Skocz do zawartości

320d pompa wtryskowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak wiele osob z was regenerowalo pompe wtryskowa do bmw? Chodzi mi tu o to czy wy takze musieliscie ustawiac silnik na pierwszy cylinder , wal korbowy i walek rozrzadu na blokady , no i czy cos jeszcze trzeba robic , bo z tego co mechanik mi mowil to tylko to zrozumialem..
Opublikowano
ja regenerowalem. Twoj mech dobrze mowil... trzeba zsynchroniozowac polozenia walu rozdzielacza VP44 dla GMP pierwszego tloka. Walkow nie trzeba brac na "bloki" wystraczy sprawdzic czy naciecie na walku ssacym jest ustwione do gory. Blokujesz wal korbowy i pompe wtryskowa. W zakladzie regeneracji pochodzi kilkanascie godzin kalibrujac sie, zablokuja ja maszynowo w okreslonym poczatku wtrysku, zalozysz na zblokowany silnik, zresetujesz DISem ustawienia sterownika pompy i jazda :cool2:
Opublikowano
chodzi o korekte map paliwa za pomoca testera diagnostycznego. Musisz zaopatrzyc sie w interfejs + soft od Kolegi TRANDOLF... a najszybciej i najlatwiej znalezc gdzies blisko Ciebie czlowieka ktory sie orientuje w temacie - po prostu pytaj na forum... w ogole skag jestes?? tak bedzie szybciej. Chodzi o kilka klikniec w klawiature i tyle :cool2:
Opublikowano
Moj mechanik wszystko zrobil tak jak pisalem wczesniej czyli silnik na 1 cylinder itp itd. , jednak zgubil punkt zerowy? , i teraz po wlozeniu pompy dalej auto nie odpala... co robic..
Opublikowano
no to probujcie z poluzowanymi nakretakmi wtryskow... aha! normalne jest ze pierwszy start jest trudny ze wzgledu na powietrze w pompie. Jezeli sie boicie krecic "na sucho" to reczna pompka podcisnienia zaciagnac paliwo i powinno byc OK.
Opublikowano
Moj mechanik jednak wiedzial o tym i tez juz probowal to robic lecz dalej to samo.. , bede musial zabrac autko i zawiesc jednak chyba do tego serwisu zeby ustawili mi jakos ta pompe...