Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam . zmieniałem dziś olej i filtr oleju robiłem to sam i przy odpalaniu nie paliła sie czerwona kontrolka oleju ,przejechałem autem 60 km i nadal nigdy przy zapalaniu nie zapala sie ta czerwona kontrolka nie wiem co to może być jeżeli ktoś coś wie o tym temacie to będe wdzięczny .,pomocy :(
Opublikowano
Mo......l 10 na 40 , filtr produkcja Korea .ps ale śmieszne ktoś potrzebuje pomocy a Ciebie to bawi dzieki wiesz nie każdego stać na mocne motory w betkach , pomyśl może są ludzie którym jest cięzko
Opublikowano
yyy :roll: zle mnie zrozumiales... Kolego nie wysmiewam sie z Twojego "rzekomego" problemu... bo problem to Ty wlasnie wyeliminowales!!! Palaca sie kontrolka cisnienia oleju po odpaleniu silnika oznacza niskie cisnienie, a tym samym nieoptymalne smarowanie glowicy!!! Jezeli Ci sie nie swieci tzn ze Twoj uklad smarowania w Twoim aucie jest w perfekcyjnym stanie, czego nie moge powiedziec o swoim gdzie wlasnie kontrolka sie swieci przez 3 sekundy! Dlategoz apytalem o klase oleju oraz filtr, bo rowniez chcialbym typowo serwisowym dzialaniem wyeliminowac ten problem... problem, ktory Ciebie juz nie dotyczy :cool2: Juz OK?? :wink:
Opublikowano
no to od razu odpowiedzmy ze jesli PRZED rozruchem, ale na pozycji "kontrolek" to bedzie lacznosc z czujnikiem cisnienia oleju albo czujnik sam w sobie.
Opublikowano
przy czym trzeba miec strasznego pecha albo grzebać w dziwnych miejscach by przy wymianie oleju popsuć albo rozłączyć czujnik...
Opublikowano
czesć dziś zobaczyłem że wtyczka od ciśnienia oleju jakoś sie wypieła z obudowy filtra oleju , podłączyłem ją i pali śię czerwona kontrolka ćiśnienia oleju :D dzięki wszystkim za pomoc . Posiadacze BMW zawsze razem inne marki sie nie liczą ,pozdrawiam wszystkich klubowiczuw