Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie

Mam na oku trzy BMW i prosił bym o pomoc!!

1. http://motoallegro.pl/bmw-kombi-525-219km-nawi-skora-m-pakiet-bezwypa-i1869185067.html

2. http://otomoto.pl/bmw-525-bmw-525d-zarejestrowana-C20968946.html

3.http://motoallegro.pl/bmw-525d-2004-kombi-m-pakiet-alu-19-i1859905081.html

Prosił bym o opinię! To ma być moja pierwsza Bemka więc troszkę się boję... Którą wybrać??

Edytowane przez pip33
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli kupisz E61 w takiej cenie to obawiam się że będziesz miał dość często spore wydatki.

PS. Obym się mylił.

Opublikowano

mnie to wszystkie 3 wygladaja na jakies malowanki-sklejanki :)

aczkolwiek jesli juz mialbym wybierac to ta z pierwszego linka

Opublikowano

A czy fabrycznie nie było w opcji dołożenie zewnętrznego M-pakietu??

Aha i dodatkowo zastanawia mnie w tej pierwszej opis "silnik nowej generacji 219KM"

Opublikowano

Aha i dodatkowo zastanawia mnie w tej pierwszej opis "silnik nowej generacji 219KM"

Może sobie sam wzmocnił ten silnik :norty: te silniki miały fabrycznie 177 km(525d z silnikiem 2,5) a później 197 km (525d z silnikiem 3,0)

Jak dla mnie to wszystkie odpadają - po pierwsze po co kupować 525d skoro można 530d :mrgreen: po drugie wszystkie maja manualną skrzynie biegów - moim zdaniem nieporozumienie w takim samochodzie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Auta z linkow 1 i 3 maja tylko zderzaki m-pakietowe a progi juz nie,dlatego napewno byly dokladane poza aso,co do przebiegow to bez komentarza :duh:
Opublikowano
Czy przebiegi rzędu 250 000km są straszne?

odpowiedz otrzymasz zapewne ze nie,gdyz duza liczba uzytkownikow E60-E61 z tego forum posiada takie wlasnie przebiegi...

Ja powiem tyle,ze moze straszny nie jest,ale napewno samochod ma lata swietnosci daleko za soba przy takim przebiegu.Z drugiej strony,nie sugeruj sie przebiegiem,chyba ze jest on do udowodnienia w 100 procentach.Jezeli nie jestes pewien,to odpusc bo kupisz skarbonke do ktorej wrzutka 10.000 zl to tak na dzien dobry TVN :roll: .

Druga sprawa to przedzial cenowy w jakm poszukujesz samochodu.Jezeli ma to byc kwota do 50 tys zl,to nie licz na cuda bo kupisz wlasnie ta przyslowiowa skarbonke...

Opublikowano
co do przebiegow to bez komentarza :duh:
Za te pieniądze kupisz auto z dużo większym przebiegiem. Niby będzie on miał 180tys a w rzeczywistości 350:) i wyżej!

Nie bardzo rozumiem ludzi ,którzy twierdzą że 7 letnie auto musi mieć przebieg rzędu 300/350 tyś bo inaczej to na 100% kręcony.

Ja swoje auto kupiłem w 07.2009 r auto jest z 09.2005 przebieg miało niecałe 120 tyś czyli wychodzi ok 30 tyś rocznie co po sprawdzeniu wizyt w ASO ich przebiegów i dat pozwala mi stwierdzić ,że był on realny i prawdziwy. W tej chwili przebieg mojego auta to 144 tys czyli w dwa ostatnie lata zrobiłem 24 tyś z czego 17 tys w ostatnim roku a pozostałe 7 tys w pierwszym roku użytkowania.

Biorąc pod uwagę teorię ludzi ,którzy nie wierzą w przebiegi mniejsze niż 50 tys rocznie moje auto powinno mieć 300 tyś a za rok 350 za dwa lata od teraz 400 tyś no więc w moich realiach auto za rok będzie miało niecałe 160 tyś a za dwa lata może ok 180-190 tyś wychodzi na to że jakbym chciał sprzedać auto za 2 lata to powinienem popchnąć przebieg o ok 200 tyś w przód co by wyglądał realnie :mad2:

Reasumując - nie każdy kto kupuje 530d kupuje je po to bo żeby robić nim 50 tyś rocznie. Niektórzy kupują bo im się podoba i lubią mieć duże auto z silnikiem z dużą mocą i jeszcze większym momentem (co się przydaje szczególnie na weekendowe czy wakacyjne wypady) i wcale nie jeżdżą nim dużo ja w ciągu tygodnia roboczego to BMW może robię z 200 km. Większość jazdy po mieście robię innym autem.

Jeśli wolisz ekonomie kup manuala.

różnica w spalaniu jesz znikoma chyba nawet nie 1l na 100 z tego co pamiętam

Opublikowano

Podoba mi sie pierwsza z twoich propozycji ze wzgledu na kolor minusy to brak autoamtu i chocby xenonów do tego progi M .

Wdugiej fajne czarne ramki zamiast chromow chyba shadowline.

Co do przebiegów to hmmm..moja jest 2006 12 grudzien i jak ja kupilem to miala 135 na co mam potierdzone z ASO ,teraz ma 160 tkm ale ja duzo jezdze :)

Poprzedni wlasciciel mial ja jako firmowke i widzialem po wpisach w navi ze w porownaiu z miejscem zamieszkania a wpisami robil troche km po niemieckich banach.

Zdarzaja sie auta z b.malymi przebiegami ale na nie cena jest wyzsza,wystarczy popatrzec na mobile i wszystko jasne a nasi handlarze to wiadomo jak jest :?

Radze dobrze zeryfikowac przebieg i nie kupuj powyzej 200tkm,taka moja rada a zrobisz jak uwazasz :8)

Opublikowano

Miałem kilka różnych samochodów i wiem jedno! Nie zawsze liczniki są kręcone, nie zawsze samochody są wypadkowe...

Choć mój znajomy który kiedyś ściągał auta powiedział mi kiedyś: "albo masz duży przebieg i bezwypadkowy albo mały przebieg ale po wypadku..."

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co do przebiegow to bez komentarza :duh:
Za te pieniądze kupisz auto z dużo większym przebiegiem. Niby będzie on miał 180tys a w rzeczywistości 350:) i wyżej!

Nie bardzo rozumiem ludzi ,którzy twierdzą że 7 letnie auto musi mieć przebieg rzędu 300/350 tyś bo inaczej to na 100% kręcony.

Ja swoje auto kupiłem w 07.2009 r auto jest z 09.2005 przebieg miało niecałe 120 tyś czyli wychodzi ok 30 tyś rocznie co po sprawdzeniu wizyt w ASO ich przebiegów i dat pozwala mi stwierdzić ,że był on realny i prawdziwy. W tej chwili przebieg mojego auta to 144 tys czyli w dwa ostatnie lata zrobiłem 24 tyś z czego 17 tys w ostatnim roku a pozostałe 7 tys w pierwszym roku użytkowania.

Biorąc pod uwagę teorię ludzi ,którzy nie wierzą w przebiegi mniejsze niż 50 tys rocznie moje auto powinno mieć 300 tyś a za rok 350 za dwa lata od teraz 400 tyś no więc w moich realiach auto za rok będzie miało niecałe 160 tyś a za dwa lata może ok 180-190 tyś wychodzi na to że jakbym chciał sprzedać auto za 2 lata to powinienem popchnąć przebieg o ok 200 tyś w przód co by wyglądał realnie :mad2:

Reasumując - nie każdy kto kupuje 530d kupuje je po to bo żeby robić nim 50 tyś rocznie. Niektórzy kupują bo im się podoba i lubią mieć duże auto z silnikiem z dużą mocą i jeszcze większym momentem (co się przydaje szczególnie na weekendowe czy wakacyjne wypady) i wcale nie jeżdżą nim dużo ja w ciągu tygodnia roboczego to BMW może robię z 200 km. Większość jazdy po mieście robię innym autem.

Jeśli wolisz ekonomie kup manuala.

różnica w spalaniu jesz znikoma chyba nawet nie 1l na 100 z tego co pamiętam

Ja nie twierdze ze nie ma aut z przebiegiem rzedu 150kkm,tylko cena za takie auto znacznie rozni sie od tych z aukcji powyzej,chyba ze auto mialo obcierke z czolgiem.

Opublikowano
Pierwsze co sie rzuca w oczy to lampy LCI, tylko ciekawe czemu?czy opłacało się wymieniać....?Druga sprawa to bida bida bida;/ reczna klima, mała navi, brak skóry i zwykłe fotele;/ ale z zewnatrz wyglada całkiem całkiem.
Opublikowano
No właśnie zastanawiam się bo wiadomo dobrze jest mieć bogate wyposażenie ale ważne też żeby był samochód w jak najlepszym stanie technicznym i jak najlepiej utrzymany!