Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Czy ja dobrze widzę czy porównujemy f30 do e36?? Ludzie litości:)

I do tego wychodzi że E36 dużo lepsze :mrgreen:

Opublikowano
Czy ja dobrze widzę czy porównujemy f30 do e36?? Ludzie litości:)

I do tego wychodzi że E36 dużo lepsze :mrgreen:

można by zrobić porównanie: E36 M3 3.2 6-gang vs 335i i wyjdzie, że na dodatek jest szybsze

Opublikowano
Tia, jak lamborghini do malucha.... Ja rozumiem ze każdy chwali swoje ale nie ma co porównywać aut sprzed 20 lat do obecnych

bardzo się mylisz. E36 to ta sama klasa, można więc porównać co zmieniło się na lepsze przez te 20 lat. niektóre rzeczy zmieniły się diametralnie na lepsze od czasów E36 a inne stoją w miejscu tak jak były.

Opublikowano

E90 nie żadnych argumentów względem F30...

O ile E46 vs E90 = jeszcze sensowna dyskusja...Bo jakie prawdziwe innowacje zwiększające przyjemność z jazdy ma E90 względem E46 ? Poza tym, ze przedliftowe E90 w opinii większości wygląda gorzej i mniej prestiżowo niż zadbane poliftowe E46 :norty: ...No oczywiscie w E90 jest 3,0 R6 306 HP.

Nawet mi się nie chce pisać o jakie innowacje w F30 chodzi...Kazdy zainteresowany sobie sam na pewno już sprawdził...

Opublikowano
Może niektórzy znają się tylko na hed upach, czujnikach cofania i elektryce fotela z pamięcią. Zobaczycie jak po pół roku używania z pod malowanego plastiku w okolicach hamulca ręcznego zacznie wychodzić czarny kolor, bo sie farba zdrapie. Poza tym BMW to jest auto które ma jeździć co więcej sie prowadzić i zapewniam, że te starsze modele robią to doskonale. No ale jak komuś potrzeba 306hp i się głównie tym i całą tą masą gadżetów cieszy, to już sprawa indywidualna. Mówicie, że znaczek łączy ten model z tymi sprzed 20 lat hmmm - ciekawe. A do driftu też to F30 będzie ok ?, czy tylko na niemiecką autostradę ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale karisku chyba nie chodzilo o inowacje technologiczne tylko jakosc wykonania czy uzyte materialy. Moze E36 vs F30 to nie najlepsze porownanie ale w E46 listwa aluminiowa byla naprawde szlifowana listwa, zimna w dotyku jak metal, a nie jakis plastik machniety na polysk, nieco lepszy gatunkowo od wygladajacych jak "alu" wstawek w fordzie mondeo za 30 kola mniej :mrgreen:

Z drugiej strony nie ma co sie dziwic- ceny aut nie zmienily sie niemal, a na pewno mniej niz inflacja. W 2004 r E46 coupe 330cd kosztowalo w podstawie cos ok. 183k przy 13-procentowej akcyzie. Obecnie E92 325d (ta sama moc, w zasadzie ten sam silnik chyba) kosztuje 195k przy 18,6% akcyzy i wyzszym vat, czyli cena netto nie rozni sie wiecej jak 1%. Jest jeszcze kwestia kursu euro (w 2004 do cennika brany byl kurs ok 4.40 jesli mnie pamiecnie myli) ale z drugiej strony wzroslo wynagrodzenie w DE wiec dla uproszczenia te zmienne sie znosza.....

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

można by zrobić porównanie: E36 M3 3.2 6-gang vs 335i i wyjdzie, że na dodatek jest szybsze

Być może, nie scigalem się z takim a czemu dochodzimy na temat 335i? Co ma jedno do drugiego? Ja mam do 200 19 s niewiele wolniej niż m3 e46....( ale jednak wolniej ) e36 m3 ile ma do 200?

Opublikowano
Opublikowano
E36 M3 321PS jest mniej-więcej równe osiągami z 335i. do 100km/h niby 0,1s szybsze no ale poza tym to prawie tak samo.
Opublikowano

Fenomenalne osiągi to ma Bugatti Veyron. Mistrzowie prostej są w śród nas na pewno, ale co dalej.... . Autem co ma tyle koni tez trzeba umieć jeździć a nie patrzeć tylko na dane.

Ciekaw jestem jak dałbyś sobie rade tym E36 bez ESP, itp - radość z jazdy :)

Opublikowano

Tylko Veyron ? Bzdura...

Wiele aut ma fenomenalne osiągi...jezdziłeś kiedyś mocnym autem ??

Juz egzemplarze z 400 km wciskają w fotel na poziomie niesamowitym, czasami trudnym do zniesienia.

Veyron to bardziej dragster...chcieli wypromować sztucznie upadłą markę to wymyslili, ze zrobią auto do bicia rekordów...po pewnej granicy kiedy kończy sie przyjemność zaczyna się absurd...i Veyron jest bardzo bliski absurdu.

Natomiast napisałem wyraznie 335i ma fenomenalne osiągi, bo jest szybsze niż mocniejsze 850 CSI i M3 E36 320 PS ! To jest wyczyn :8) .

Opublikowano
Wiem ze sporo wiary kupiło niedawno 3 i żal im ze wyszła nowa ale Panowie jak chcecie zachwalac poprzednie modele to inne wątki a co do porównań to ta nowa jest pod każdym względem lepsza wiem ze wam żal d ściska bo mi tez ze moje audi a 4 to na tle tej nowej 3 to zacofany samochód pozdrawiam !!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowe, nie zaglębialem sie w cennik, ale czy 335i bedzie dostępne z manualem czy tylko bedzie opcja dla pań :).

PZDR>

Opublikowano
Powiem tak milem kupić a6 313 ps bądź 535 xd ale po kilku jazdach 328 i nie widzę sensu przeplacac zostaje 328 i niebieska m pakiet felgi 19 skóra zawieszenie ad m skrzynia aut sportowa navi harman kardon plus pakiety polski plus jakies tam inne dodatki zastanawiam się nad napędem na 4 koła ale chyba go wezmę co do środka to listwy plus nakładka na automat z performance do tego czarny gril plus karbonowe lusterka z performance a felgi bedą pomalowane na czarno a jak się po roku znudze to dam żonie a ja kupię sobie coś innego
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Samochód bedzie zamawiany w Poznaniu cennik na m pakiet ma sie pojawić max do miesiaca jeśli zamówie w pierwszych dniach to bede miał sam do konca lipca czyli jak poinformował mnie sprzedawca zam początek kwietnia samochód mam w lipcu najwazniejsze jest miejsce produkcyjne
Opublikowano
Powiem tak milem kupić a6 313 ps bądź 535 xd ale po kilku jazdach 328 i nie widzę sensu przeplacac zostaje 328

chyba trochę za dużo poezji :wink: porównanie 535xd do 328i jest lekko bez sensu, inne światy, nikt kto planuje mieć nowe 535xd nie kupi 328i i na odwrót, chyba, że zakupy robi w myślach na podstawie tabel z przyspieszeniami do 100km/h ...

...to bede miał sam do konca lipca czyli jak poinformował mnie sprzedawca zam początek kwietnia samochód mam w lipcu ...
... zastanawiam się nad napędem na 4 koła ale chyba go wezmę ...
..nakładka na automat z performance do tego czarny gril plus karbonowe lusterka z performance a felgi bedą pomalowane na czarno a jak się po roku znudze to dam żonie a ja kupię sobie coś innego...

a tu już trochę SF :mrgreen: M pakiet (który był tylko w autach targowych/pokazowych, nie wiadomo jak naprawdę będzie wyglądał, co będzie oferował, co zmieniał i ile kosztował?????), 4x4 (którego nie ma), dodatki perforamce, czarne 19" (malowane samemu, jakiś konkretny model z oferty BMW a może inny producent...), odbiór w lipcu 2012 a w lipcu 2013 auto dla żony...

powodzenia w planach :D

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja dostrzegam w jednym aspekcie wyraźny krok bmw wstecz w sprawie nowego 3, a mianowicie stalowe zawieszenie. Poprzedni model miał zawias całkowicie aluminiowy a w nowym modelu bmw chyba doszło do wniosku, że nie ma sensu wkładać drogich aluminiowych wahaczy skoro i tak masy resorujące zostaną dociążone ciężkimi runflatami.

Dziwi mnie też, że np. w wersji sport kierownica jest zupełnie nie sport, a raczej taxi.

Przód auta to kolejny powód do wielu dyskusji.

Tak przy okazji jestem zainteresowany kupnem F 30 w wersji coupe z mpakietem - jeśli będzieł ładne. Jeśli nie, to czekam na lifting, który zważywszy na urodę auta - pewnie wkrótce.