Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 212
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Czy ktoś orientuje się ile spadną ceny E92 jak wyjdzie F30 coupe? Wczoraj konfigurowałem sobie 335i swoich marzeń: 330 tyś i to bez performance... :| (czy to będzie spadek cen rzędu 5%? 10%? 20%?) - 20% z tej kwoty to już coś :D
Opublikowano

Wczoraj przegladalem oferty niemieckie to sporo bylo E90 nowych z rabatami 15-20 %.

Najbardziej by sie oplacalo zapodac przez brokera auto z Anglii. Jak zrobil jeden forumowicz z F10 i wszystko wyszlo cos kolo 200 tys zamiast 250 tys w PL.

Zatem ciekawe jakby to wyszlo z E90/E92.

Opublikowano
Wczoraj przegladalem oferty niemieckie to sporo bylo E90 nowych z rabatami 15-20 %.

Najbardziej by sie oplacalo zapodac przez brokera auto z Anglii. Jak zrobil jeden forumowicz z F10 i wszystko wyszlo cos kolo 200 tys zamiast 250 tys w PL.

możesz dać linki do tych ofert 15-20% taniej :)?

Opublikowano
Czy ktoś orientuje się ile spadną ceny E92 jak wyjdzie F30 coupe? Wczoraj konfigurowałem sobie 335i swoich marzeń: 330 tyś i to bez performance... :| (czy to będzie spadek cen rzędu 5%? 10%? 20%?) - 20% z tej kwoty to już coś :D

Nie lepiej kupić M3?

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Nie lepiej kupić M3?

M3 jak zacząłem sobie konfigurować i jak cena przekroczyła 400 to już sobie darowałem :)

Podobnie jak 640i coupe...

Aczkolwiek pewnie tak będzie że będzie M3 - tylko używane. Jednak chciałbym kiedyś kupić nowe autko, na gwarancji, nie martwić się o nic tylko tankować... ciekawe jak to jest:)

Opublikowano

Ogólnie super, dopóki nie sprawdzasz wartości rynkowej samochodu po roku, dwóch... :mrgreen: Chyba że zapomnisz ile zapłaciłeś :wink:

Sam widzisz, za dobrze wyposazone M3 - minimum 400 000pln, a za 220 000pln wybierasz takie świeżutkie na gwarancji. A z drugiej strony to Ty pierwszy pierdzisz w fotel, konfigurujesz samochód sobie idealnie pod siebie itd. :wink: Wszystko ma swoje plusy i minusy.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
Ogólnie super, dopóki nie sprawdzasz wartości rynkowej samochodu po roku, dwóch... :mrgreen: Chyba że zapomnisz ile zapłaciłeś :wink:

Sam widzisz, za dobrze wyposazone M3 - minimum 400 000pln, a za 220 000pln wybierasz takie świeżutkie na gwarancji. A z drugiej strony to Ty pierwszy pierdzisz w fotel, konfigurujesz samochód sobie idealnie pod siebie itd. :wink: Wszystko ma swoje plusy i minusy.

Jest jeszcze opcja zdroworozsądkowa czyli nowy silniczek 28xi...:)(F30/coupe/mpakiet/DKG/NAVI/itp:) ) Pożyjemy zobaczymy, ale fakt jest faktem, że przerażała by mnie utrata 40-50% wartości po 3 latach :)

ale z drugiej strony, kupuje sobie pakiet ultimate plus (6lat/150 kkm) i tak naprawdę mam auto na 6 lat.

Fajnie by było gdyby jak wejdzie F30coupe to e92 staniały o te 20%, 60k piechotą nie chodzi:)

Opublikowano

możesz dać linki do tych ofert 15-20% taniej :)?

Wystarczy isc do najblizszego dilera w PL :D Ale te upusty dotycza tylko e90 - aut juz wyprodukowanych. Pewnie e91 mozna zamowic tez z tym rabatem do produkcji, ale e91 sprzedaje sie jako uzywane bardzo slabo, przy nowym to jest 10-15% sprzedazy w Polsce (podczas gdy Passata czy Audi ponad 50%)

Na X3 dawali nawet 23% jak wchodzilo nowe.

W tym roku na wiosne na e92/e93 dilerzy mieli 30% rabatu. Nowe e93 320i wyspecyfikowane na 240.000pln stalo w Inchcape za 169.000pln

Co do e92, jezeli chcesz kupic nowe pogadaj z dilerem o testowce.

Ale chyba nie ma sensu na 1.5 roku przed wejsciem nowej generacji kupowac auto, wyspecyfikowane na 300.000pln e92, nawet za 240.000, jak po wejsciu nowego nie dostaniesz za nie wiecej niz 130.000pln

Beste Maschine der Welt
Opublikowano

Tutaj można tylko analizowac rynek niemiecki bo nasz jest chory ... mam nadzieję, że do czasu F30 coupe BMW zastanowi się czy chce bezwolnie dryfowac w panującym designie czy przypomni sobie czego oczekuje sie od tej marki ... jak na razie sprząta to Chrisie raz lepiej a raz gorzej spoglądając ukradkiem na Audi ... poza tym F30 jest znacznie bardziej dotknięte "myślą księgowego" niż E90 ...

Opublikowano

Wystarczy isc do najblizszego dilera w PL :D Ale te upusty dotycza tylko e90 - aut juz wyprodukowanych. Pewnie e91 mozna zamowic tez z tym rabatem do produkcji, ale e91 sprzedaje sie jako uzywane bardzo slabo, przy nowym to jest 10-15% sprzedazy w Polsce (podczas gdy Passata czy Audi ponad 50%)

Na X3 dawali nawet 23% jak wchodzilo nowe.

W tym roku na wiosne na e92/e93 dilerzy mieli 30% rabatu. Nowe e93 320i wyspecyfikowane na 240.000pln stalo w Inchcape za 169.000pln

Co do e92, jezeli chcesz kupic nowe pogadaj z dilerem o testowce.

Ale chyba nie ma sensu na 1.5 roku przed wejsciem nowej generacji kupowac auto, wyspecyfikowane na 300.000pln e92, nawet za 240.000, jak po wejsciu nowego nie dostaniesz za nie wiecej niz 130.000pln

Wiesz, e92 po lifcie z M pakietem i bajerkami z performance będzie jeszcze robiło na mnie wrażenie przez dłuugi czas zdaje sobie sprawę że kupno starego modelu wiąże się z dośc dużą stratą, ale mam model z końcówki produkcji, teoretycznie bez chorób wieku dziecięcego i takich tam... ale pewnie w głowie jeszcze mi się bardziej poprzerwaca jak wyjdzie f30 coupe:)

Klagosz dzięki!, pokazując M3 w sedanie (SIC! wypas:D) przyczyniłes się do bezsennej nocy marzyciela motoryzacji:)

Pozdr:)

ps: znacie najbliższe numery w totolotka? :)

• Moderatorzy
Opublikowano

Osobiście rozglądam się za nowym autkiem. Przyznam szczerze ze czekałem na F30 z nadzieje ze będzie to mniejszy brat F10.

Jednak wyszło coś pomiędzy. Prawie wszystko jest ok poza konsola w części pasażera. Tragedia to przetłoczenie.

W dodatku cena tez jest kosmiczna. Nowa 1 jest tańsza liczyłem ze nowa 3 chociaż utrzyma cenę starej 3.

Co do cen e90LCI to aktualnie dobrze wyposażone auto to wciąż koszt 30k za 2010 rok. Trzeba czekać do wiosny może ceny spadną. E46 wyraźnie pikuje w dol tak jak e90 przed liftowe.

Opublikowano
E46 wyraźnie pikuje w dol tak jak e90 przed liftowe.

Zgodzę się że spadają, zresztą jak każdego używanego samochodu, ale pikują?? :)

Wg. mnie akurat E46 jak i e90 pre lci największy spadek wartości mają już za sobą.

Nie za bardzo tez widzę korelację między ceną e46, a premierom f30, to przecież zupełnie inne budżety i kupujący.

Wszyscy oczekują spadku cen (zwłaszcza nowych) E90/91 z 2011 i to wydaje się uzasadnione.

Z resztą każdy kupując samochód godzi się ze stratą jego wartości - tzw. "oczywista oczywistość" :lol: .

Opublikowano
Pikują ceny e46, e90 ale u handlarzy z Radomia, Gostynia, Płocka, Pleszewa :mrgreen:

...czyżby w tym sam samym tempie jak cofanie liczników :wink:

Opublikowano
Cena 328i w Polsce 152900

320d 146900

335i 207900

Dla porównania 528i 189 900,00

Na prawde dobre ceny - odejmujac prawie 8% lacznej roznicy na akzyzie i vacie to ceny sa przeliczone duzo ponizej 4PLN/1 Euro (no i jeszcze w PL alarm standardowy)

328i najtansze po S3 <6s/do setki na rynku

Beste Maschine der Welt
  • Moderatorzy
Opublikowano

Tak się zastanawiam czy sprzedawca się nie pomylił 153 tys za 328i to interesująca cena.

Co z tego że 320d kosztuje mniej o 6 tys skoro różnica w osiągach masakryczna.

A 335i za to ma masaryczną cenę.

A tak do 328 dorzucamy mniej więcej:

10 tys automat

12 tys nawiagacja i telefon

12 tys skóra i metalik

5 tys jakies audio i usb

3 tys felgi

3 tys regulowane zawieszenie

.....i inne pierdoły

koło 210 tys mamy już konkretnie wyposażone auto.

• Moderatorzy
Opublikowano
A jak ceny w USA ? Biorac pod uwage, pojemnosc, moze wyjsc i tak taniej ze wszystkim o jakies 15-20 %.

E90 328i stało od 33 tys dolarow.

To już nie czasy dolara po 2 zł.

(33tys + 1 tys)*1,1*1,186*1,23=54500,00$*3zł=163 tys złotych.

Wersja US z okrojonymi możliwościami wybierania opcji. Sporo jest niedostępnych w US