Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

oczywiście

ale genesis napisał "rozbudowane jak w piątce" ;)

no a komforty w piątce, to faktycznie komforty... oddam M-Sporty za łamane oparcie! :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Członkowie klubu
Opublikowano
a to w takim razie jednak tylko na zdjęciu nie widać ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Sprawdź sobie ile mogło Twoje auto kosztować jako nowe - możesz się zdziwić.

wiem ile kosztowało jako nowe bo koleś od którego go kupiłem miał fakturę opiewającą na nieco ponad 60k euro...:)

ale to jest powód dla którego kupiłem używkę a nie nówkę.

W sumie bogatemu nikt nie zabroni, ale 3-ka to klasa średnia... ja rozumiem żę 5-tka, 7-mka może tyle kosztować ale 3-ka ? Takie to troche sciąganie z ludzi kasy w ramach oferowanego "prestiżu"....

Moim zdaniem Trójka mogłaby kosztować ile kosztuje , ale jednak jakość materiałów we wnętrzu powinna być zdecydowanie wyższa.

Owszem Trójka to samochód klasy średniej, ale jezeli chodzi o wielkość, co jest atutem tego modelu, bo wiele osób nie chce/nie potrzebuje krążowników.

Jednak we wnętrzu Trójki powinno być miejsce nawet na wysokogatunkową skóre na desce rozdzielczej itp itd

A tak jak jest teraz ? Podobny poziom można znaleźć w Alfie 159 (troche gorszy , ale niewiele) czy w Peugocie 508 (zupełnie porównywalny).

• Moderatorzy
Opublikowano

Oszaleliście, komfortowe fotele w F30??

Jak dla mnie sportowe fotele w E93 są lepsze niż komfortowe w E60.

Podejrzewam, że sportowe w F30 są podobne.

Sportowy fotel jest głębszy niż komfortowy.

Jak ktoś chce mieć tatusiową kanapę to niech sobie kupi F10.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Może sporty w E9x są na tyle fajne, w E46 nie są, choć są lepsze niż zwykłe stołki.

Natomiast jak szukałem E60, to sprawdzałem i sporty i komforty i ten drugi z racji, że lepiej można go dopasować, trzymał lepiej, tyle.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Odebrałem, to moje pierwsze BMW, zamurowało mnie jak ten samochód wygląda, prowadzi się itd. Póki co nie chce mówić nic więcej bo mogę być nie obiektywny pod wpływem emocji, jednak co najważniejsze samochód wygląda i jeździ dobrze :)
Opublikowano

MOD: zlitujcie się... po co cytować cały post, jak się odpowiada zaraz po nim? Regulamin forum II. p.5!

Dla mnie to wiecej niż genialnie, ale po takiej opinii obawiam się, ze ludzie tutaj pojadą po mnie, no bo co ja mogę w sumie wiedzieć o BMW :-) póki co nie przekraczam 4 tys obrotów, zgodnie z zaleceniami salonu. Pogoda tez raczej nie sprzyja testowaniu auta.

Ale żeby nie było zbyt kolorowo, to wkurzył mnie brak adaptera do iPhona :-)

Opublikowano

MOD: zlitujcie się... po co cytować cały post, jak się odpowiada zaraz po nim? Regulamin forum II. p.5!

Na felge 397 zalozylem zimówki, a jak wejdą felgi z M pakietu lub Performance to kupie 19" koła i założe jako letnie. Tak więc zostaną mi opony letnie 18" do sprzedania. :)

Opublikowano
Odebrałem, to moje pierwsze BMW, zamurowało mnie jak ten samochód wygląda, prowadzi się itd. Póki co nie chce mówić nic więcej bo mogę być nie obiektywny pod wpływem emocji, jednak co najważniejsze samochód wygląda i jeździ dobrze :)

CZEKAM NA REALACJE :cool2:

Załóż swoją galerię auta i dziel się swoimi wrażeniami jako pierwszy posiadający F30 na forum :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

Zrobie, zrobie :) Póki co stoi śniegiem zasypana :)

Trochę ochłonąłem i mogę co nieco napisać - zaznaczam, że są to moje subiektywne bądź co bądź opinie i każdy ma prawo po swojemu oceniać ten samochód.

1. Wygląd - jak dla mnie bomba - próbowałem na siłę doszukać się tych wad o których tutaj pisaliśmy, no i .... nie znalazłem. Miałem w rękach już wiele samochodów (wiele nie własnych), ale porównanie mam. Auto wygląda super szczególnie z tyłu i z boku. Wrażenie robi też przód, ze względu na jego szerokość, która nie jest duża, ale takie sprawia wrażenia. W moim aucie mam zawieszenie M, więc na felgach 18" całkiem ładnie to wygląda (mowa o przodzie który jest zdecydowanie niski). To czego bałem się najbardziej, to kolor czerwony. Jednak w realu jest mega fajny, do tego ciemne tylne szyby, czarne końcówki wydechu, czarne ramki wokół okien - rewelacja! Potwierdzam to co pisały osoby które widziały auto na żywo, trzeba użyć siły, żeby zamknąć drzwi tylne i klape bagażnika :) Ale co tam...

2. Wnętrze - wsiadłem i przeniosłem się do innego świata :) Sportowe fotele idealnie dopasowałem do siebie, kierownica wg mnie bardzo fajna, komfortowa, cały kokpit sprawia wrażenie idealnie skierowanego w strone kierowcy, wszystkie przyciski, pokrętła, iDrive, dźwignia zmiany biegów bardzo dobrze wykonane (to jest moja opinia), drzwi schowka nie poruszają się na boki, czarna skóra z czerwonym szwem i antracytowa podsufitka idealnie przypadły mi do gustu. Ogólnie - ktoś kto szuka wygodnej, dużej, przestronnej limuzyny raczej nie powinien wybierać opcji Sport F30, bo nie jest to kanapowy samochód. Siedząc za kierownicą, ma się poczucie jakby auto było szyte na miarę do sportowej jazdy. Co mnie zaskoczyło to bardzo fajnie działające adaptive lights, pewnie już ten system Wam się znudził, dla mnie to nowość i to bardzo użyteczna nowość :)

3. Dobra, koniec gadania o pierdołach, czas odpalić silnik 328i, w środku raczej cisza, ale gdy dodamy gazu dźwięk nie jest najgorszy :) Słyszałem to auto również z zewnątrz, ale ten temat pominę :) ;) Całe 90km jakie przejechałem wczoraj zrobiłem na trybie komfort, więc póki co nie mogę podzielić się wrażeniami z jazdy bardziej sportowej, ale już wiem, że nawet w tym trybie auto bardzo chętnie reaguje na gaz, w momencie kiedy zaczyna wkręcać się na obroty - nawet te niewielkie - dźwięk silnika staje się bardzo przyjemny dla ucha :) Sam jestem ciekaw jak to będzie w trybie sport i obrotach dochodzących do maksimum.

Pod jednym niecałym dniu moja ocena samochodu to 10/10. Może nie jest to ocena faktycznie tego jaki on jest, ale tego jak spełnia moje oczekiwania :)

• Członkowie klubu
Opublikowano
Siedząc za kierownicą, ma się poczucie jakby auto było szyte na miarę do sportowej jazdy.

Bo to 3er :cool2:

Można już Ci oficjalnie zazdrościć :wink:

Teraz zakładaj swój wątek i siej zdjęciami ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Się zrobi ;)

ale chyba nie ma się co bać na wyrost, że dziś, jutro zginie w gąszczu postów w dziale F30... :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
Czy ja wiem czy nie rzetelna, trzeba po prostu wyłapywać mniej i bardziej rzetelną prawdę :) Sporo jest przetłumaczonych tekstów z Auto Bilda, więc trzeba brać poprawki, ale na Niemców którzy czasem coś faworyzują :wink:
Opublikowano

Nie wiem czy było, ale chyba nie, nowe pakiety performance dla nowej 1er,3er i 5er:

http://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=649528

W takim pakiecie nowa 3er wygląda duuużo lepiej, choć dalej te łączenie świateł z grillem mi się nie podoba(5er gniecie wyglądem w tym pakiecie), bardzo fajnie że nie przerobili na Performance kierownicy z m-pakietu, bardzo ładne te listwy z alcantary, nadają sportowego wyglądu wnętrzu, zaciski tak jak poprzednio również brembo 4 tłoczkowe (poprzednio 6).

Tak naprawde widze tylko jeden minus tego pakietu..ale bardzo ważny - felgi, są poprostu brzydkie, ale być może wprowadzą jakiś drugi model, a jak nie to przecież jest w czym wybierać, niekoniecznie by Bmw :)

Potrzebujesz porad car detailingu,kosmetyków - pisz na PW :)