Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam proszę o jakąś porade , problem mam z obrotami gdy jest zimny rano jest wszystko ok lecz gdy się zagrzeje obroty mi spadają mi do 5000tys. trzepie mi silnikiem , z diagnoz jakie już robiłem to wynika że mam odme nie szczelna , wąż już wymieniłem i zaczeło syczeć z tej odmy , czy może być to przyczyną tych obrotów. Jeszcze jest czasami tak że obroty mam około 8000 tyś i silnik też nie równo pracuje , czuć to po kierownicy jak drży. Prosze o jakieś porady. :
Opublikowano
Oczywiście wymień odmę bo łapie lewe powietrze. Jak usuniesz ten problem to dopiero jest sens szukać dalej usterek
Opublikowano
Dokładnie tylko nowa. Jak szukałem do 2.8 to na allegro były ceny 150-220zł + przesyłka. W BMW kupiłem za 150zł i przy okazji parę pierdółek.
Opublikowano
właśnie dzisiaj wymieniłem odme na nową , fakt ta stara była cała w środku rozwalona , lecz z tymi obrotami jest nadal problem , nie ma tych drgan silnika ale obroty mi spadają. Więc co może być dalej? :?
Opublikowano

Jak to składałeś to oglądałeś czy wszystkie rurki nie są popękane ?

Czy silniczek krokowy jest szczelnie podpięty i czy rurki od niego są ok ?

Czy wężyk od regulatora paliwa jest szczelny i podpięty ?

Opublikowano
po wymianie odmy autko chodzi dobrze czasami jak jest zimny coś go muli przez chwile i potem idzie i jak rakieta , co może go przymulać ? dodaje gazy i jest słaba reakcja przy przyspieszeniu tak przez minute i jakby puszczało i chodzi jak zegarek.
Opublikowano
przepustnica do czyszczenia to na 100% nastepnie "lewak" w dolocie. Sprawdzic wszystki polaczenia elementow dolotu. Byl przypadek ze uszczelki pod kolektorem ssacym sie "skurczyly" i tam byla przyczyna.