Skocz do zawartości

320d 99r spadek mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z bmw e46 20 D 1999 r

mam pytanie co mianowicie moze odpowiadac za spadek mocy w silniku 2.0 D po podlaczeniu pod komputer i wymianie przeplywomierza na nowy zauwazylem spory spadek mocy auto jezdzi dobrze ale nie tak jak wczesniej nie jest to przeplywomierz bo zamontowalem i stary i nowy orginalny i nadal slabo ciagnie co moze za to odpowiadac ??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

kazdy traci moc :) po prostu przedlifty sa najstarsze i maja najwieksze przebiegi pewnie :P

autorowi proponuje przejrzenie tytułow tematów i na pewno znajdzie kilka :)

szukam
Opublikowano
Moje 320d 98 rok według licznika 260tyś moc sprawdzona na hamowni 139.5km i 303 nm :cool2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
potrzeboje pomocy.wymienilem przeplywomierz i zero zmian.po wymianie przeplywki dalej to samo wciskam gaz do konca przyspiesza a nagle spada moc.czy ktos mogl by poradzic.czego to moze byc przyczyna????
Opublikowano

Hej

Chciałem nadmienić abyś uważał jak przyjdzie do wymiany czujnika położenia wałka rozrządu bo miałem identyczny objaw na ciepłym silniku, po wymianie jak ręką odjął.

Przejrzyj moj temat i wez go sobie do wiadomośći, ze ten elektrozawór jest konieczny do wykręcenia aby się dostac do tego czujnika.Pozdrawiam.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=162750

Przepraszam bardzo, nie wiem dokładnie jak jest w silnikach diesla, ale chciałem pomoc

Opublikowano
Moje 320d 98 rok według licznika 260tyś moc sprawdzona na hamowni 139.5km i 303 nm :cool2:

jeszcze zależy od hamowni ....

Moze na innej okazaloby sie ze jest 129KM, bo niezwyklym okazem jest przedliftowiec trzymajacy serie po latach :norty:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
co hamownia to inny wynik więc :D i nie ma co narzekać na naszego starego ropniaka. Sprawdzcie sobie audi np. s4 którejś generacji, tam chyba 4.2 v8 z deklarowanych przez producenta 340 po 60 tysiacach użytkownicy chcą dobić chociaż do 300 :P
szukam