Skocz do zawartości

nie odpala silnik wariuje

ugas

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich. mam problem z moim autem (bmw 518 z 1991 z instalacja lpg) auto nie chce odpalac mimo iz wymienilem kable i swiece. auto pali tylko na zaciag i to jeszcze trzeba ja przetargac 200 - 300 metrow pozniej silnik wariuje na obrotach. bylem w zeszlym tygodniu u mechanika ten odeslal mnie do gazownika. gazownik do mechanika .wiec pojechcalem do drugiego. i tak jak pierwszy mechanik odprawil mnie do gazownika. poojechalem do nastepnego gazownika i tak jak poprzednicy odprawil mnie z kwitkiem. zwariowalem i nie wiem co mam zrobic. czasami auto zapali bez problemu ale bardzo rzadko. odpalilem ja dzisiaj i odnioslem wrazenie tak jak by chodzila na trzy gary ale po paru minutach problem znikl. na gazie jeszcze jakos idzie ale gdy przelacze na paliwo to dlawi sie i dusi i nie mam mocy. nie wiem czy to wina filtra paliwa czy pompy. dodam jeszcze z bylem u 3 elektrykow (kazdy z nich skasowal mnie na ponad 100 zl) bo rozladowuje mi sie akumulator chociaz jest nowy i byl sprawdzany w innym samochodzie i wszystko bylo ok. nie mam pojecia co mam teraz zrobic. chyba bede zmuszony ja zezlomowac bo wszyscy mnie olewaja.

Napisz coś o instalacji LPG: czy jest to sekwencja, czy II generacja z elektrycznym podgrzewaczem (jak źle jest podłączony, to wypije prąd z każdego akumulatora). Jakbyś uzupełnił profil o informację skąd jesteś, to łatwiej byłoby Tobie pomóc - polecając odpowiednie warsztaty...

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Może byś napisał jak to się zaczeło,jaką masz instalacje gazową,czy były strzały na gazie,auto jak nie chce jechać to szarpie czy po prostu muli,co już sprawdziłeś?
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.