Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam maly dylemat jedzilem na zamieszeniu VOGTLAND Red violet springs nie wiem dokladnie jak nisko obnizajacy ale tak srednio, ogulnie jazda byla ok troszke twardo. dlatego zdecydowalem sie na wymiane na serie i tu jest problem. dzis mam auto dopiero drugi dzien na b4 blisteina i seryjnych sprezynach powiem tak komfort poprawil sie o 20-30%tylko! auto stoi bardzo wysoko z przodu tragedia ale coz chcialem kofort .a ha przy okazji czy to normalnie zachowanie ze jak sie jedzie wiecej niz 50-60 i sie robi szybkie male ruchy kierownica to auto mega byja sie na boki a kola jakby stoja w miejscu. na tamtym zawieszeniu to odrazu mialem bujanie sie po drodze a ty jakby sama duda sie chusta?powracam do pytania pierwszego co na lato moge zalozyc zeby chociaz z przodu opadl o 20-25mm bez straty tego komfortu na tych amorkach b4 , bez tylu tylko przod? tyl zostawic serje. i czy te amorki wytrzymaja takie nieznaczne obnizenie?
Opublikowano
b4 to zwykly amor do zwyklej jazdy - jak nie wytrzymaja to masz gwarancje :)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

nic narazie nie ruszaj ja mialem identyczna sytuacja jak wymienialem zawiesznie z gwintowanego FK na seryjne kupilem nowe amory bilstein b4 i uzywane sprezyny zalozylem i bylem zly bo coprawda komforcik sie poprawil :D (juz nigdy wiecej innego zaieszenia w beemce niz seryjne) ale auto wyglodalo tak jakby mialo startowac tj. przod za wysoko bo tyl wmiare normalnie juz mialem cos kombinowac bo bylem przyzwyczajony do tego ze auto stoji w klina (na gwintowanym przod mialem wmiare nisko ale tyl podnisiony na standart prawie - pieknie stala :lol: ) ale znajomy mi radzil abym sie wstrzymal bo przednie amory sa nowe i mocno pchaja do gory i wysoko stoji - i mial racje nie pamietam ile dokladnie to trwalo ale chyba juz po kilku tygodniach jak spojrzalem to zauwazylem ze stoji idealnie prosto a nie jak startujacy odrzutowiec takze moja rada poczekaj pojezdzij samo sie wypoziomuje chyba ze jakies niorginalne sprezyny zakupiles to moze byc roznie.

pozdr.