Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! jestem nowy na forum więc z góry proszę o wyrozumiałość. Przymierzam się do kupna X3 3.0D Czytałem troszkę o tym aucie i dowiedziałem się że przy wyższych prędkościach jest głośne... może ktoś sprecyzować jak to dokładnie wygląda powiedzmy przy 160 km/h, słychać silnik?? czy szum kół ?? obecnie mam Audi A6 2.4 2006 r. i przy tej prędkości jest cisza jak w konfesjonale. Pytam ponieważ często pokonuję trasę Szwajcaria - Polska i nie chciałbym mieć później bólu głowy. Pozdrawiam.
Opublikowano

Witam,

Wyciszenie - odgłosy i jak to odbieramy to kwestia zdecydowanie indywidualna, najlepiej jeżeli będziesz miał możliwość przejechania się autem to zdecydowanie powinno ułatwić dokonanie wyboru. Na hałas w danym egzemplarzu może również mieć wpływ stan uszczelek, opony, panorama, osłony. Moim zdaniem wygłuszenie w x3 nie jest najmocniejszym punktem tego samochodu (wraz ze wzrostem prędkości największy szum powoduje opływające powietrze). Pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam,

Wyciszenie - odgłosy i jak to odbieramy to kwestia zdecydowanie indywidualna, najlepiej jeżeli będziesz miał możliwość przejechania się autem to zdecydowanie powinno ułatwić dokonanie wyboru. Na hałas w danym egzemplarzu może również mieć wpływ stan uszczelek, opony, panorama, osłony. Moim zdaniem wygłuszenie w x3 nie jest najmocniejszym punktem tego samochodu (wraz ze wzrostem prędkości największy szum powoduje opływające powietrze). Pzdr

wypadało by dodac ze tego typu auta przy wyzszych predkosciach sa głosniejsze niz np. kombi i nie chodzi tu o pozałowanie na materiałach wygłuszeniowych a współczyniku cx