Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Niby w aucie jest komputer, ktory pokazuje co kiedy serwisować. Należy się tych wskazań trzymać czy może jest jakiś harmonogram zalezny od przebiegu/wieku? Poprzednie auto (subaru) oddawałem do ASO co 15 tys. lub co rok - ale tam zadnej "sciągi" w postaci wskazań komputera nie było. Z gory wiadomy (i dostępny na stronie importera) był koszt takiego przeglądu.

Jak to jest z ASO BMW (tam zamierzam auto oddawac)?

Jezeli patrzec na poprzednie serwisy to wypada mi kolejny przy 90 tys. - jaki jest wtedy zakres czynności (320d bez DPF)?

v40 -> s60 -> s40 -> s60 -> wrx -> e90 ->A6
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Jeżeli juz jest jakiś ustalony harmonogram,to raczej zależny od przebiegu niż wieku. Gdzieś na forum widziałem taką tabelke co ile km należy go robić,osobna do diesla i osobna dla silników benzynowych.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

witam panowie mam zagwostke w temacie serwisowania.

Jak to jest z serwisowaniem auta według komputera? Z informacji w ASO dowiedziałem sie że mam słuchać sie komputera i wtedy przyjezdzać z określonymi wymianami do serwisu. Jednak właśnie mija rocznica od kupienia mojego autka a według komputera następny przegląd mam zrobić za 26000km! :shock:

Ja autkiem zrobiłem przez rok równo 24 000 wiec wychodzi na to że miałem wbity jakiś duży przegląd po 50000 km, czy to jest możliwe???

Takie rzeczy jak wymiana oleju(3000) czy klocków(11000) komputer pokazuje rozsądnie ale z tym dużym przeglądem to jestem zdziwiony i nie wiem co zrobić, czy robić przeglądy według własnego harmonogramu np. co 30000km czy słuchać sie kompa, jak wy robicie?? :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja trzymam się informacji z komputera ale wyjątkiem jest olej który zmieniam max. co 15 tys. km. lub co 1 rok.