Skocz do zawartości

328 wypadanie zapłonu

martynka

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem co sie dzieje samochód nie pracuje na wszystkie cylindry jak sie go zgasi i odpali od nowa i jest ciepły to wtedy wszystko jest dobrze a po podłączeniu pod komputer pokazuje ze wypada zapłon i raz na ty cylindrze a raz na tym ;/ co to może być? Edytowane przez martynka

w jaki stanie świece, fajki nie popękane? cewki nie po nadpalane?

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

no nie wiem ale raczej wszystkie by sie nie popsuły od razu jak sie podłączy komputer to pokazuje ze nie ma na 2 3 cylindrze a jak sie skasuje odpali i podłączy to od nowa pokazuje ze zapłon wypada tylko tyle ze z innych cylindrowy i nie równo pracuje jak by miał zgasnąć

rozumiem ale od czegoś trzeba zacząć na początku bym sprawdził świece w jakim są stanie!

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

A ja zacząłbym od podciśnienia, sprawdź przewody od odmy,czy nie mają pęknięć. U mnie było to samo, po wymianie odmy kilka problemów (wypadanie zapłonu na niektórych garach, nierówne obroty, ciągle engine check przez sondy i czujnik położenia wałka) znikło i już od 3 tys się nie pojawiły.