Skocz do zawartości

e91 320d pali prawie 10l/100km co robic ?!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ostatni miesiac to na jednym baku jakies 850km autostrady przy predkosci 120-160kmh I 200km po miescie na zimowkach spalanie przy dystrybutorze 5.6L oczywiscie automat. Przy 160-180KMH NA autostradzie odcinek 850km spalanie 6.3L.

Czyli jak dla mnie rewelacja. Nie testowalem w 100%W MIESCIE w zime ale mam nadzieje ze nie bedzie wiecej niz 10L.

N47 w porownaniu do M47 w automatach to jest duza roznica w spalaniu. Chociaz w m47 w automacie osiagalem w trasie przy 80kmh jakies 4.3L a przy 100-110km niecale 5l mierzone przy dystrybutorze.

Generalnie wszystko zalezy od warunkow eksploatacji raaz w ostra zime na krotkich dystansach mialem 16litrow.

Opublikowano

Ech...

A mi pali 3,823481l/100km - 1020 kilogramowy peżot 206 1.4hdi przy prędkości 90km/h :D. I nawoskowany jeszcze, żeby powietrze go tak nie szurało mocno :!: :8)

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
Moja żona ma średnie spalanie w320d asb od wiosny do teraz 4,9/100. Miasta toche, ale jazdy raczej do 50km

Czytałem Twoje wypowiedzi już kiedyś na temat spalania poniżej 5 w trybie mieszanym. Naprawdę nie wiem jak to robisz. Mam ed a i tak "średnio" takiego spalania nigdy nie osiagam. Chyba nie umiem jeździć choć próbowałem już strasznie emeryckiej jazdy i w trybie mieszanym zejście poniżej 5 jest kompletnie niemożliwe. Termostaty mam sprawne. U mnie średnia z 4 tys km jest chyba niecałe 6.

Jeżdże na Vervie z orlenu, choć jak czytam forum to zaczynam zastanawiać się czy zwykła ropa nie byłaby lepsza.

Zależy co rozumieć przez miasto - np. we Wrocławiu ( korki, czerwona fala, średnia prędkość 25km/h ) nie mam szans zejść poniżej 10l/100km, w zimie jest nawet do 12, do pracy mam 9km. Jak przez miasto śmiga się za jednym zamachem to jest inna bajka.

Na trasie można zejść nawet trochę poniżej 6l/100km, ale z trudem.

2.0d 177km, automat, xdrive, dwa egzemplarze z tego samego rocznika i na takich samych kołach

• 1 miesiąc temu...