Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Kupiłem ostatnio fotele elktryczne oraz podgrzewane plus pamiec.Te fotele maja inna skóre ona jest taka chropowata wie ktos moze czy to jest lepsza skóra od normalnej ?

Pozdrawiam

Opublikowano

"Mamuuussiu a czemu ci ludzie klęcza?

......... bo to synku jedzie siódemka z dokupionymi fotelami elektrycznymi z chropowatą skórą" :mrgreen:

M.i.k.l.i.k.
Opublikowano
"Mamuuussiu a czemu ci ludzie klęcza?

......... bo to synku jedzie siódemka z dokupionymi fotelami elektrycznymi z chropowatą skórą" :mrgreen:

Jesteś bezlitosny...

pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Chropowata skora to czesto mielonka skor, czyli resztki skor, zmielonych na nowo z ktorych potem formuje sie cale kawalki z taka wlasnie faktura. Nie wiem czy akurat w BMW stosowano taka technologie, ale wiem ze cos takiego jest, bo sam wlasnie siedze na fotelu z takiej skory. Moim zdaniem skora z taka faktura jest gorsza w dotyku, uzytkowaniu i wogole sprawia wrazenie jakiejs taniej. Widzialem ja czesto w nowszych BMW (np E38, E39...) i w innych tanszych markach samochodow.
Opublikowano
W bmw stosuje się kilka rodzai skór,"nappa" najbardziej miękka i gładka,"dakota" twarda i grubsza,oraz "buffalo" bez barwienia,wygląd naturalnej skóry.Występuje jeszcze "Bison" i "nasca".
Nur bmw e32
Opublikowano
Ja taka skóre widziałem w F02 bo w łodzi taka stała i gosciu mi pokazał te skóry miał identyczna skóre tylko ze inne fotele .. mysle ze to lepsza skóra.
Opublikowano

Tu macie jak rozpoznać rodzaj skóry:

http://forum.lederzentrum.pl/topics14/jak-rozpoznac-rodzaj-skory-vt12.htm

Tu rodzaje skór stosowanych w bmw,napewno nie jest to jakaś mielona skóra spajana klejami poliuretanowymi i prasowana:

http://sitocar.pl/materialy-alcantara-skora-skai/reinke-skory-samochodowe-meblowe-i-lotnicze/skory-bmw/

Pozatym w numerze vin jest zapisany rodzaj skóry,jedź do serwisu,wszystkiego się dowiesz.

Nur bmw e32
Opublikowano
Pozatym w numerze vin jest zapisany rodzaj skóry,jedź do serwisu,wszystkiego się dowiesz.
Przecież napisał Kolega,że kupil te fotele...z jakiego VIN-u ma to sprawdzić...najprawdopodobniej masz Bufallo z czego powinieneś się cieszyć bo to chyba najdroższa skóra.Pozdrawiam.
Opublikowano
Przecież napisał Kolega,że kupil te fotele...z jakiego VIN-u ma to sprawdzić...najprawdopodobniej masz Bufallo z czego powinieneś się cieszyć bo to chyba najdroższa skóra.Pozdrawiam.

To kolega kupił fotele nowe czy używane z innego auta,to tam nie ma numeru vin?Jeśli nikt wcześniej nie dłubał przy fotelach to i tam znajdziesz numer vin.

Nur bmw e32
Opublikowano
Witam.Kupiłem ostatnio fotele elktryczne oraz podgrzewane plus pamiec.Te fotele maja inna skóre ona jest taka chropowata wie ktos moze czy to jest lepsza skóra od normalnej ?

Pozdrawiam

A mógłbyś kolego zrobić jakąś fote i wrzucić?Chciałbym zobaczyć jak wygląda taka skóra.Z góry dzięki.Pozdrawiam!

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Pozdrawiam

A mógłbyś kolego zrobić jakąś fote i wrzucić?Chciałbym zobaczyć jak wygląda taka skóra.Z góry dzięki.Pozdrawiam!

U mnie w galerii można zobaczyć :) viewtopic.php?f=152&t=192956

Opublikowano
No kolego to wspomogłeś łaskawie po roku czasu galerią..........hahahah
E32 740i shadowline 93 http://bibainfo.pl/pub/91/193/208/103/2011/07/29/222713/7346/sygnatura.jpg
Opublikowano
No,nie było czasu.:) Skóra grubsza to napewno,zdięcia robione smartfonem, nie widać za bardzo,ale wypukłe ...