Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
...Panowie jak w temacie...przyszlo na wymiane amorow,przednich...z tego co wyczytalem po vin i zewnetrze ogledziny mowia ze posiadam EDC.Koszt niemaly nowki 1,026.64$ :shock: , uzywki 1500zl...regeneracja (chyba to nie najlepsza opcja) 450-650zl/szt w Gdansku...i pewnie czas oczekiwania z 7dni roboczych.Nasuwa sie mysl czy czasem nie zalozyc zwyklych,bez EDC?Czy moze ktos robil takie manewry ? ;) :mrgreen:
Opublikowano

Regeneracja w tym przypadku to akurat najlepsza opcja, ale pozostaje pytanie czy w ogóle EDC jest ci niezbędne.

Nagengast (bo o tej firmie chyba mowa) nieźle podniósł ceny (niegdyś ok. 200 zl). Niestety, też jestem w poszukiwaniach warsztatu regenerującego amorki i wiem, że ta firma ma średnie opinie i tu na forum.

Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano

W tym poście widać jak na dłoni brak umiejętności perspektywicznego myślenia Polaków. Każdy chce auto jak nowe, maksymalnie wyposażone,i najlepiej za 10% ceny nowego. Rynek potrafi sprostać nawet takim idiotycznym oczekiwaniom i w końcu Polak kupuje wyśnione BMW E65 infantylnie wierząc,że udźwignie koszty utrzymania takiego auta. Czas niestety weryfikuje słuszność podjętych decyzji i okazuje się ,że np. za komplet amortyzatorów EDC trzeba

zapłacić w ASO 12 700 (brak jest zamienników) zamiast 2000 za oryginały Sachs do zawieszenia "zwykłego" ( OEM w BMW).

Na domiar złego amortyzatory to dopiero początek wydatków i...Polak chcąc zbilansować jakoś swój budżet zaczyna dopuszczać jako metodę naprawy "drut kolczasty, młotek i przecinak" w warsztatach,gdzie pojęcia nie mają o materii ,z którą przychodzi im się zmierzyć-Polak jak wiadomo zna się najlepiej na wszystkim.. Skutek tego jest taki,że E65 lub inny zaawansowany technicznie samochód,którego właściciel "oszczędzał" z braku środków na jego utrzymanie lub z braku szeroko pojętej kultury technicznej doprowadził do takiego pogorszenia się stanu technicznego samochodu,że samochód taki nie jest warty prawie nic..

Chcesz mieć dobry samochód ? NIGDY NIE KUPUJ W POLSCE!-zbyt wiele ryzykujesz i nigdy według klucza "najniższa cena"

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
...z perspektywy czasu wszystko sie starzeje...jest to proces nieunikniony...a co do zakupu nowych amorow za 12700zl (25% wartosci auta) to jeszcze na leb nie upadlem i tyle forsy,chocby mi sie wysypywala z kieszeni codziennie pod piekarnia,to wolalbym wydac na tango,konserwy i dz.... bez przerwy :P dla wiadomosci forumowiczow polecam AUTOLAND W-wa, chlopaki rzeczowo podeszli do tematu i po 2tygodniach komplet amortyzatorow z przebiegiem 89.000 km juz jest u mnie :mrgreen: a ta cena,1400zl komplet!! :D Chyle czolo i dalej rozkoszuje sie EDC ;)
Opublikowano
bakukamil - dzieki za linka,mysle osobiscie ze Balux z Barczewa(osadzajac po rozmowie telefonicznej) bardziej rzeczowo i konkretnie podszedl do klienta niz w Nagengascie...Nagengast wiele niewiadomych,termin,cena....etc,etc...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
...z perspektywy czasu wszystko sie starzeje...jest to proces nieunikniony...a co do zakupu nowych amorow za 12700zl (25% wartosci auta) to jeszcze na leb nie upadlem i tyle forsy,chocby mi sie wysypywala z kieszeni codziennie pod piekarnia,to wolalbym wydac na tango,konserwy i dz.... bez przerwy :P dla wiadomosci forumowiczow polecam AUTOLAND W-wa, chlopaki rzeczowo podeszli do tematu i po 2tygodniach komplet amortyzatorow z przebiegiem 89.000 km juz jest u mnie :mrgreen: a ta cena,1400zl komplet!! :D Chyle czolo i dalej rozkoszuje sie EDC ;)

Sądzę ,ze powinieneś teraz lepiej zabezpieczyć swoje auto przed kradzieżą.Nadzwyczajne okazje i w dodatku oferowane "pod konkretne zamówienie" z daleka już śmierdzą "dziuplą" .

Nie mam żadnych dowodów na to ,że zamontowane u Ciebie amortyzatory pochodziły właśnie z kradzieży ,ale czy nie jest prawdopodobny scenariusz zniknięcia Twojego właśnie samochodu,bo ktoś gdzieś zamówi części ,które po rozebraniu Twojego auta można sprzedać "w super okazyjnej cenie"?

Na Allegro mam wytypowane przynajmniej kilka takich "firm" w których do E65 kupisz wszystko z wyjątkiem elektroniki ("u mnie tego nie ma ,bo ktoś kupuje elektronikę hurtem") Złodzieje wiedzą ,że w elektronice zapisany jest VIN skradzionego samochodu ,więc bojąc się wpadki nie sprzedają hurtem,ale wyrzucają hurtem cała elektronikę.

Nie będzie popytu na części w "okazyjnych cenach" to i nie będzie podaży takich częsci. Nikt wówczas nie ukradnie być może Twojego właśnie samochodu..