Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie modelu E90 jak wygląda sprawa ze składaniem tylnich foteli? nie mam zielonego pojęcia jak je złożyć , ma ktoś jakieś pomysły?

P.S próbowałem poprzez wyszukiwarke i znajdowało inne modele

pozdro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie, jeżeli masz opcje składania tylnich siedzeń to po otwarciu bagażnika na górze będą 2 uchwyty do ich składania.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Siedzisko wyrywasz energicznym ruchem do góry łapiąc za przód kanapy z jednej a później z drugiej strony. T.J. za fotelem kierowcy i za fotelem pasażera... Oparcie tylnej kanapy również da się wyjąć. Po demontażu siedziska odkręcamy śruby na wysokości mocowania pasów - będzie widać dokładnie które trzymają kanapę, następnie kładziemy się na plecach w bagażniku i patrząc w górę będą widoczne miejsca zamków tylnego oparcia, wkładamy duży płaski śrubokręt, przekręcamy i wypychamy oparcie do wnętrza auta. Bez problemu można zamontować sobie składane tylne oparcie - kiedyś nawet przykładałem takie do swoich uchwytów i wyglądało na to że nie będzie z tym najmniejszych problemów. Jedyną niedogodnością może być tylko wspomniane w bagażniku a raczej brak uchwytów - klamek ryglujących, lecz może można je dołożyć lub po prostu otwierać je śrubokrętem. pozdr
Opublikowano

A wie ktoś może jak bez demontowania tylnego siedziska itp itd schować końcówki od pasów?

Czasem się to przydaje :8) a poza tym przy skórzanych fotelach po złożeniu oparcia robią się ślady po plastikowych kantach...

No i czy da się odpiąć na czas złożenia środkowy pas, żeby nie ciągnął się przez przestrzeń bagażową