Skocz do zawartości

330d PROBLEMY Z ZAPALANIEM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam wszystkich .Mam problem z odpalaniem mojej bemki wymieniłem świece ale autko odpala dopiero po długim kręceniu,po podłączeniu do kompa na jednym wtrysku wychodzi zerowe ciśnienie przed wtryskiem sprawdzili ze jest 3,9 bara co może być nie tak czy może być to jakiś przekaźnik?Proszę o dobrą radę..... :D Edytowane przez piotrmolas
Opublikowano
czy ktoś ma jakiegoś mechanika w okolicach Krakowa który może mi pomóż -ciągle auto nie odpala przy niskich temperaturach kręci ale nie łapie ...wymienione świece i filtr paliwa proszę o radę ....
Opublikowano
to w takim razie moze to byc czujnik cisnienia albo zawor... odepnij wtyczke w czasie pracy silnika i po prostu na sluch wychwycisz czy silnik zmieni prace...jesli tak tzn ze czujnik jest OK, jesli nie tzn ze czujnik jest zlomem.
Opublikowano
tzn to jest szybki sposob na sprawdzenie czy w ogole on dziala jak nalezy... dopiero teraz przeczytalem ten watek, ktory przekleilem... szczerze mowiac po raz pierwszy cos takiego widze zeby po odpieciu tej wtyczki i ponownym podpieciu komunikat DDE sie stale utrzymywal. A nie masz na podmiane od jakiegos kumpla pozyczyc, czy nawet na placu u kolesia od czesci podmienic ten czujnik i sprawdzic jak bedzie odpalac??
Opublikowano
widzę że nie ma mądrej głowy na forum bmw ....dla porównania forumowicze audi są o wiele bardziej skłonni do pomocy problem z audi rozwiązaliśmy w dosłownie 1 godzinie....