Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Musze nabyć zimóweczki - generalnie chciałem nabyć następujące:

Continental ContiWinterContact TS830 205/55R16 91H - cena 420zł

http://www.abc-opony.pl/opony/continental_contiwintercontact_ts830_205_55r16_91h_0353058000

Cena jest dość wygórowana ale i opona bardzo dobra z tego co czytałem (2 znajomych ma i sobie chwali)

Przeglądając jednak allegro wpadłem na takie coś:

Continental ContiVIKINGContact 5 - cena 350zł

http://allegro.pl/continental-super-okazja-205-55r16-205-55-16-r16-i1831995213.html

Czy ktoś miał styczność z tą drugą? Mało informacji jest na jej temat w necie bo to niby nowość. Ja znalazłem informację że to nowość 2011 made in Germany na rynki północnej europy na cieższe warunkki drogowe - tylko wlaśnie to mnie zastanawia. Bo jak jest na cięższe warunki to nie koniecznie musi się sprawdzić w normalnych warunkach zimowych równie dobrze.

Co sądzicie?

Opublikowano

1. w ofercie Continentala nie ma tej opony, nie ma jej też w ofercie duzego sklepu w sieci z oponami gdzie zawsze kupuje opony.

2. Cena 350 PLN jest nierealną ceną jak na Continentala

3. Dziwnie podobny jeśli nie taki sam bieżnik jak w Nokianach WR G2,

śmierdzi mo jakąś sciemą albo podróbą

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

no właśnie też mam takie "śmierdzące" myślie - a zdrugiej storny mniejszy rozmiar tej opony u tego gościa się już wyprzedał i to całkiem szybko.

EDIT:

Opona jest tylko musisz zmienić na stronie Continental.pl z Polska na kraj północny np: Finlandia

Opublikowano

opony na rynki skandynawskie zgubią bieznik po polowie przebiegu w stos. do normalnych

sprawdz wspolczynnik treadwear ( im wyższy tym mniejsza ścieralność)

ja kupiłem .... nie smiać się hankook w440 i jestem super zadowolny

wczesniej mialem micheliny i te nokiany lepsze

kiedys na accordzie miałem tez avon ice i były super ... ale u nas ciezko je kupic