Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam problem ze wspomaganiem,tzn. nie ma pełnego wspomagania. Pompa wspomagania nie wydaje żadnych nie pokojących odgłosów,bywa czasami tak że wspomaganie zacznie normalnie działać,tak jakby cos sie odetkało i działa do momentu odgaszenia silnika , płyn był zlewany z węży oraz pompy i zalewany nowym. Mam pytanie czy maglownica może mieć w tym współudział????

Pozdrawaim

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja obstawialbym padajaca pompe.

dosyc podobne objawy mialem w swoim e36, raz przycinalo, a raz szlo ok, do tego dochodzily odglosy wycia od czasu do czasu przy kreceniu. Wymienilem pompe i sytuacja wrocila do normy.

pzdr

yaz

Opublikowano
Spróbuj zalać olej pod sam korek.Ja też miałem taki problem,ale jak zalałem pod sam korek,to wszystko wróciło do normy.Stało mi się tak kilka razy.Pozdrawiam!
Opublikowano
Ale pompa w E32 ma jakieś elektryczne podlaczenie...ja nie wiem dokladnie jak tam jest ale mój kolega w swojej 750 mial problem ze wspomaganiem,tzn chodziło jakoś ciezko...okazało się,że jakaś wtyczka czy kabelek pod pompą był odlączony a po podlączeniu wszystko wrociło do normy.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, problem rozwiązany . Zdemontowałem elektrozawór (servotronic) rozłożyłem ,wymyłem , złożyłem i wspomaganie smiga :D

Dziękuję bardzo za cenne porady. Pozdrawiam

Opublikowano
arturo193 pewnie chodziło ci o przekładnie kierowniczą z servotroniciem
O...przepraszam,pewnie tak...wiedziałem,że dzwonią tylko nie wiedziałem,w którym kościele :mrgreen: Pozdrawiam i dobrze,że problem rozwiązany.