Skocz do zawartości

DRGANIA KIEROWNICY PODCZAS HAMOWANIA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krzywa felga powodowalaby chyba bicie caly czas? Ja mam te drgania podczas hamowania tylko co ktorys raz, czasami hamuje super plynnie.

Tarcze i klocki wygladaja na super zdrowe wiec chyba te wahacze... :?

Definicja szalenstwa - robienie wciaz dokladnie tej samej rzeczy w dokladnie ten sam sposob oczekujac zupelnie innego ofektu.
Opublikowano
Tez mialem drgania przy hamowaniu - w moim przypadku wymiana tych tuleii nie pomogła. Wymienilem tarcze + klocki + wszystko co sie dało, czyli 4 wahacze, 2 drązki kierownicze i 2 łaczniki stabilizatora i wreszcie jest spokój. Ciekawe na jak długo... :D Kilku mechaników nie umiało znaleść przyczyny...

Xdrive

Koder

Opublikowano
Krzywa felga powodowalaby chyba bicie caly czas? Ja mam te drgania podczas hamowania tylko co ktorys raz, czasami hamuje super plynnie.

Tarcze i klocki wygladaja na super zdrowe wiec chyba te wahacze... :?

Jeśli to drganie występuje przy średnim hamowaniu to na 99% tuleje na górnych wahaczach

Opublikowano
Dzis dla przykladu zero problemu :) drgania nie pojawily sie ani razu. Odstawiam auto w srode do warsztatu to poprosze osprawdzenie gornych wachaczy. Moze po prostu zaczynaja dopiero padac?
Definicja szalenstwa - robienie wciaz dokladnie tej samej rzeczy w dokladnie ten sam sposob oczekujac zupelnie innego ofektu.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Na początku też miałem sporadycznie.Potem zaczeło się nasilac, aż zagościło na stałe :evil: .

Włożyłem równo 1k w hamulce i .....niestety nie pomogło.Ale mam nowe hamulce :D .

Przestrzegam przed klockami ham TRW są do d....

Teraz wiem co jest do wymiany bo wszędzie są luzy i to jaaaaakie.

ec2Wze6.jpg