Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymiana taka jak olej czy filtr -cena jak w innych markach a pasek jest tanszy niz do forda :mrgreen:

Mialem poprzednio wloskie autko i myslalem ze czesci beda na tym samym poziomie (cena) - a tu masz ,TANIEJ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Powyzej pojemnosci 1.9 35%znizki 850zl na rok PZU (jesli sie nie myle)ale to tyczy sie wszystkich marek :mad2: .

Zreszta przejedz sie BMW i golfem ten sam rocznik i sam bedziesz wiedzial :mrgreen:

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano
Chłopak pyta cytuje:

"duzo sczerych opinii na temat tych samochow i kosztow ich eksploatacji"

No wlasnie kosztow eksploatacji a nie doprowadzania auta do stanu kolekcjonerskiego, zakupu garazu i domku jednorodzinnego - tak bezpieczniej, OC, AC i sluzby ochrony bo e36 juz tak nie kradna jak kiedys

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam.

Mam zamiar kupic BMW E36 316i albo 318i z 92-93 rok.

(ciach)

Licze na duzo sczerych opinii na temat tych samochow i kosztow ich eksploatacji oraz czesci i serwisow. Pozdrawiam

Kilka z moich wydatków (318is '93):

- filtr oleju około 20 zł oryginał około 30 zł

- filtr powietrza około 30 zł oryginał około 70 zł

- filtr paliwa 110 zł oryginał

- filtr klimy około 70 zł oryginał

- pióra wycieraczek około 110 zł oryginał

- klocki przód około 150 zł oryginał około 300 zł

- klocki tył około 200 zł oryginał

- przednia szyba Pilkington 310 zł

- sworzeń krótki wahacz przód około 100 zł oryginał

- tuleje tylne wahacza 115, 50 oryginały

- łapa silnika 90

- poduszki silnika i koła pasowe (wszystkie) silnika - nie podam oddzielnie płaciłem za całość i już nie pamiętam 600 zł

za olej + filtr + wymiana dalem 73zl

Co to za olej ??

Mnie się jeszcze nie udało kupić taniej jak 150 za 4 litry (Mobil1 OW40).

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
za olej + filtr + wymiana dalem 73zl

Co to za olej ??

Mnie się jeszcze nie udało kupić taniej jak 150 za 4 litry (Mobil1 OW40).

no tak, ale ja nie zalalem 0w40 ani nawet 5 czy 10...

15w40 a to z powodu, ze poprzednik chyba rzadko zmienial olej i byl straszny syf... pozatym jutro wkladam gaz... teraz bede obserwowal czy ubywa (oby nie!!!), i jak wszystko bedzie dobrze to za ok 5000km zmiana jeszcze raz i potem juz co 10000... a olej z beczki nie znaczy gorszy (napewno nie jest to lotos...) obawiam sie ze jakbym wlal do silnika 11letniego i 230000km z niewiadomo jak czesto zmienianym olejem 5w czy nawet 10 - to moglby sie / z pomoca gazu, rozszczelnic i zaczac brac olej... a tego bym wolal uniknac. (przynajmniej tak doradzily mi 2 niezalezne osoby siedzace w temacie)

aha co do cen, bo jestem w trakcie:

kable zaplonowe do 1,6 m43 - janmora 120zl, ngk 230zl

swiece ngk vline 60zl/kpl

filtr powietrza hart 18zl

Szybkich samochodów i pięknych kobiet, albo odwrotnie...

http://img169.imageshack.us/img169/8725/k1c6qd.png

Opublikowano
Gorzel,skoro zakładasz że chcesz kupić BMW (jakiekolwiek),to podejdz do tematu kupna solidnie.To z resztą tyczy się każdego kupowanego auta.BMW E30 320i z 90 roku jest moim 8 samochodem.Kupiłem z Niemiec od pierwszego właściciela z przebiegiem 138 tyś.km.Do wymiany mam(miałem)kable WN i chyba świece.Na przeglądzie tech w bardzo surowej stacji diagnostycznej,diagności byli zachwyceni stanem technicznym.Kupowałem na spokojnie,po pożądnym sprawdzeniu auta i zrudło pochodzenia mówiło samo za siebie ponieważ BMK-a miała ważne badania niemieckie itd.Może ta moja historia jest mało istotna ale gdybyś poszedł moją drogą z pewnością będziesz się cieszył swoim BMW bardzo długo.Części-interesowałem się do tej pory przewodami WN,klockami hamulcowymi i świecami,myśle ze ceny jak do innych aut.Życze udanego zakupu i pozdrawiam serdecznie.
Już po E30...teraz szukam...szukam...hmmmm....może E36 325 Cope.
Opublikowano

Tez staem przed podobnym dylematem: Kupic czy nie kupic BMW? Zdecydowalem sie jednak odejsc od Audi, ktorymi jezdzilem juz kilka lat i poki co nie zaluje. Beemka prowadzi sie duzo lepiej, jest cichsza w srodku no i oczywiscie ladniej wyglada. Auto robi na prawde dobre wrazenie, wszystko jest bardzo dobrze wykonane, np. maska silnika zakyka sie z takim przyjemnym dzwiekiem, a nie jak klapa od smietnika jak w wiekszosci aut.

Nawet gdyny koszty byly troche wyzsze to i tak warto zaplacic.

Perzed 318tds mialem Audi B4 tdi i chciaz Beemka pali wiecej o okolo 1-1,5 litra to wcale mnei to nie smuci :)

BMW trzeba sie przejechac i wtedy juz sie wie ze to jest to.

nalezy tylko pamietac ze LEPIEJ STARSZE A W SUPER STANIE NIZ NOWSZE ALE TAKIE SOBIE, stan musi byc super zeby byc zadowolonym!

gnojowka pedzona rakieta:D

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif

Opublikowano

Proboszcz prawde Ci powie :)

I tu racja nie kupuj wieku auta tylko jego stan techniczny. Zwroc uwage czy poprzedni wlasciciel dbal o swoje autko, czy jest cos w nim do zrobienia i jakie wiaza sie z tym koszty - choc jak ktos dbal o autko to do zrobienia nic nie powinno byc.

Kup BMW a bedziesz zadowolony i marki szybko nie zmienisz

Pozdro