Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak dla mnie samochod jest niesprawny. Ja bym nie czekal, tylko od razu zamawial i wymienial, co Ty zrobisz to Twoj wybor... moje stanowisko w tej kwestii poznales.

Wiem wiem. wymienie:) Tylko chciałem podjechac autem po te czesci. Dzieki za info. ten zawór od turbo juz wczesniej sie przycinał i widac padł do konca

Opublikowano
Kup zaworki z pewnego miejsca odradzam Alledrogo,dostalem namiar od yoshiego z alledrogo i okazalo sie ze gosciu nie zawsze jest uczciwy wysyla niesprawne czesci, nie zawsze nowe nie mam pretensji do yoshiego ale zalecam ostroznosc.
Marcin
Opublikowano
dostales namiar bo sam wyszukac nie potrafiles i sam do mnie napisales z prosba o taka pomoc. To ze sprzedawca jest nierzetelny to nie moja wina, wiec mnie w to nie wkrecaj.
Opublikowano
Ty yoshi opanuj emocje nikt o nic cie nie posadza czy napisalem ze to twoja wina ze waly sa na allegro,a swoja droga napisalem bo myslalem ze polecisz konkretne i pewne miejsce a szukac to ja potrafie ale w przciwienstwie do ciebie nie szukam na allegro bo ja nie z tych co licza kazdy grosik na auto.
Marcin
Opublikowano
wszystko sie odbywa na cieplym silniku... czy ma to znaczenie w dzialaniu juz "zmeczonego" selenoidu?? [pytanie retoryczne]. Nie uda Ci sie ich zreanimowac. Musisz kupic nowe. Na aledrogo po 150zl/sztk.

A czy ta gruszka co jest przy turbo i do której idzie wezyk od zaworku cinieniowego nie mogła byc uszkodzona? Do czego ona słuzy?

Opublikowano
Kup zaworki z pewnego miejsca odradzam Alledrogo,dostalem namiar od yoshiego z alledrogo i okazalo sie ze gosciu nie zawsze jest uczciwy wysyla niesprawne czesci, nie zawsze nowe nie mam pretensji do yoshiego ale zalecam ostroznosc.

odkopalem linka w ktorym mowa o w/w zaworku i wnioskuje, ze zakupiles zaworek od sprzedajacego DZIGIT_06???

jesli moge wiedziec to co bylo nie tak, ze odradzasz zakup na allegro???

e34 520i '90 M50B20; 2006-2007

e34 520i '94 M50B20; 2007-2009

e46 320d '02 M47N; 2009-2015

e91 318d '09 N47; 2015-....

Opublikowano

Ja pisałem do tego pana czy zaworki sa 100% nowe i nie z odzysku:

http://allegro.pl/oryg-zawor-cisnienia-egr-n75-bmw-e46-e38-e39-i1939604923.html

Odpowiedział ze tak sa nowe, mam kolege który ma warsztat i ten zawór Pierburg kosztuje u niego 285zł w hurcie:)

Ale do rzeczy: Przeczysciełem obydwa zaworki od egr i turbo, ten od egr był tak zabrudzony ze nie mogłem go przedmuchac, poprostu całkowicie zatkany. Po przeczyszczeniu jak reką odjał. Napisze jeszcze dla ciekawosci ze po zmierzeniu miernikiem obydwa zaworki miały po 16 ohm oporu miedzy pinami. Takze u Mnie problem zarzegnany i wszystko wróciło do normy. Pozdrawiam :)

Opublikowano
Odradzam bo ci co sprzedaja sa niepewni wystarczy poczytac opinie,niby nowe czesci zapewniaja a okazuja sie uzywane,jest problem ze zwroceniem i kontaktem. Skoro w Aso wolaja 300zl za ten sam zaworek,majac 30% procent znizek na czesci wolalem dac 200zl w ASO niz 160zl z niepewnego zrodla.
Marcin
Opublikowano
myslalem, ze piszesz o konkrecie z wlasnego doswiadczenia a ty tu o rozsadku....

Opublikowano
Jaka decyzje podejmiesz to juz twoj problem aczkolwiek moze sie okazac ze trafisz na uczciwego sprzedawce.Powodzenia :)
Marcin
Opublikowano

decyzja juz dawno podjeta, zakup na allegro i wszytsko ok :cool2:

pozdrawiam

Opublikowano
decyzja juz dawno podjeta, zakup na allegro i wszytsko ok :cool2:

pozdrawiam

Kupiłes u tego sprzedajacego co ja wkleiłem linka ? Daj znac od kogo i czy jak dojdzie przesyłka zawór jest nowy i sprawny. Przyda sie info na przyszłosc czy warto tam kupować.

Opublikowano

No to niby to uzywki - tak pisza na forum, nie było sladów na nich ?

gdzie tak wyczytales???

akurat zaworek jest takim urzadzeniem na ktorym jedynym sladem uzytkowania moze byc kurz. obejrzalem go z kazdej str i nie wygladal na uzywany. zajrzalem do filterka i byl czysty/bialy. mial kilka delikatnych rysek ale to podobno przez masowe przesylki w paczkach.

czy dziala poprawnie to nie powiem, ze nie tylko, ze ja mialem problem z zaworkiem od egr wiec ten nowy wstawilem w miejsce turbo a ten z turbo na miejsce egr.

podsumowujac: turbo chodzi ok to i smie twierdzic, ze zaworek zakupiony na tej aukcji jest ok.

Opublikowano

Tomek,

powiedz czy poradziłeś sobie z problemem?

U mnie wychodzi ten sam błąd 4507(0402) control of Exhaust Re-circulation i też auto wogóle nie jedzie,

a ostatnio grzebałem i wrzucałem zaślepki kolektora i odpinałem ten zaworek

Opublikowano
Tomek,

powiedz czy poradziłeś sobie z problemem?

U mnie wychodzi ten sam błąd 4507(0402) control of Exhaust Re-circulation i też auto wogóle nie jedzie,

a ostatnio grzebałem i wrzucałem zaślepki kolektora i odpinałem ten zaworek

Ja sobie poradziłem, wyczysciłem filterki przy zaworkach, szczególni przy tym od EGR był bardzo zabrudzony. To pomogo jak reka odjął :)

temat tu---> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=5874

Opublikowano
również to wczoraj uczyniłem i jak na razie śmiga pięknie

Dodam nawet ze kopcenie jest Mniejsze. Auto nie kopciło bardzo, w dzien nie było tego widac, ale w nocy gdy ktos za Mna jechał było widać "kurz" w jego swiatłach. Teraz jest on Mniejszy. Napisz czy tez zauwazyłes taką poprawę :) Pozdrawiam

Opublikowano

u mnie lekko podkapca tak jak wcześniej ale wyznaje zasade że diesel musi kopcić :D

dziś znów coś zaczęło świrować ale nie było totalnego muła tylko odczuwalny spadek mocy i czasami lekki poszarpywania, w weekend chyba zrobie drugi zaworek ten przy turbo bo na razie zrobiłem tylko od egr

Opublikowano

nie wiem o co chodzi... dziś rano i po pracy było okej, jak pojechałem po dziewczyne do pracy wieczorem to auto znów się zmuliło, co ciekawe odmulało się po wbiciu wstecznego przy wykręcaniu i przejechaniu kawałka na wstecznym, sprawdzone dwa razy i to samo, nie wiem czy to zbieg okoliczności czy co jest grane?

miał ktoś taki przypadek?

Opublikowano
nie wiem o co chodzi... dziś rano i po pracy było okej, jak pojechałem po dziewczyne do pracy wieczorem to auto znów się zmuliło, co ciekawe odmulało się po wbiciu wstecznego przy wykręcaniu i przejechaniu kawałka na wstecznym, sprawdzone dwa razy i to samo, nie wiem czy to zbieg okoliczności czy co jest grane?

miał ktoś taki przypadek?

Wyczysciłeś ten drugi filterek przy zaworku od turbo ?

Opublikowano
Kolego tomek0503 masz wyłączone odbieranie wiadomości prywatnych na forum, niestety nie mogę odpowiedzieć na twoją wiadomość, albo sobie odblokuj, albo podaj maila.