Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nazwie mi ktoś model foteli w tym e46?

http://img215.imageshack.us/img215/5836/132kve.jpg

W swojej mam zwykłe "stołki" i średnio się sprawdzają przy szybszym pokonywaniu zakrętów...

Corolla e11 FL --> BMW e46 FL (M47/TU) --> R18A2
  • Członkowie klubu
Opublikowano
481 SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Podepnę się do tematu - da się jeszcze kupić nówki w ASO, czy pozostaje szukanie ofert z drugiej ręki?

Prawdopodobnie wszystko się jeszcze da kupić ale koszt takich foteli w ASO będzie kosmiczny.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
czesto nazywane z niemieckiego Sportsitze :) wymiane zwyklych na te polecam :) nawet zwykle bez pompowania sa wygodniejsze i lepiej sie w nich jezdzi a ladne komplety masz na allegro, ponad tysiak ostatnio widzialem oferte za wnetrze w alcantarze z przednimi grzanymi :)
szukam
Opublikowano

To była aukcja allegrowicza z Krakowa chyba :) .

Jak zobaczyłem te fotele to mi się oczka zaświeciły :norty: .

Opublikowano

czasem mozna znalezc okazje, jak ktos nie jest bardzo esteta to moze sobie tylko dwa przednie wymienic, ja mialem ciemne wnetrze (antracyt? czy jakos tak) i mam 2 sportowe fotele z ciemna alcantara i nie razi w oczy wcale :)

widzialem tez pol skóry poszly za 500, ja swoje tez za 500 kupilem :)

szukam
Opublikowano

równiez polecam :cool2:

a ja swoje za 450 z przesyłką :twisted:

rewelacja na dłuuuugich trasach :cool2: a w zakrętach?? bajka :) moge powiedzieć ze nie żałuje ani jednej złotówki wydanej na te kubełki :cool2:

Opublikowano
Gdybym dopadł identyczne (też w tej tapicerce, to bym się nie zastanawiał...). Tylko grzanie by się w nich przydało.
Opublikowano
Tylko grzanie by się w nich przydało.

Nie wiem co na to inni koledzy, ale powiem Ci że mam grzanie i włączyłem je ledwie kilka razy, w dodatku zawsze tylko dla hecy latem podgrzewając tyłek pasażerowi :mrgreen: Natomiast fotele sportsize na pewno warto mieć, są super wygodne :cool2:

Opublikowano

Masz mnie :wink:

O grzaniu pisałem tylko dlatego, że mam je w seryjnych fotelach i skoro już jest w tych, to niech i będzie w następnych. Też korzystałem z tej opcji tylko kilka razy i w sumie uważam ją za mało przydatną - podobnie jak czujnik zmierzchu :wink:

Opublikowano

Czujnik zmierzchu dobrze sprawdza się u zachodnich sąsiadów, gdzie nie ma obowiązku jazdy na światłach w dzień. U nas to faktycznie zbędny dodatek. :)

Co do kubłów - sam szukam, jednak mam ciut mniej popularny materiał (antracytowa skóra + środek materiał) i ciężko coś sensownego trafić.

Opublikowano
Czujnik zmierzchu dobrze sprawdza się u zachodnich sąsiadów, gdzie nie ma obowiązku jazdy na światłach w dzień. U nas to faktycznie zbędny dodatek. :)

i tu się mylisz. Jak zaproramujesz sobie swiatła do jazdy dziennej to wtedy ustawiasz przełącznik swiateł na auto i już nigdy nie musisz się martwić o swiatła w samochodzie.

Super opcja!!!

Pozdrawiam,

Mateusz

Najnowsze Mapy do Nawigacji 2014

http://chomikuj.pl/MapyNaviBMW

Opublikowano

WoDzU07 wydaje mi się, że mamy ten sam problem z rodzajem tapicerki w naszych 4-kółkach.

Aukcje z takim rodzajem obicia żadko się pojawiają :? , a sprzedaż samych foteli w moim przypadku nie udałą się :) .

Z tym grzaniem to jest tak chyba, ze BMW od któregoś roku same fotele w fabryce wyposażała w osprzęt do grzania 4 liter :) .

Opublikowano

w swoim nie mam grzania i ciezko zaluje :) moze doloze kiedys mate sam sobie :P

za to w rodzinie jest inne auto z grzaniem i w zime czy chlodne dni pierwsze co po odpaleniu to wlaczenie grzania i dopiero wtedy ewentualne skrobanie auta itp. Nie wiem jak mozecie tego nie uzywac w zime :)

szukam
Opublikowano

ja z własnego doświadczenia uważam że grzane stołki to fajna sprawa, mam i używam gdy rano jest zimno, brakuje mi tylko podgrzewanej przedniej szyby, kierownicy i gałki zmiany biegów

a co do grzania auta na biegu jałowym to zły pomysł

Opublikowano
wypowiem się bo mam już 2gi samochód z grzanymi fotelami, w poprzednim sporadycznie mi się zdarzało, częściej Paniom włączałem, tutaj mi się jeszcze nie zdarzyło włączyć dla siebie, ja mam pół skórę akurat, w pełnej jest gorzej jak pizga, no i przede wszystkim podgrzewanie szkodzi na cohones, a czujnik zmierzchu fajny jak ktoś do jazdy dziennej używa, ja mam akurat maks w prawo ustawiony na stałe xenon, jak wyłączę silnik to gasną i nie pikają, a pokrętła nieruszam.
Opublikowano

tak wiem ale i tak wszyscy tak robimy ze odpalamy auto i idziemy skrobac :P

grzana kierownice mozesz z x3 sobie zaadaptowac :) z grzana galka bedzie gorzej ale jakbys sie uparl to da rade to zrobic :)

pewnie przed ta zima bede myslal o macie grzewczej na fotel z allegro, ktos ma doswiadczenia? nie spali mi to tyłka?

wiem ze bedzie to wygladac jak z poloneza ale wole cieply tylek przy -20 niz wyglad :P

szukam
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

i tu się mylisz. Jak zaproramujesz sobie swiatła do jazdy dziennej to wtedy ustawiasz przełącznik swiateł na auto i już nigdy nie musisz się martwić o swiatła w samochodzie.

Super opcja!!!

Tryb skandynawski (czyli światła włączają się po przekręceniu kluczyka jeśli przełącznik jest na Auto) może i jest dobry, jednak jeśli światła mają mi się włączać nawet wtedy, kiedy kręcę na podwórku czy wjeżdżam do garażu, to nie wróżę ksenonom długiego żywota. Wiem, że można wtedy światła wyłączyć na 0, ale zdarzy się zapomnieć. :wink:

Opublikowano
U mnie jak na zlosc dawno temu popsulo sie grzanie fotela i to pech chcial ze akurat mojego wlaczam go i po chwili wylaczam...przed zima trzeba bedzie sie za to chyba zabrac, koszt pewnie spory ;/
Opublikowano

Ja też zmieniłem u siebie na "sportsize" a miałem zwykłe taborety bardzo polecam niema nawet najmniejszego porównania.

Fotele nie są grzane, ale nie zależy mi na tym, i radzę nie szaleć z tym grzaniem co chwile bo kręgosłup nie lubi nagłych skoków temperatury.

Opublikowano

nie nagrzewa sie przeciez ten fotel od razu :)

ja do swojego sportowego fotela dolozylem grzanie, maty uniwersalne z allegro, wlacznik na obudowie fotela kolo dzwigienek do regulacji fotela. Koszt calosci mniejszy niz kupno samej ramki z przyciskami do grzania. Polecam :)

szukam