Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam wszystkich posiadaczy BMW.

Mam możliwość kupna felg BBS o parametrach:

9x19 et 31

10x19 et 25

czy podejdą do sedana BMW E90 na fabrycznym, nie obnizanym zawieszeniu? Czy bedą za mocno wystawać i trzeć o ranty?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
przód ok tył będziesz musiał naciągnąć 235/35/19 tyle że bez obniżenia będzie to średnio wyglądać ja miałem 8,5/ET30 i tył 10" ET 20 obcierało mi trochę przy 4 osobach na 245/35/19 dlatego też zmieniłem na 235/35/19 spory naciąg ale było już ok miałem obniżenie 45/35 wiec u ciebie nie powinno obcierać ze względu że 5mm felgę masz bardziej schowaną niż ja i do tego 3,5cm będziesz miał wyżej auto niż ja miałem wiec na moje powinno byc ok a co to za felgi masz link ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Felgi to styling 359 od M3 E90 z pakietu Competition.

Pewnie przymierze, pojeźdże i delikatnie też obniżę zawieszenie, bo zdaję sobie sprawę, że na seryjnym zawiasie bedzie gorzej wyglądać.

Twoje BBS CH były niezłe na E90 :cool2:

Kolejne Twoje BMW to będzie coupe E92?

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Pytałem o to samo do E92 i wszyscy mówili, że nie wejdą i że na felgę 10 cali powinna być opona 265 a nie 235
Crejzus :)
Opublikowano

Wejdą da się jeździć tylko trzeba założyć 235/35/19 i najlepiej jakieś twarde sprężynki żeby były ! u mnie był problem bo eibach okazał się na tyle bardzo miękki i mi czasem potrafiło przytrzeć ale standardowe zawieszenie będzie wyższe i nie powinno być problemu , ale i tak najlepiej było by zapodać gwint :mrgreen:

Bart odnośnie tego co kupię to się zobaczy :) ale nie wiem czy to będzie e92 czy M3 e46 czy może marne 330cd lub 330ci cabrio koncepcji mam wiele ale wszystko zależy też od innych rzeczy na pewno będzie to bmw i będzie wow :norty:

• 6 lat później...