Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , stałem się posiadaczem e46 , 1.9benzyna i mam mały problem, ponieważ gdy rano odpalam auto to za pierwszym razem zapali i za chwile zgaśnie , za drugim zapali ale szarpie silnikiem nie może wejść na obroty , po minucie skakania obrotów uspakaja się , lecz nie ma mocy. Gdy auto konkretnie się rozgrzeje wszystko robi się ok. ma odpowiednią moc silnik pracuje równiutko . Przed tymi usterkami ju wymieniem czujnik wałka rozrządu oraz wąż odpowietrzający silnik

mechanik twierdzi że przepływka do wymiany , ale rozmawiałem z kolesiem który miał już trzy bmw , twierdzi że mam nieszczelny układ powietrzny. Prosze o jakieś porady.

Opublikowano
koles moze i ma racje, ale gdyby cos bylo nie tak z ukladem cisnien/podcisnien to problemy bylyby stale... przede wszystkim nie ma co "wrozyc" tylko podpiac sie pod INPE i bedziesz wiedzial wszystko.
Opublikowano
dzisiaj był podłączony do kompa ale elektryk na temat przepływki nic mi nie powiedział tylko podejrzewa że jest do wymiany , jak odłącze wtyczke od przepł. to obroty spadają , jest takie coś że czasami silnik chodzi jak zegarek a jak go coś rąbnie to drgania odczuwam na kierownicy i z wydechu jest nie równa praca.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Podgrzewanie sondy lambda lub przepływomierz, ale za nim zaczniesz kombinować podepnij pod kompa, tak jak przedmówca napisał.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Witam,

koledzy czy na kompie można sprawdzić czy jest uszkodzona sonda lub przepływka na 100 %

Jak ktoś się zna na tym to będzie wiedział może nie na 100% ale na 99. Jak ktoś Ci podłączył pod komputer i ma jakis sensowny program typu inpa to powinien być niemal pewny co czy to przepływomierz czy nie. Jeśli tego nie wie to radzę zmienić mechanika. Poszukaj w polecanych warsztatach kto w Twojej okolicy jest sensowny. Jeśli jesteś z Warszawy lub okolic to mogę Ci polecić mechanika.

Pozdrawiam