Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy w E83 po lifcie tą żarówkę podświetlającą ringi trzeba wymienić razem z oprawką czy można jakoś samą żaróweczkę?

Ta żarówka z oprawką wygląda tak:

http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/41/26/71/1841267199

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to sprawa jasna. Serwis sprzedaje tylko żarówki z oprawką z cenie 95zł. Samą żaróweczkę można też wymienić. Koszt w granicach 10zł. Potrzebna jest do tego taka żarówka:

http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/05/41/18/1805411860

Czyli żarówka Halogen Ba9s T4W 12V 10W

• 9 miesięcy temu...
  • 8 lat później...
Opublikowano

Chciałbym ponowić temat i zapytać: jak wyciągnąć ta mała żarówkę z oprawki. Wciskając ja i przekręcając staje się luźna, ale nie mogę jej wyjąc z oprawki.

I czy w lampie od strony pasażera lepiej wyciągnąć zbiorniczek spryskiwaczy czy lampe aby dostać się do żarówki?

"Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców"
Opublikowano
Lepiej wyciągnąć zbiorniczek spryskiwaczy, z tego co słyszałem powinno się wymieniać całą oprawkę, chyba , że ktoś kto ci podpowiada jest pewien że wystarczy sama żarówka, ja osobiście próbowałem wymienić żarówkę ale wyskakują błędy na komputerze, i dopiero znajomy mechanik mi powiedział, że powinno się wymieniać całe oprawki
Opublikowano
Nie prawda. Samą żarówkę wymienia się ostatnio wymieniłem 17 zł markowa
Opublikowano
Jeżeli chodzi o zbiorniczek to wystarczy odkręcić ta jedna śrubę od góry i powyciągać wtyczki z pompek czy jeszcze coś trzeba odczepiac?
Opublikowano

Tylko tą śrubkę na klucz 10 ... potem cały zbiornik podniesiesz i odstawisz lekko do góry bez odpinania czegokolwiek ...

Co do żarówek to powinno wymieniać się PARAMI .. nie tylko jedną i błędów nie będzie ;) ..

Opublikowano
Super. Dzieki za odpowiedz. Chciałem zostawić oryginał gdyż nie jestem zwolennikiem „unowocześniania” samochodu, ale tutaj zrobie wyjątek i zakupie białe żarówki do ringów. Dodatkowo wewnątrz auta powymieniam żarówki na ledowe;) w co zaszaleje :)
Opublikowano
Szaleństwo swoja drogą .. ale w X3 jak w każdym BMW tych odbiorników prądu jest masa i każdy amper się liczy .. dlatego WARTO zmienić na ledy .. ta sama "moc" światła ( jak nie lepsza ) a pół ampera tu pół ampera tam ;) i akumulator się odwdzięczy ...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nic nie zmieniaj na żadne ledy. Nie wierz z super żarówki can bus itp. Kupuj normalne takie jakie miałeś ale najlepszych producentów. Ja wiem co piszę, przeszedłem te wymiany i wiejski tuning teraz już nigdy żadnych ledów niezastosuje
Opublikowano
Skusiłem się już na led. Ładniej i nowocześniej wyglądają, ale jak się popala to zakupie oryginały.
Opublikowano
Jakie kupiłeś ? U mnie na ledach zakłócało radio, gość który mi sprzedał stwierdził że tak jest w poliftach i przyjął zwrot a ja wróciłem do oryginału
Opublikowano
Nie nogę wkleić linku z telefonu, ale ledy na alle 2x5watt. Narazie wszystko ok. Radio gra, błędów na desce nie ma.