Skocz do zawartości

Naprawa blacharska w ASO

12345Przemo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zwracam się z pytankiem czy ktoś może polecić dobre ASO w temacie lakierowania i napraw blacharskich - wjechał we mnie facio busem na parkingu , nie ma tragedii ale trzeba wymienić błotnik zderzak lampę i prawdopodobnie maskę :cry: . Auto nie miało dotychczas takiej historii a ponieważ ma tylko 27 tys km nie chciałbym go oddać w ręce jakiegoś partacza. Może ktoś ma jakieś doświadczenia w temacie tego typu napraw?

Elementy plastikowe możesz zamówić w kolorze nadwozia. (Błotnik,zderzak)

Pozostaje tylko dobrze polakierowć maskę i wszystko dobrze spasować.

To znaczy ze fabrycznie przyjdzie w kolorze?

A co do Auto Fus w internecie można znaleźć niezbyt pochlebne opinie, może to działania konkurencji ale jedna sprawa oparła się o jakąś turbo kamerę czy coś takiego.

• Zasłużeni forumowicze
Tak,zamawiasz w kolorze swojego nadwozia,koszt znacznie większy.

Nie wiem skąd jesteś,dlatego trudno coś napisać na temat najbliższych serwisów.

nie wiem czy dobrze zrozumialem - uwazasz, ze z BMW mozna zamowic np. blotnik pomalowany fabrycznie w taki sposob, aby pasowal do reszty? jesli tak, to bardzo ciekawa teoria

ja bym sie rozgladal za dobrym blacharzem / lakiernikiem poza ASO, na 99% w ASO spapraja robote

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze

napisales "Elementy plastikowe możesz zamówić w kolorze nadwozia. (Błotnik,zderzak)"

blotnik nie jest plastikowy, wiec kiedy piszesz, ze mozna zamowic w kolorze nadwozia, to ja pisze to co napisalem

poza tym napisales, ze "(...) zamawiasz w kolorze swojego nadwozia,koszt znacznie większy." - jesli Ci chodzilo o plastiki, to z czego ma niby wynikac wiekszy koszt? jesli chodzi o plastik, ktorego sie nie maluje, to sie nie maluje i nie ma wiekszego kosztu; jesli to plastik, ktory sie maluje, to i tak trzeba pomalowac, BMW tego nie zrobi i nie wezmie wiecej pieniedzy

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Bono,można zamówić w serwisie zderzak w kolorze nadwozia,błotnik również.Elementy przyjdą już polakierowne fabrycznie. Wiadomo że cena jest wyższa niż za nie polakierowane w/w elementy.

Zadzwoń na serwis wszystkiego się dowiesz.

Jeszcze jedno,jak możesz jakiś autoryzowany serwis polecić to napisz,jak w temacie.

• Zasłużeni forumowicze
Bono,można zamówić w serwisie zderzak w kolorze nadwozia,błotnik również.Elementy przyjdą już polakierowne fabrycznie. Wiadomo że cena jest wyższa niż za nie polakierowane w/w elementy.

Zadzwoń na serwis wszystkiego się dowiesz.

Jeszcze jedno,jak możesz jakiś autoryzowany serwis polecić to napisz,jak w temacie.

to jeszcze mi napisz moze, jakie jest prawdopodobienstwo, ze to bedzie pasowac do reszty? nowe samochody o danym kodzie koloru wyprodukowane w roznych miesiacach beda sie roznily nieznacznie odcieniem, a co dopiero czesc nowopomalowana zalozona do uzywanego samochodu

Moze Stevie Wonder zamawia w ten sposob czesc do swojego bmw, ale nie rozumiem, jak moglby zrobic to czlowiek ktory normalnie widzi

Raz malowano mi drzwi w e39 w Inchcape w Warszawie (mialem mala ryske, ktora zrobil jakis balwan kradnac mi wklady fotochromowe) - 3 razy bylem na poprawkach (miedzy innymi dlatego zglebilem wtedy temat malowania - tak to jest z ASO, musisz uczyc sie z nimi). Kolor w kilkuletnim samochodzie dobiera sie nie po kodzie lakieru, ale po faktycznym kolorze w jakim jest w chwili obecnej samochod.

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze

tak zupelnie na marginesie to jestem ciekawy jak te pojedyncze czesci sa malowane? samochody sa chyba malowane w calosci, prawda? probuje sobie wyobrazic jak to wyglada w fabrycznej lakierni - jada sobie cale karoserie (z blachami) podwieszone na hakach... i nagle jedzie blotnik na pojedynczym haku

pewnie mam zbyt slaba wyobraznie, wiec sobie tego jakos nie wyobrazam

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1