Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z drugiej strony patrząc na wyniki zawodowców:

- M3 szybsze od RS5,

- M5 najszybszy seryjny sedan na Nurburgringu.

No tak tylko RS6 jeszcze nie ujrzalo swiatla dziennego . Co do M3 to klepie RS5 , zobaczymy jka wypadnie RS4 ale skoro ma miec ten sam motor ... to watpie by cos tu wskoralo.

jest to pewnik :cool2: , 3 była/jest/będzie wymiernikiem jazdy i tu marka nie zrobi nic "głupiego"...

Oby bylo jak mowisz :D

• Odpowiedzi 212
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja nie rozumiem jednego, światła pikne, ledy sredy a kierunkowskazy na żarówce :roll:

Toż to w E91 są już całe w ledach. No cóż, pewnie na lifting za 3 lata muszą sobie coś zostawić....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja nie rozumiem jednego, światła pikne, ledy sredy a kierunkowskazy na żarówce :roll:

Toż to w E91 są już całe w ledach. No cóż, pewnie na lifting za 3 lata muszą sobie coś zostawić....

Też to widziałem i strasznie mnie to denerwuje żeby nie powiedzieć ....

Robią z ludzi idiotów i tyle. Na to jest cała masa przykładów, poczawszy od żółtych ringów w F01, i E89 przez gałki skrzyni biegów w E9X.

A technologie LEDowych lamp mieli już e E46 Coupe w 2003 roku :mad2:

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też to widziałem i strasznie mnie to denerwuje żeby nie powiedzieć ....

Robią z ludzi idiotów i tyle. Na to jest cała masa przykładów, poczawszy od żółtych ringów w F01, i E89 przez gałki skrzyni biegów w E9X.

A technologie LEDowych lamp mieli już e E46 Coupe w 2003 roku :mad2:

a nie w e39 w 2001?

Opublikowano
o silniki to akurat sie tak bardzo niemartwie bo BMW wkoncu zrobilo postep jesli chodzi o motory do 2l w benzynie.

2.0CR z Audi nie ma startu do nowego 2.0D bo rywalizowac moze co najwyzej z 2.0d M47 i to tez ...roznie mu to wychodzi .Pozatym nowe 2.0TwinScroll pozamiata 2.0T (211) z audi na 100% .

Mnie natomiast najbardziej zastanawia to jak 5er moglo sie dac objechac nowej A6 :D to jest duza ujma na honorze marki ktora slynie z ... radosci z jazdy i prowadzenia...

...na dzień dzisiejszy masz rację ale wez pod uwagę, ze AUDI ma dużo większe doświadczenie w silnikach 2.0T oraz motor 265KM o potencjale do ponad 320KM bez zakucia... BMW po 1.6T ciągle walczy o poprawę opinii i także nie wiemy jeszcze jaki potencjał będzie miał 2.0T ...350-380KM?...bo 1.6T ma niewiele... poza tym cała "wojna" pomiędzy AUDI-BMW( nie zapominajmy od Mercedesie ) jest kontrolowana przez Zarządy firm ... także pamiętajmy, że "pancerne" silniki to juz przeszłość ... a kto kogo objechał to w 99% marketing marek zaplanowany dla emocji na rynku ...

Opublikowano
heh, Audi ma 3.0 V6 turbo (TFSI) o mocy 272KM. chciałbym tylko zauważyć, że BMW posiada aktualnie w ofercie konkurencyjny silniczek o identycznej mocy i pojemności, tylko że wolnossący.
Opublikowano

3.0TFSI w A6C7 ma 300koni .

Zgadzam sie z ajcek ze Audi ma wieksze doswiadczenie w uturbianiu 2.0. Mam nadzieje ze B M W odrobi zaleglosci i nie bedzie to silnik ktory non stop bedzie musial byc serwisowany :wink:

p.s. nowe 2.0TFSI w wielu przypadkach spala spore ilosci oleju (problemy z uszczelniaczami )

Opublikowano
heh, Audi ma 3.0 V6 turbo (TFSI) o mocy 272KM. chciałbym tylko zauważyć, że BMW posiada aktualnie w ofercie konkurencyjny silniczek o identycznej mocy i pojemności, tylko że wolnossący.

...po co porównujesz dwa różne konstrukcyjnie silniki? ... moc to raczej 290KM a turbo=kompresor co w konsekwencji daje 100Nm więcej przy nizszym spalaniu i pełny moment 420 masz od jakieś 2500 do 5000obr ( BMW to 320Nm w zakresie jakieś 2700-3200 ) ... to dwa różne silniki ... konkurencyjne to raczej jednostki 3.0 o mocach Audi 333 a BMW 340KM ...

Opublikowano
3.0TFSI w A6C7 ma 300koni .

Zgadzam sie z ajcek ze Audi ma wieksze doswiadczenie w uturbianiu 2.0. Mam nadzieje ze B M W odrobi zaleglosci i nie bedzie to silnik ktory non stop bedzie musial byc serwisowany :wink:

p.s. nowe 2.0TFSI w wielu przypadkach spala spore ilosci oleju (problemy z uszczelniaczami )

...przy 1.6T uczyło się ze 4 lata to teraz musi być szybciej o ile juz nie odrobili :wink: ...czy 20TFSI pali olej nie wiem bo te auta, które znam nie maja takiej przypadłosci ale może to kwestia szcząścia :wink: miałem 4.2 i ani jednej tzw. powszechnej usterki nie było :D ... tak samo 320d i 330d nic :D

Opublikowano

...po co porównujesz dwa różne konstrukcyjnie silniki? ... moc to raczej 290KM a turbo=kompresor co w konsekwencji daje 100Nm więcej przy nizszym spalaniu i pełny moment 420 masz od jakieś 2500 do 5000obr ( BMW to 320Nm w zakresie jakieś 2700-3200 ) ... to dwa różne silniki ... konkurencyjne to raczej jednostki 3.0 o mocach Audi 333 a BMW 340KM ...

nie, nowe A4 B8 po liftingu ma mieć 3.0 V6 turbo o mocy równe 272KM. wiem, że są mocniejsze wersje, ale nie są przewidziane do nowego A4 (jedynie S4 ma mieć ten motor w wersji 333KM).

Opublikowano
...ja napisałem o silniku jako jednostce napędowej bo 3.0TFSI niejako zbudowano na 213kW ... a w poszczególnych modelach moc albo mniejsza albo większa ...S4 ma ten ( nie ten sam ) motor chyba od ponad roku ... defacto 3.0 V6 to wynik rezygnacji z V8 uzgodniony razem przez BMW, AUDi i Mercedesa pod naciskiem ekologów ...
Opublikowano

Ciekawe czy szpery beda wciaz dostepne tylko w Mkach?

Jesli BMW chce wciaz byc konkurencyjne w stosunku do najwiekszego rywala jakim jest Audi to powinni zaczac powaznie myslec o seryjnym montowaniu szper do mocniejszych wersji silnikowych.

Pierwsza rzecza po odbiorze mojego auta jaka zrobie to montaz LSD Quaife.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

MOD: przeczytaj regulamin, zwłaszcza część o cytowaniu poprzedzających wiadomości.

No wlasnie, decyzja o nieoferowaniu szpery nawet jako opcji w cywilnych wersjach, przy ogolnie rozdmuchanej liście mniej lub bardziej niepotrzebnych opcji dodatkowych jest srednio zrozumiala. Jest to krok wstecz w stosunku do polityki BMW z czasów E34 / E36 gdzie byla mozliwosc zamowienia LSD nawet do zwyklych wersji. Gdzies czytalem ze decyzja ma zwiazek z nadejściem tanszych i wedlug BMW zupelnie wystarczających do cywilnej jazdy 'elektronicznych' szper / systemow korzystajacych z ukladu ABS; prawdziwe LSD jest uwazane zas za dodatek 'motorsport'.

Pzdr, MtothaJ