Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Po zimie pojawiły się ogniska rdzy na przednich błotnikach. Wczoraj jednak zauważyłem, że rdza zaczyna pojawiać się na tylnim błotniku. Jestem z okolic Płocka, czy wie ktoś może ile może kosztować naprawa tych elementów w tych okolicach? Czy może da się to zakonserwować tak, żeby rdza nie rozwijała się tak szybko? Czy w przypadku przednich błotników bardziej opłaca się kupić nowe i ja pomalować (widziałem takie w intercarsie po ok. 90 PLN sztuka)?

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez Marcin1987
Opublikowano
nie kupuj zamienników blacharskich... te przednie błotniki z intercarsu raz, że nie pasują dobrze (będziesz miał krzywe szczeliny i problem z wpasowaniem kierunkowskazu) to na dodatek są zrobione z najbardziej podłej, nieocynkowanej blachy która ci zardzewieje w dwa sezony.
Opublikowano
Ok, fakt kupiłem kiedyś do golfa taki to po 2-3 latach coś wychodziło, ale myslałem że da się jakos zabezpieczyć dokładniej, ale jak ma niepasować to rzeczywiście lepiej odpuścić. Czyli lepiej do jakiegoś lakiernika? A kod lakieru to jakoś z VIN-u sie wyczytuje, czy na jakiejś tabliczce jest? no i najważniejsze pytanie ile to może kosztować?