Skocz do zawartości

320i piszcząca dmuchawa klimatronika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie wiem czy się nie powtarzam, ale nie mogę odszukać na forum takiego tematu.

Piszczy mi na wolnych obrotach wentylator nawiewu, raz piszczy raz nie piszczy. Pewnie trzeba go oczyścić i przesmarować, tylko jak go wyjąć, nie za bardzo wiem. Może ktoś pomoże.

Opublikowano

poszukaj kolego w sieci ksiazki pt. "sam naprawiam bmw e46"

tam jest to opisane dokladnie

osobiscie przerabialem temat rok temu - do dzisiaj efekt pozytywny, ale zobaczymy jak nadejda mrozy

Opublikowano
Miałem to samo, u mnie też przesmarowanie pomogło, radzę to zrobić póki wentylator działa, ja zwlekałem aż w w końcu całkowicie się zatrzymał 2km od domu jak jechałem na sylwestrowy wypad w góry i cały wyjazd byłem bez dmuchawy :duh:
Opublikowano
ja tez sie pozbylem "swierszczy" z dmuchawy... jest troche roboty bo musisz sie dostac do sciany grodziowej w komorze silnika. Przesmarowanie WD40 pomoglo :cool2:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
zrobiłęm jak pisaliście rozebrałem trochę i WD40. Świerszcze odleciały jest cicho :)