Skocz do zawartości

320D Kupiony używany, trzeszczy.

Powelt

Rekomendowane odpowiedzi

Tzn chodzi mi o to - przyznam się, że oczywiście w pięknym internecie wyczytałem, że zapach spalin może być objawem np spalania płynu chłodniczego. Oczywiście wiem, że Diesel też śmierdzi, tylko teraz pytanie jaki jest normalny zapach spalin diesla? Czy zapach spalanego płynu chłodniczego ma jakiś charakterystyczny zapach?

TKHolding Architecture BIM VR

http://www.tkholding.pl

http://www.facebook.com/TKholdingPL

http://www.youtube.com/c/TKHolding

Film "Dlaczego Polacy boją się elektryków?" =>

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Tzn chodzi mi o to - przyznam się, że oczywiście w pięknym internecie wyczytałem, że zapach spalin może być objawem np spalania płynu chłodniczego. Oczywiście wiem, że Diesel też śmierdzi, tylko teraz pytanie jaki jest normalny zapach spalin diesla? Czy zapach spalanego płynu chłodniczego ma jakiś charakterystyczny zapach?

kiedyś sie spotkałem z opinią ze spaliny starego dobrze ustawionego i zdrowego diesla mają śmierdzieć zgniłymi jajami :mrgreen: hehe nowych diesslach na pompkach czy CR i katalizatorami i innymi duperelami calkiem przyjemnie pachną jak na spaliny :cool2: u mnie w beemce strasznie śmierdzą też cieżko określić czym... ps. nie polecam wąchania spalin bo jest to szkodliwe dla zdrowia :cool2:

Edytowane przez Balugass

Witajcie. Więc tak. Byłem u mechanika. Okazało się, że oba titki były zajechane (ponoć od tego, że jak długo nie są używane, no to potem problem je rozruszać).

Co do trzeszczenia, to aż wstyd się przyznać - trzeszczały zaczepy od pasów bezpieczeństwa o elementy skórzanej tapicerki ;) Więc rzeczywiście pierdoła.

Ale teraz mam kolejną obawę, która mnie trochę meczy. Chodzi konkretnie o zapach spalin. Nie miałem wcześniej diesla więc nie mam porównania. Jednak jak odpalam samochód to czuć taki charakterystyczny zapach (nie wiem do czego to przyrównać) - jakby gaz albo coś takiego. Spaliny mają kolor normalny, końcówka nie jest jakoś okopcona, obroty pracują normalnie. Leję diesla v-power na Shellu. No i stąd moje pytanie: czy spaliny w dieslu mają jakiś charakterystyczny zapach?

chyba jesteś przewrażliwiony, jak ci w środku nie śmierdzi i nie daje ciemnęj chmury to masz wszystko oki , kto wącha spaliny na zewnątrz ? ropa inaczej napewno spaliny śmierdzą od benzyny ale nie podejmuje się określania która jak :)

lej zwykła ropę , nie ma sensu lać te V-powery dupery , to nic nie daje a może ci jeszcze zaszkodzić

Hehe, ja też jestem przewrażliwiony.

Moje spaliny też śmierdzą :lol: Dziwnie smierdzą i właśnie próbuję sobie przypomnieć jak to było w poprzednim dieslu przed i po wycięciu kata.

Jeżeli ktoś parkuje pod chmurką, to faktycznie nie zwraca się na to uwagi.

Ale parkując w garażu, zanim wmanewruje w miejsce, to silnik jednak trochę czasu pracuje.

Zapach tych spalin naprawdę nie jest przyjemny :mad2:

u mnie z racji braku katalizatorów nawet wyciaganie rzeczy z bagaznika na pracujacym aucie jest czasem nieprzyjemne z powodu drazniacych spalin. Co do spalania plynu chlodniczego czym martwi sie auto tematu mysle ze prostsza metoda bedzie monitorowanie jego stanu :D raz w tygodniu zajrzyj pod korek i po miesiacu bedziesz wiedzial czy ubywa i ewentualnie jak duzo :)
szukam

nie wyciagalem ich :P chcialem je wyciagnac i podjechalem do goscia od tłumików, podniósł auto, pokazał mi spawy na puszkach, popukal srubokretem w oba i powiedzial ze oba sa puste juz :) wiec mu uwierzylem. No ogolnie zalezy jak tam zawieje wiaterek czy cos ale czasem nieprzyjemnie pachna te spaliny.
szukam