Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dzis dzwonilem i pytalem.w bydgoszczy zrobia sam pilot za 666 zeta do tego jak ktos chce jeszcze kluczyk ktory jest w piloci to nastepne 170,czyli caly komplet to pawie 850 zl.czas oczekiwania to max 10 dni roboczych,ale zwykle 5,6 dni,potrzebne wstawiennictwo osobiste z dowodem rejestracyjnym i wszystko
Opublikowano
dzis dzwonilem i pytalem.w bydgoszczy zrobia sam pilot za 666 zeta do tego jak ktos chce jeszcze kluczyk ktory jest w piloci to nastepne 170,czyli caly komplet to pawie 850 zl.czas oczekiwania to max 10 dni roboczych,ale zwykle 5,6 dni,potrzebne wstawiennictwo osobiste z dowodem rejestracyjnym i wszystko

No i wszytko wiesz. Sprawdz jeszcy tylko czy masz adapter w schowku :mrgreen: .

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie co prawda do innego modelu bmw ale w zasadzie idea jest ta sama. Za dodatkowy kluczyk do z4 we Wrocławiu zawołali 1200 zł :shock: natomiast na stronie z oryginalnymi częściami bmw:

https://www.bmwautoparts.pl/pl/katalog/czesci/41_1476/LE99085/0/0/0/0/0/kluczyk-z-akumulatorem

Klucz główny z pilotem (kodowany) 51 21 * *** 934 cena wynosi 801,44 zł .

Moje pytanie jest nastepujące jeśli kupię taki kluczycz przez internet to czy trzba go jakoś dodatkowo kodować? Czy będzie działał od razu?

Opublikowano

To taki sam kluczyk, dealer zamawia go i tak pod konkretny VIN, tylko cena inna. To jak kupienie paczki fajek w drogim klubie, dopłacasz za "rozpakowanie" :)

Nie wiem tylko jak wygląda sprawa zamówienia, tzn czy bmw a.g. sprzedaje takie zaprogramowane klucze jakiejś internetowej firmie itp. Więc być może w tym przypadku ta rożnica w cenie to właśnie wspomniane "rozpakowanie" :)

Sprzedaż takich kluczy przez internet to byłby bardzo dobry sposób dla amatorów cudziej właśności. Tymbardziej że ludzie podają swoj VIN chociażby na tym forum

Opublikowano
Zamawiałem już z tej strony inne części i generalnie wszystko wygląda naprawdę profesjonalnie...

Nie chodzi mi o brak profesjonalizmu tego sklepu, ale o to że takie klucze zamawia sie bezpośrednio w BMW, i ten internetowy sklep rowniez to musi robić, pytanie czy każdemu sklepowi, partnerowi który bierze od nich częsci wydadzą klucze zamówione pod konkretny numer VIN. Z takimi kluczami wsiadasz do samochodu i odjeżdzasz, więc dosyć ryzykowne sprzedawać to przez internet, lub poza siecia dealerską. Poniżej przy komplecie kluczy jest adnotacja:

Uwaga! Przed zamówieniem

kluczyków, zamków

(EWS/CAS) itd. należy upewnić się

co do prawa ich zakupu przez klienta i

właściciela pojazdu, żądając

przedłożenia oryginalnych dokumentów

pojazdu i urzędowego dokumentu z

fotografią!

Opublikowano
dla wszystkich zainteresowanych dzisiaj dzwoniłem do ASO w Niemczech i pani powiedziała, że u nich zamówienie dodatkowego kluczyka kosztuje 140 EUR ~ 613 PLN. Narazie to najlepsza oferta. W przyszłym tygodniu podjadę do nich i napiszę jak to wygląda i ile to faktycznie kosztuje...
Opublikowano
kolego jescze zalezy do jakiego modelu chyba.ja mam z 2006 roku ten pilot caly co wklada sie do stacyjki,wiec to o ten chodzi czy o jakis inny?w tym pilocie jest kluczyk ale kluczyk sluzy tylko do otwierania zamkow,a pilotm sie odpala.tak czy inaczej w bydgoszczy mi powiedzieli ze pilot o koszt 666 zl a do tego jakbym chcial jeszcze ten kluczyk to nastepne 170,czyli razem 836 zl,wiec chyba szkoda czasu zeby bawic sie o 200 zlotych,no chybaze masz nowszy model albo mszkas przy granicy
Opublikowano
akurat mieszkam blisko granicy, a kluczyk którym pisze wygląda tak:

To jest ten klucz który kupiłeś? Po dorobieniu grotu i tak przeciez nie uruchomisz nim silnika, bo nie jest kodowany. Kodowany ma już wyciety grot i działa "od ręki"

Opublikowano
Nie, to jest przykład jak wygląda mój kluczyk (jakiego jest typu) po "prawdziwy" kluczyk wybieram się w przyszłym tyg.

A to co innego, tak na wszelki wypadek zapytaj przez telefon o numer czesci i sprawdź w katalogu

• Partnerzy klubu
Opublikowano
Witam,

Mam pytanie co prawda do innego modelu bmw ale w zasadzie idea jest ta sama. Za dodatkowy kluczyk do z4 we Wrocławiu zawołali 1200 zł :shock: natomiast na stronie z oryginalnymi częściami bmw:

https://www.bmwautoparts.pl/pl/katalog/czesci/41_1476/LE99085/0/0/0/0/0/kluczyk-z-akumulatorem

Klucz główny z pilotem (kodowany) 51 21 * *** 934 cena wynosi 801,44 zł .

Moje pytanie jest nastepujące jeśli kupię taki kluczycz przez internet to czy trzba go jakoś dodatkowo kodować? Czy będzie działał od razu?

Klucz główny do Twojego VIN-u (który jak rozumiem to LE99085) kosztuje w każdym ASO BMW w Polsce 665,97 zł ( 66 12 6 955 749 ).

Klucz który pokazałeś w linku za 801,44 zł ( 51 21 8 374 934 ) kosztuje w każdym ASO BMW w Polsce 665,97 zł, ale nie jest odpowiedni dla Twojego VIN-u.

To ceny detaliczne w/w części w Polskiej sieci BMW.

Tego typu części możesz zamówić wyłącznie bezpośrednio i osobiście w ASO BMW po uprzednim okazaniu dowodu tożsamości oraz dowodu rejestracyjnego samochodu.

Natomiast cena którą Ci podano (1200 zł) wynika albo z bardzo dziwnych praktyk w ASO w którym w takiej cenie część 66 12 6 955 749 chcą sprzedać... albo z podejścia sprzedawcy pt. "byle nie sprzedać i byle nie szukać" ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dodam kolejny wpis by kontynuować ten wątek:)

Mianowicie po pierwsze byłem Niemczech w salonie BMW pech chciał, iż było tam akurat zamknięte...

Po drugie dzisiaj byłem w ASO we Wrocławiu. Pan uprzejmie wszystko sprawdził w komputerze i powiedział, że fakt kluczyk kosztuje ok 640 zł lecz dodatkowo trzeba zapłacić im za dokodowanie go do auta ok 500 zł. Potem uspokoił mnie, że całość na pewno zamknie się w 1100 zł!!!! Więc jak to jest z tym kluczykiem? Trzeba go dokodowywać za te 500 zł? Czy zamówiony klucz w Monachium powinien działać od razu?

Opublikowano

Ja troche ponad rok temu kupiłem klucz w aso, ten starego typu z grotem, ale z tego co mi sprzedawca powiedział cena tego nowszego typu jest taka sama. Kosztował coś około 660zł, działa od razu jedynie trzeba go zgrać z centralnym zamkiem, jest to chyba opisane w instrukcji obsługi.

Pozdro

Opublikowano

Na forum znalazłem taki opis.

Programowanie polega na:

1. wsiąść do samochodu i zamknąć drzwi (nie zamki)

2. włożyć nowy kluczyk do stacyjki

3. przekręcić na 3 sekundy do zapalenia się kontrolek (nie uruchamiać)

4. wyciągnąć

5. trzymając wciśnięty przycisk do otwierania samochodu trzy razy wcisnąć przycisk środkowy

Po tej operacji powinny się zamknąć zamki i kluczyk jest na nowo zaprogramowany.

Ja nie robiłem tego osobiście, na moje pytanie do gościa w serwisie czy klucz trzeba jakoś programować poszedł ze mną i coś w tym stylu robił w moim aucie.

Także te pięć stówek za kodowanie to jakaś bujda.

Chodzi tylko o to, że samochód nowym kluczem odpalimy od razu ale otworzymy go z pilota dopiero po zakodowaniu tym sposobem. Jednak moge sie mylić i klucz może w pełni działać po pierwszym odpaleniu samochodu.

Pozdro