakosci....
Opublikowano

Wiadomo ze lemforder stoi wyzej bo meyle z tego co mi wiadomo nie dawal czesci na pierwszy montaz, ja za tylne duze wahacze |(lem) placilem 2 lata temu ok 260 a za tuleje plywajace (tez lem) po 100 za sztuke. A co do meyle to zmienilem ostatnio stosunek do niego po tym jak kupilem czujnik polozenia walka rozrzadu wlasnie tej firmy. LIPA. Takze czujniczki tylko oryginal,

pozdrawia///M

"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
Wiadomo ze lemforder stoi wyzej bo meyle z tego co mi wiadomo nie dawal czesci na pierwszy montaz, ja za tylne duze wahacze |(lem) placilem 2 lata temu ok 260 a za tuleje plywajace (tez lem) po 100 za sztuke. A co do meyle to zmienilem ostatnio stosunek do niego po tym jak kupilem czujnik polozenia walka rozrzadu wlasnie tej firmy. LIPA. Takze czujniczki tylko oryginal,

pozdrawia///M

Co do czujników to tylko orginały tak jak napisałeś.Zapłaci się więcej ale jest 99,9% pewności ,że będzie smigał bez problemów.

Opublikowano
Ja w swoich bawarkach mam tylko części lemforder, co prawda nie są tanie ale w tym przypadku cena = jakość bez dwóch zdań :D Mam zaprzyjaznionych mechaników, pasjonaci marki BMW, mają kilka swoich bawarek (nawet jak to się mówi "pierwszą miłość" czyli ich pierwsze BMW, bo żadnego nie sprzedają...) i stosują tylko i wyłącznie części lemforder. Przy zapłacie trochę Cię skrobnie ale póżniej nie będziesz już długo słyszał o problemach i wymianach części zawieszenia... Pozdr
Opublikowano
Ja wahalem sie tez pomiedzy tymi trzema firmami. Febi tez robi niektore czesci na 1. montaz. Np gumy stabilizatora maja spilowane logo bmw, a lem wogle ich nie produkuje. Co do wahaczy, to febi jest wyraznie tanszy od lema (meyle nie bralem pod uwage) ale jak czytam posty ludzi, to wychodzi na to, ze zawias mozna robic co 20 tys na lipnych zamiennikach albo raz na dlugi czas kladac lema. Pomimo ceny zapewne kupie lema, oszczedzam nerwy, robocizne i koszt zbieznosci. Co do czujnikow, to niestety warto brac tylko te, ktore ida na 1. montaz- reszta to kicha.
Opublikowano
dzieki za posty mam swąja e39 touring 1.5 roku zrobilem 55tyskm i nic oprocz amorow nie wymienilel (bilstein ale nie jestem z nich zadowolony teraz bym zolyzyl sachsa bo tyl lada dzien juz padnie czuje to na drodze i sprawdzalem to po 40tys tyl mial 42% pewnie teraz jak zajade sprawdzic na szarpaki pujdo do reklamacji bo nie wytrzymaly 2 lata!!!!) wracajac do wachaczy wymiana co 20tys (zakladajac meile lub febi)kiedy zrobilem 55tys na orginalach wytrzymalosc lema pewnie brdzie podobna warto drozej zaplacic i dwa razy tyle km wyjdzie wiec odpowiedz jest prosta na przod zaloze wszystko lema z tylem sie zastanowie jeszcze?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Koledzy czy może któryś z was oriętuje się jak można sprawdzić skąd pochodzą części do samochodu .

Słyszałem, że po kodzie kreskowym. Pytam ponieważ coraz częściej słyszę że np lemp przypływa z Chin

Opublikowano
Jak z Chin to już nie lem a lump :)
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"