Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem w swojej X5 3,0sd 2008r. nie działają mi dwa gniazda zapalniczki. Gniazdo przy popielniczce z przodu oraz gniazdo przy tylnych siedzeniach. Co najdziwniejsze trzecie gniazdo w podlokietniku działa bez problemu. Dodam jeszcze że gniazdo przy popielniczce sie podświetla ale nie dziala :( Może ma ktoś pomysł co z tym zrobic. :mad2:

pozdrawiam

Opublikowano

wybacz, ale na wszelki wypadek zapytam - czy sprawdziłeś jakimś próbnikiem czy do gniazd dochodzi prąd?

Nie chcę się mądrzyć - ale jeśli tak to może to być banalne mechaniczne wyrobienie styków gniazd.

• 6 lat później...
Opublikowano

Jeszcze nie sprawdzałem bezpieczników ani samych gniazd ale mam dokładnie ten sam problem. Działa mi tylko gniazdo w podłokietniku a tamte dwa nie :/

Oprócz tego nie działa mi USB i nie widzi żadnego AUX :(

www.nemo.dot.pl
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie problemem był niesprawny jakiś moduł , który dużo narozrabiał w układzie elektrycznym.

Także żadna woda, żaden bezpiecznik tylko grubsza sprawa ale elektryk ogarnął ☺

www.nemo.dot.pl
Opublikowano
wybacz, ale na wszelki wypadek zapytam - czy sprawdziłeś jakimś próbnikiem czy do gniazd dochodzi prąd?

Nie chcę się mądrzyć - ale jeśli tak to może to być banalne mechaniczne wyrobienie styków gniazd.

Najprostszym sposobem sprawdzenia czy dochodzi prąd jest podłączenie ładowarki do telefonu....ale to chyba wszyscy wiedzą :-)

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
Jedne bezpieczniki masz z tyłu po lewej stronie a drugie nad nogami pasażera pod schowkiem. Trzeba zdjąć osłonę nad nogami pasażera.