Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Byłem dzisiaj w ASO z numerem VIN. Wydrukowali mi listę wyposażenia auta i nie było tam nic a propo foteli.

Fotele są sportowe w skórze z tymi takimi nazwijmy to wypaśnymi zagłówkami a w liście wyposażenia nie ma nic po tym mowy.

Czy jest szansa, że auto wyjechało z fabryki na seryjnych zwykłych fotelach i właściciel sobie je zmienił na własną rekę?

Pytam bo sprawdzam to auto przed kupnem... dla przykładu powiem, że w moim E87 mam fotele sportowe w skórze i mam na liście wyposażenia wzmiankę o tym jako S481A (fotel sportowy).

Sprzedam:

1. Ekran, IDrive, radio, gniazdo aux do F30

2. Sprzedam tłumik do F30 328i z wersji sportline

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli nie ma ich na liście po rozkodowaniu VIN-u tzn. że ktoś je dołożył.
Opublikowano
I oczywiście jest to możliwe ale i kosztowne:) Czytałem na forum o magikach którzy wrzucą ci fotele i ładnie je zakodują, ale koszta są na prawdę spore. Więc raczej na plus:)
Opublikowano

To, że są to oczywiście super... ale sprzedawca chwali się, że auto ma tak niski przebieg, że można zobaczyć po fotelach że nie są zniszczone (auto 2 letnie niecałe 50k przejechane). Zwracał mi uwagę na to żebym zobaczył w innych autach z podobnego rocznika z większymi przebiegami jak fotele wyglądają itd... Jeśli fotele wymienił i przekręcił licznik to faktycznie może próbować kogoś nabrać. Szczególnie że auto było kupione w Niemczech i w 7 miesięcy zrobiło 38 000km a po KOLEJNYCH 20 miesiącach ma 47 000km - niby mało jeżdzone bo właściciel ma drugie auto.. No coś mi tu nie gra zwyczajnie :) Nawet to nie jest to, że obszyte fotele zostały skórą, bo są takie sportowe z wysuwanym czymś pod kolana +komfortowe zagłówki. Zostały dołożone ewidentnie, szczególnie że

w liscie wyposażenia jest tapicarka : stoff anthrazit , a więc tapicerka materiałowa.

Sprzedam:

Opublikowano
Pytanie czy przebieg książkowy pokrywa się z ASOwskim ;) jeśli tak to jest jeszcze inna opcja i wytłumaczenie niskiego przebiegu i wymiany foteli -> był dzwon lub podtopienie i auto stało na parkingu ubezpieczalni dłuższy okres. Znajomy się tak wkręcił w ML.
Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

To jest to auto, na zdjęciach wygląda ślicznie:

http://allegro.pl/bmw-e-60-lci-520d-automat-skora-navi-biksenon-i1881021630.html

Auto miałem oglądać w piątek, ale że mam tam 300km to mam obawy czy jest sens jechać...

Jest drugim właścicielem, pierwszy był w Niemczech ponoć jakiś rok temu je sobie sprowadził przez znajomego...i mało jeździł bo ma drugie auto.

Przebieg właśnie też dziwna sprawa, bo:

1. Na zdjęciu aukcji widać pieczątkę przy 30k km w listopadzie 2009 (z Niemiec zapewne) - nie jest to widoczne u nas w ASO w Polsce, ale powiedzieli mi, że tak może być że tego nie widzą.

2. W ASO PL widać natomiast dodatkowo wpisy:

12-02-2010 - 38391km

08-01-2010 - 38391km - tu sie nie pomyliłem, kilometry są takie same, ale w ASO twierdzą, że tak może być otwieranie/zamykanie zlecenia...

Nie udało mi się ustalić co dokładnie było robione, ale chyba serwis olejowy.. trochę szybko jak przy 30k był robiony... może to to miejsce gdzie ktoś przekręt zrobił - nie wiem.

i następny wpis w Polsce 03-10-2011 46756 km - tutaj wiadomo że olej filtry itd (to jest też na zdjęciach ksiązki).

Mega dziwne ktoś zainwestował w fotel komfortowy a nie jeździł? szczególnie, że nie wiem czy zrobił to 1 właściciel czy 2 - próbuję to ustalić właśnie.

Co sądzicie? warto jechać? przy takiej cenie to wydaje mi się być duże ryzyko.

Sprzedam:

Opublikowano
Ja szukam auta 2-3 letniego, tak max przebieg do 120k km (na allegro dużo takich co mają >150k km), bo chciałbym żeby ojciec pojeździł nim trochę bez wkładania kasy jakiejkolwiek a pewnie >150k km to może już być do wymiany powoli turbina, koło dwumasowe itd...Niestety nie namówię go na 3.0d lub 2.5d (już próbowałem) i mówi, że taki będzie dużo palił (tak wiem, te wersje nie palą jakoś wcale dużo), droższe ubezpieczenie, serwis itd...Najlepsze jest to, że ojciec robi przebiegi 10k rocznie a za cholerę go na benzynę nie namówię :/

Sprzedam:

Opublikowano

kolego najlepiej jakby ktoś ogarnięty z tematem podjechał tam z kompem i zobaczył jak to wygląda, moduły jak będą dokładane do będzie data kodowania i dowiesz się kiedy były "wkładane" komforty. Choć nie wiem czy pakowałbym tam komforty jakbym chciał przyciąć na cenie auta i go odpicować :)

przebieg można odczytać np. z modułu świateł jak się ostatnio sam przekonałem na swoim przykładzie, czyli liczba h świecenia, po których można wnioskować "Pi x oko" ile ma km, itp.

jest pewnie kila osób na forum, które takie usługi świadczą, lepiej odżałować kilka "Władków Jagiełło" niż wtopić na 125k :)

ja kupiłem swoją po 7 innych obczajkach :)

napisz skąd jesteś i gdzie jest furka to może się ktoś zgłosi z pomocą,

z pozdrowieniami

bArT

Matematyka to nie ma technika, moja tematyka matematyki nie dotyka. / k44

Opublikowano

Auto wyjechało z fabryki na 16stkach. Drugi (aktualny właściciel) powiedział, że kupił sobie 17stki żeby auto lepiej wyglądało (i przy okazji nim nie jeździ:P?) a na 16stkach ma zimówki..

Dywaniki welurowe wg listy wyposażenia faktycznie, ale tutaj mógł sobie dokupić gumy (to zresztą chyba nieoryginalne), przynajmniej dziwnie wyglądają, bo ja mam w swojej e87 oryginalne i dużo fajniej wyglądają i pasują.... za dużo podejrzeń ;/

P.S. Jeździcie na welurowych dywanikach w zimie ?

Sprzedam:

Opublikowano

Ja z Wrocka a auto tak jak w ogłoszeniu czyli Skierniewice. Pół Polski do przejechania naszymi drogami to będzie męczarnia dlatego nie wiem czy jest sens poświęcać na ten model czas:/

I tak bym auto brał do serwisu do sprawdzenia przy tych pieniądzach, ale oni nie dają 100% pewności na przebieg i bezwypadkowość. Co najlepsze, od kolesia z ASO wiem, że teraz przebiegu nie są w stanie potwierdzić, bo osoby przekręcające licznik robią to profesjonalnie i od x lat wyłapali tylko jedną sztukę gdzie delikwent zrobił to naprawdę nieudolnie :)

Sprzedam:

Opublikowano (edytowane)

Fotele sa po przekładce , sa to komforty wentylowane , a w aucie naprózno szukac przycisków od wentylowania.

Jeden kluczyk w 2 letnim aucie tez zastanawia , gdzie jest drugi :?: Obstawiam , że został w ubezpieczalni po wypłacie odszkodowania

Sprytnie zrobione zdjęcia na których nie widać , że klima tez podstawowa czyli manualna

Edytowane przez bratpit
Opublikowano
jak masz jakieś info o tej osobie co sprzedaje to mi prześlij na PW, mój wspólnik jest ze "skierek", zapuszczę szperacze co to za kolo i dam Ci znać :)

z pozdrowieniami

bArT

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Może zainteresuje cię ten egzemplarz z polskiego salonu z prawdziwym przebiegiem, auto chciał kupić mój znajomy ale nie dogadał się ze sprzedawcą w sprawie ceny i zrezygnował, auto jest z windykacji i stało nie jeżdżone ponad rok, środek auta jak z salonu, był lakierowany tylni zderzak i chyba prawy tylni błotnik ale podobno nic wielkiego.

http://otomoto.pl/bmw-520-salon-pl-24000-tys-km-f-vat2-C20437836.html

Edytowane przez guzior2
Opublikowano
Fotele sa po przekładce , sa to komforty wentylowane , a w aucie naprózno szukac przycisków od wentylowania.

Jeden kluczyk w 2 letnim aucie tez zastanawia , gdzie jest drugi :?: Obstawiam , że został w ubezpieczalni po wypłacie odszkodowania

Sprytnie zrobione zdjęcia na których nie widać , że klima tez podstawowa czyli manualna

haha faktycznie, nie zwróciłem na to uwagi bo mój panel przed liftem wygląda inaczej hehe.. trochę lipa :)

z pozdrowieniami

bArT

Opublikowano

Nie wiem czy są drugie... chciałem spytać, ale cały dzień dzisiaj nie odbiera telefonu ;) Dodatkowo zdjęcie z zasłonięciem pieczątki pierwszego serwisu mnie zastanawia:D

Poza tym to witam kolegę z kędzierzyna :) (właśnie to autko jeździłoby tam :D).

Sprzedam:

Opublikowano
Nie wiem czy są drugie... chciałem spytać, ale cały dzień dzisiaj nie odbiera telefonu ;) Dodatkowo zdjęcie z zasłonięciem pieczątki pierwszego serwisu mnie zastanawia:D

Poza tym to witam kolegę z kędzierzyna :) (właśnie to autko jeździłoby tam :D).

witam serdecznie :mrgreen:

Opublikowano
Sluchajcie to autko jest z moich okolic. Na allegro juz stoi jakies 2miechy. W Skierkach widzialem je moze z 2 razy. Przyciagalo niezłym stanem z zewnatrz, i to by bylo na tyle co na jego temat wiem.
Opublikowano
Hm, o co chodzi z tą klimą bo nie za bardzo wiem jak wygląda ona w E60? to nie automatyczna dwustrefowa klima?

Sprzedam:

Opublikowano

1. Czy mi się wydaje czy to są komforty z perforowaną skórą która idzie pod wentylację a której brak w aucie ;) ?

2. Są dwa rodzaje panelu klimatyzacji w E60 - podstawowy(sterowanie pokrętłami) i rozbudowany - dwustrefowy gdzie sterowanie również odbywa się (przede wszystkim z poziomu i-Drive. To tak po krótce.

3. EDIT: jak już jest punkt 1 a jest tak napewno to perforowana skóra występuje jako Nasca lub Nappa (Dakota jest podstawowa bez perforacji)

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

Ok, teraz wszystko jasne z klimą, dzięki :)

No z fotelami jest największy przekręt... nie jadę nie ma sensu :) dzięki chłopaki.

Sprzedam:

Opublikowano

Capaz Ty naprawde jestes chorym czlowiekiem :mrgreen:

Znow wstawiles ogromne zdjecie w podpis.

Znow jest to to samo auto co wtedy za Twojego poprzedniego konta damian_hiszpan

a na dodatek wstawiasz zdjecie M5 (w dodatku malowaną :duh: ) a nizej podpisujesz "oto moja 545i mpakiet"

Jakim trzeba byc czubkiem zeby dalej robic z siebie takiego idiote?

Kuzzwa dajcie mu bana bo nie wytrzymię :mad2:

Opublikowano

No furka niezła trzeba przyznać :) Zdjęcie u mnie na rozdziałce 1920x1080 nie jest za wielkie, ale chyba u nikogo takiego nie widziałem to fakt :)

Pozdro

Sprzedam:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
damian musiał zaprezentować swoją M5 którą tworzył 2 miesiące temu :lol: