Skocz do zawartości

praca wycieraczek szyby E34 M20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
MAM PYTANKO . NA PRZEDOSTATNIM BIEGU JAK POWINNY DZIAŁAĆ WYCIERACZKI , CZY RAZ ZA RAZEM TYLKO WOLNIEJ NIŻ NA OSTATNIM BIEGU (NA MAX.) , CZY Z MAŁYMI PRZERWAMI. BO U MNIE RAZ DZIAŁAJĄ RAZ ZA RAZEM TYLKO WOLNYM TĘPEM A RAZ MNIEJ WIĘCEJ W 6 SEKUNDOWYCH ODSTĘPACH. CAŁY CZAS CHODZI MI O PRZEDOSTATNI "BIEG"(TEN PRZED NA MAX.) dzięki za odpowiedż. POZDRAWIAM
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Na przedostatnim biegu powinny chodzić non-stop. Bez żadnych przerw.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Przerwy mogą być na tym biegu jak się zatrzymujesz np. na światłach. Wtedy wycieraczki zaczynają chodzić z przerwami. Jak ruszasz znowu praują non stop. Po przekroczeniu chyba 15kmh. Ale to w e32. Możliwe, że w e34 była taka opcja też ale nie jestem na 100% pewien
http://yourdomain.com/images/broken_link.gif
Opublikowano
była taka opcja w E34-jak stajesz to 2 bieg pracuje z przerwami,prace szybkosci 1 bieg tez mozna regulowac
  • Członkowie klubu
Opublikowano
prace szybkosci 1 bieg tez mozna regulowac

1 bieg, czyli ten przerywany ? - jak się reguluje ?

Czy w E36 też się reguluje ?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
na właczonym zapłonie właczasz 1 bieg nachwilke-czekasz tyle czasu ile chcesz miec przerwy i ponownie właczasz go,czasowka zostaje zapamietana do czasu jak nie wyłaczysz zapłonu lub jej ponownie nie zmienisz(tak to chyba wygladało jak dobrze pamietam)
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Kiedyś próbował tak u siebie (E36) - nie działa... :(

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Mam to samo i do tej pory nie rozgryzlem dlaczego.

1. bieg - wolny, przerywany.

2. bieg - szybszy, przerywany.

3. bieg - szybki, ciagly.

Zmienialismy modul sterujacy, potem caly mechanizm (bo padla mechanika) i nic, troche mnie to denerwowalo ale sie przyzwyczailem.

E-34 TDS

Opublikowano

CZE.U mnie jest podobnie:

1.wolno z przerwami -przerwy krótsze im szybciej sie jedzie,

2.szybciej z przerwami na postoju- ciagle podczas jazdy,

3.szybkie,ciągłe

programowanie możliwe jest pierwszego biegu sposób podano wyżej tak samo podaje instrukcja obsługi.

• 3 lata później...