Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, ktos z nas ma przepis na zmiane high prelci na high lci? (Nie chce zeby ktos odsyłał mnie do Łodzi) ;)
Poszukaj wątku o zmianie NAVI z CCC na CIC. Tam był opisywany pinout nowego panelu klimy.
  • Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A czy ktos sie orientuje co trzeba zrobic podczas wymiany panelu pre-lci (LOW basis) na LCI (LOW basis).

Po zalozeniu LCI nie dziala mi klima tzn. kompresor (w ista blad sprzegla sprezarki). Podejzewam, ze trzba jakies kabelki polaczyc lub przelozyc piny. Czy moze mi kots pomoc? Sprawdzilem wiele innych forum wlacznie z angielskimi ale tam wszedzie podaja jak zmienic low na high...

Potrzebuje to bo zmieniklem mask pre-lci na business mask lci (8 przyciskow) wiec musze tez panel wyminic.

• 2 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam. Panowie mam e61 z 08r LCI. Posiadam panel basic i chce zmienic na high. Nie zalezy mi na dwustrefowym nadmuchu tylko na wygladzie i wiem ze to sie da zrobic. Czy ktos posiada odpowiednie schematy zmiany pinow (osobe ktora mi to zakoduje mam) Posiadam juz odpowiedni panel LCI z kostkami. Ewentualnie czy jest osoba ktora to zrobi od a-z? Pozdrawiam
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak nikt nie zauwazyl to wymiana panela high pre lci na high lci niesie za soba niekiedy jeszcze jeden feler. Nadmuch cieplego dla kierowcy nie jest juz tak cieply jak powinien. Wiec nie jest tak do konca ze sie wklada i dziala. Pomijajac juz kompresor... :-P

Trzeba zakodowac kmv_uebersetzung tak jak w oryginalnym panelu bo jesli trafi sie z diesla do benzyny lub odwrotnie jest inna charakerystyka temperatur.

Opublikowano
do wszystkich ktozy maja klime HIGH a chca ja zmienic na ta od LCI.

Bedziecie mieli problemy ...

Ostrzegam tylko z gory,zeby niebylo ze niemowilem.

a ci co pisze ze to praca na kilka minut niemaja pojecia

Oczywiście.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Jak nikt nie zauwazyl to wymiana panela high pre lci na high lci niesie za soba niekiedy jeszcze jeden feler. Nadmuch cieplego dla kierowcy nie jest juz tak cieply jak powinien. Wiec nie jest tak do konca ze sie wklada i dziala. Pomijajac juz kompresor... :-P

Trzeba zakodowac kmv_uebersetzung tak jak w oryginalnym panelu bo jesli trafi sie z diesla do benzyny lub odwrotnie jest inna charakerystyka temperatur.

Jest jakas rada na to bo przymierzam sie do wymiany?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam i jak ma sie sprawa z wymiana panelu klimy basic na high ? Wywala jakieś błędy, jak sytuacja z regulacją nawiewu? Trzeba dołożyć czujniki nasłonecznienia i inne, czy może sie obyć bez ? Mnie interesuje wymiana samego panelu że względu na wygląd. Kumpel przełożył panel z basic na high, przekodowane mial niby, ale miał pełno błędów w klimie. A ja tak bym nie chciał, jest to możliwe ??? Moze kostki zle polaczone miał. A koder mi gwarancji nie daje odnosnie błędów, wiec pytam was. Zmiana panelu z basic na high przed lift i przekodowaniu wywali jakieś błędy że względu na brak drugiej strefy ??? Jeśli nie to w co wejść żeby ich nie było i wpisać to przekaże temu co koduje.