Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie, czy Was też irytuję ustawienie temperatury klimatyzacji, czy może ja coś źle ustawiam. Nie mogę ustawić komfortowej temperatury, ze względu na przełącznik ciepła i zimna przy kratkach nawiewu w środkowej części deski rozdzielczej. Jak ustawić ten nawiew? Na zimno, ciepło, czy na środek? i dopiero ustawić temp. Jak sobie z tym tematem radzicie?
Opublikowano

1. auto BMW :wink: ,

"suwak" zimno/ciepło nie ma wpływu na ustawioną temp., temp. w aucie jest ustalana na podstawie czujników zamontowanych w wnętrzu, "suwakiem" możesz zmienić jedynie, że z środkowych nawiewów będzie leciało powietrze zimniejsze/cieplejsze, w odniesieniu do tego powietrza korekta nadmuchu z innych nawiewów i tak ustabiluzje temp. w aucie na zadanym poziomie...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
1. auto BMW :wink: ,

"suwak" zimno/ciepło nie ma wpływu na ustawioną temp., temp. w aucie jest ustalana na podstawie czujników zamontowanych w wnętrzu, "suwakiem" możesz zmienić jedynie, że z środkowych nawiewów będzie leciało powietrze zimniejsze/cieplejsze, w odniesieniu do tego powietrza korekta nadmuchu z innych nawiewów i tak ustabiluzje temp. w aucie na zadanym poziomie...

AO strasznie skomplikowana odpowiedź ;).

Kolego po prostu musisz popróbować :) ja ze swoim pierwszym BMW też musiał się zaznajomić ;) heh

Teraz to samo tacie z jego pierwszym BMW - X3 F25 tłumaczyłem ;)

Pzdr.