Skocz do zawartości

Jak sprawdzic oryginalny przebieg w e39?

BMW e39

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak sprawdzic prawdziwy przebieg auta??bo mam 190k i wiem ze jest krecony ...Czy w kluczyku jest cos zapiane??bylem w bmw na inpie i czlowiek powiedzial ze nic nie widac zeby byl krecony a jak byl to ktos to tak zrobil ze nie da sie odycztac...Czy to prawda?

• Moderatorzy

Prawda.Jak ktoś przestawił to porządnie to teraz tylko "cyganka prawdę ci powie" :mrgreen:

Jak ktoś niepotrafi i zmieni przebieg to wtedy przy przebiegu masz migającą kropkę świadczącą o niezgodności przebiegu pomiędzy poszczególnymi modułami.

ec2Wze6.jpg

No a w ASO powinni chyba mieć historie serwisowania auta? I jak powiedzmy przy przebiegu 200 000 w 2003 roku było wymieniane sprzęgło. A teraz masz powiedzmy 180 000 :)

U mnie jest 270 000 przebiegu i wydaje mi się że fotel kierowcy jest trochę za mocno zużyty jak na ten przebieg. Po rozkodowaniu vinu okazało się że ktoś wymieniał te fotele, bo oryginalnie były z podparciem lędźwi. Swoją drogą strach pomyśleć co się stało ze starymi fotelami. Może się spaliły, a może Helga kipła na trasie na jakimś pustkowiu i się zaśmierdziała przez tydzień nim ją znaleźli :duh:

najlepiej chyba ASO :D a co do kluczyka, tez moze oddac do sprawdzenia, chociaz znam przypadki, ze potrafia sie duzo pomylic, kolesiowi z kluczyka wyszlo ze ma nawalone 970 tys km :lol: No chyba, ze na oko widac jaki masz przebieg mniej wiecej, jak na zegarze jest 190 tys w srodku wszystko poprzecierane, silnik pije olej jak zly, a zawieszenie wyglada jak by po Bagdadzie jezdzil no to raczej ze 400tys musisz dolozyc

• Zasłużeni forumowicze
No a w ASO powinni chyba mieć historie serwisowania auta? I jak powiedzmy przy przebiegu 200 000 w 2003 roku było wymieniane sprzęgło. A teraz masz powiedzmy 180 000 :)

U mnie jest 270 000 przebiegu i wydaje mi się że fotel kierowcy jest trochę za mocno zużyty jak na ten przebieg. Po rozkodowaniu vinu okazało się że ktoś wymieniał te fotele, bo oryginalnie były z podparciem lędźwi. Swoją drogą strach pomyśleć co się stało ze starymi fotelami. Może się spaliły, a może Helga kipła na trasie na jakimś pustkowiu i się zaśmierdziała przez tydzień nim ją znaleźli :duh:

a masz M pakietowe czy zwykle , bo te pierwsze to szybciej sie niszczą :(

a masz M pakietowe czy zwykle , bo te pierwsze to szybciej sie niszczą :(

Fakt ja mam fotele M pakietowe auto ma 220tyś i już w fotelu kierowcy będę wymieniać dwa elementy

modele poliftowe z tym kluczykiem z akumulatorkiem zapisują przebieg w kluczyku niezależnie od liczników, tzn dobijają kolejne kilometry jak drugi zegar, oraz ilość odpaleń co chyba przyda się kupującym diesla bo wtedy łatwo przeliczy ilość odpaleń przez przebieg i jak wyjdzie częste odpalanie na krótkich odcinkach to lepiej autko omijać...

modele poliftowe z tym kluczykiem z akumulatorkiem zapisują przebieg w kluczyku niezależnie od liczników, tzn dobijają kolejne kilometry jak drugi zegar, oraz ilość odpaleń co chyba przyda się kupującym diesla bo wtedy łatwo przeliczy ilość odpaleń przez przebieg i jak wyjdzie częste odpalanie na krótkich odcinkach to lepiej autko omijać...

No wlasnie tez tak slyszalem ale ja mam przed liftem wiec z kluczyka chyba lipa :( czyli nie dowiem sie jaki mam przebieg? :(