Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie jak zakodować używane przełączniki w kolumnie kierowniczej bo bez kodowanie nie moge skalibrować ich i cały czas sie swieci DCS. Za pomoc bedę wdzięczny.Pozdrawiam

• Moderatorzy
Opublikowano
Kolega wymieniał i nic nie kodował, działają normalnie.
Opublikowano
A ja wymieniłem i nie działa dalej swieci się DSC a jak dzwoniłem do bmw to powiedzieli ze trzeba kodować tylko nie mam pojęcia jak :)
  • Moderatorzy
Opublikowano
To spróbuj czystym .man potraktować SZL a jak nie pójdzie "załatw" go WinKfp z wpisaniem VIN.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
To spróbuj czystym .man potraktować SZL a jak nie pójdzie "załatw" go WinKfp z wpisaniem VIN.

Kolego kruk203 masz jakiś opis lub możesz opisać w skrócie jak np WinKfp zaktualizować jakiś sterownik?

Chciał bym zaktualizować sobie np skrzynię ale nie chcę czegoś wysypać, chodzi o e61 2007.01

Opublikowano
Kolego na co ci opis jak to łatwe i przy aktualizacji niczego nie uwalisz bo jak cos źle wybierzesz to cię winfp nie puści dalej.Pozdrawiam
  • Moderatorzy
Opublikowano

Spokojnie pójdzie, zasilacz powinien być w zasadzie zawsze ale akurat skrzynia aktualizuje się niezbyt długo.

Ryzyko niestety zawsze jest szczególnie że sterownik skrzynki jest w jej wnętrzu....

• Moderatorzy
Opublikowano
próbowałem kolego tak jak mi doradzałes i dalej lipa kontrolka dalej sie świeci :(

A masz jakieś błędy?

Opublikowano
Spokojnie pójdzie, zasilacz powinien być w zasadzie zawsze ale akurat skrzynia aktualizuje się niezbyt długo.

Ryzyko niestety zawsze jest szczególnie że sterownik skrzynki jest w jej wnętrzu....

A na co zwracać uwagę? Od jakiego modułu zacząć zabawę?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
próbowałem kolego tak jak mi doradzałes i dalej lipa kontrolka dalej sie świeci :(

A masz jakieś błędy?

Tak mam teraz pokazuje mi błąd w multifunkcyjnej kierownicy i nie mogę przez to zrobić kalibracji.Poza tym po zaprogramowaniu SZL nie idzie kodowanie DSC.Narazie nie mam pomysłu co tam może być ale może za tydzień dalej będę się tym bawił.Optyka jest dobra bo zmienia się kąt skrętu w dis.Pozdrawiam