Skocz do zawartości

[E39] 528i - pika po wyłączeniu silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie po dłuższej przerwie. W końcu nadszedł czas naprawy padniętej poduchy nivo. Po 3 miesiącach stania na parkingu - rower za 100 PLN sprawował się w tedy jak złoto! :8) - wyładował się aq. Podładowałem 36 godzin, wsadziłem i samochód pali od pierwszego. Przybyła mi jednak jedna rzecz -teraz jak wyłączam silnik słyszę długi sygnał, po nim kilka krótszych i... to tyle. W warsztacie powiedzieli, że to pewnie uzbraja się jakiś antynapad, bo "to nie są dźwięki BMW". Generalnie w niczym to nie przeszkadza, no chyba, że jednak coś oznacza. No i wcześniej tego nie było :shock: .

Oczywiście nie są to dźwięki włączonych świateł, czy kluczyka w stacyjce. Ot, takie pikanie. Ktoś coś podpowie z własnego doświadczenia?

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
  • Moderatorzy
Opublikowano
Po 3 miesiącach stania na parkingu - rower za 100 PLN sprawował się w tedy jak złoto!

Jakie to ekonomiczne :mrgreen:

Ja obstawiałem że zrezygnowałeś z "Będziesz Miał Wydatki"

W temacie nie pomogę,bo nie mam pojęcia :? .

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Cihy525 - emocje opadły, przestałem tak się ekscytować najmniejszymi niuansami, trzeźwo przeliczyłem - na razie jeżdzę dalej :8)

Radio mam Business CD, sygnały to: dwa krótkie, jeden dłuższy i tak 3 razy po każdym wyłączeniu silnika.

UPDATE: chyba sam znalazłem winowajcę :duh: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=68&t=141010 Na szczęście instalacja idzie się &^%$# w czwartek :cool2:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!