Skocz do zawartości

320D Kupiony używany, trzeszczy.

Powelt

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Bo yoshimura01 kupił zajechanego szrota z przebiegiem 500tys km cofnietym na 150tys zjarał sie ze mały przebieg i potem musiał włozyc w c h u j kasy obczytał sie ksiązek i w necie jak co naprawic dziecko neostrady i teraz tak gada ze diesle złe

troche przesadziłes ale 2.0d powyzej 250tys potrafi dac w kosc niektórym moim znajomym ostro

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Wypada dodać, że tu nie obrażamy innych forumowiczów (których nawet nie znamy), nie przeklinamy i krytykujemy ludzi pokroju yoshimury dopiero po zdobyciu takiej wiedzy, jaką oni posiadają. Jeśli pierwszy post na forum trzyma taki poziom, to wróżę szybkiego bana i powrót do szkoły kultury.

• Zasłużeni forumowicze
Wypada dodać, że tu nie obrażamy innych forumowiczów (których nawet nie znamy), nie przeklinamy i krytykujemy ludzi pokroju yoshimury dopiero po zdobyciu takiej wiedzy, jaką oni posiadają. Jeśli pierwszy post na forum trzyma taki poziom, to wróżę szybkiego bana i powrót do szkoły kultury.

dopiero teraz zauwazyłem ze to pierwszy post i od razu taki ostry raczej watpie zeby kolega yoshi kupił auto z przebiegiem 500tys takze obowiazuje zasada nie widziałes nie wypowiadaj się http://otomoto.pl/bmw-535-pelny-m-pakiet-C20547297.html i nie obrazaj bmw które maja ponad 500tys to ogloszenie to nie pomyłka dzwoniłem do goscia :wink:

No jakbyś mnie nazwał dzieckiem neostrady, to ja Cię pazdrawljaju. A jeśli nie widzisz w swojej wypowiedzi chamstwa i niepotrzebnego ataku, który niczego nie wniósł, to i moje żale nie pomogą. W każdym razie poziom słabiutki.

Skupmy się na pomocy autorowi.

dopiero teraz zauwazyłem ze to pierwszy post i od razu taki ostry raczej watpie zeby kolega yoshi kupił auto z przebiegiem 500tys takze obowiazuje zasada nie widziałes nie wypowiadaj się http://otomoto.pl/bmw-535-pelny-m-pakiet-C20547297.html i nie obrazaj bmw które maja ponad 500tys to ogloszenie to nie pomyłka dzwoniłem do goscia :wink:

Tak naprawde nie wiesz jaką bmw kupił yoshi bo przeciez nie znał sie kompletnie sam tak napisał jak kupował swoją bmw a co do tej bmki z ogłoszenia myslisz ze po przebiego 500tys wszystko bedzie tip top wiem cos o tym jak i co robia handlarze z samochodami bo sam po nie jezdzilem wiele lat i wiem jak wyglada samochod w niemczech musisz cos zrozumiec dobre samochody w niemczech kosztuja kupe kasy niemiec nie sprzedaje dobrego bo i po co oczywiscie są wyjatki jak kupi sobie nowy ale wtedy nie sprzedaje swojego za bezcen a handlarzowi nie opłaca sie kupic dobrego ładnego samochodu bo w polsce nikt tego nie doceni wiec bierze sie tanie auta ktore czasem stoja w krzakach reasumując za łądny samochod trzeba zapłącic bądz kupic lekko uderzony bo gebelsowi nie opłaca sie go robic i sprzedaje a w polsce mozna go ładnie zrobic i cieszyc sie fajna zdrową furą

Bo yoshimura01 kupił zajechanego szrota z przebiegiem 500tys km cofnietym na 150tys zjarał sie ze mały przebieg i potem musiał włozyc w c h u j kasy obczytał sie ksiązek i w necie jak co naprawic dziecko neostrady i teraz tak gada ze diesle złe

módl się abyś ty nie miał zajechanego klekota bo wtedy twój diselek wyjdzie ci bokiem i bedzie :cry2:

haha radze przestudiować troche forum :cool2: troche szacunku dla doświadczonych forumowiczów...ps z tego co wiem to u kolegi yoshimura01silniczek jest jak dzwon w beemce mimo sporego ale normalnego jak na klekota przebiegu, wiec tego typu teksty są co najmniej śmieszne :)

Panowie spokojnie...

Podstawa to nie napalac sie;)

Do tematu...Kolego musisz pojechac do mechanika i zobaczyc,czesto cos blachego powoduje usterke,ktora w naszych oczach kwalifikuje sie na cos drogiego.Podstawa to zaufany mechanik.:)

• Zasłużeni forumowicze

Tak naprawde nie wiesz jaką bmw kupił yoshi bo przeciez nie znał sie kompletnie sam tak napisał jak kupował swoją bmw a co do tej bmki z ogłoszenia myslisz ze po przebiego 500tys wszystko bedzie tip top wiem cos o tym jak i co robia handlarze z samochodami bo sam po nie jezdzilem wiele lat i wiem jak wyglada samochod w niemczech musisz cos zrozumiec dobre samochody w niemczech kosztuja kupe kasy niemiec nie sprzedaje dobrego bo i po co oczywiscie są wyjatki jak kupi sobie nowy ale wtedy nie sprzedaje swojego za bezcen a handlarzowi nie opłaca sie kupic dobrego ładnego samochodu bo w polsce nikt tego nie doceni wiec bierze sie tanie auta ktore czasem stoja w krzakach reasumując za łądny samochod trzeba zapłącic bądz kupic lekko uderzony bo gebelsowi nie opłaca sie go robic i sprzedaje a w polsce mozna go ładnie zrobic i cieszyc sie fajna zdrową furą

no akurat mi nie musisz tłumaczyc jak wygladaja i ile kosztuja samochody w niemczech a ten gosc nie jest handlarzem uczciwie podał przebieg nie uwazam ze wszystko w niej jest ok ale podoba mi sie jej wyglad jak na ten przebieg gdyby był przekładany srodek to poco taki przebieg zostawiac?????

Powiesili psa na dieslach a benzyny cacy.

Szkoda, że życie nie zawsze potwierdza tą regułę.

Ale do rzeczy.

Klakson - znajdź rozpiskę bezpieczników na forum, otwórz schowek i u góry sprawdź bezpiecznik.

Też nie sprawdzałem u siebie klaksonu przed zakupem i po odkryciu jego niedziałania, trochę się zestresowałem, ale pierwsze co mi przyszło do głowy to właśnie bezpiecznik i był to strzał w dzisiątkę.

Co do skrzypienia - E46 ma sporo elementów wnętrza na wcisk i jedna ułamana spinka, uchwyt może powodować skrzypienie.

Pomacaj, zdemontuj, wsadź kogoś innego wyczulonego na takie odgłosy i na spokojnie poszukaj skrzypienia.

Powiesili psa na dieslach a benzyny cacy.

Szkoda, że życie nie zawsze potwierdza tą regułę.

Nie chce Cię martwić ale zrobili to dieslomaniacy...

Do autora tematu:

Wyluzuj. Trzeszczenie, skrzypienie i piszczenie słyszalne wewnątrz ....nie powinno martwic.

Walenie, dudnienie, urwanie koła, tarcie spodem o asfalt...no tu bym się zatrzymał i zobaczył co się stało.

Zawsze można zrobic tak jak pewna pani, ktora przyszla do serwisu z resztkami korbowodu i zapatała czy mają taką części bo jej przed chwilą z silnika wypadła...

Co zrobili dieslomaniacy? Powiesili psa na dieslach? Dajcie już spokój.

Głupie trzeszczenie plastiku znowu przerodziło się w wojnę polsko-polską. Może napiszemy jeszcze słów parę o spalaniu?

Autorze, będziesz kiedyś na Pomorzu, to Ci to za darmo naprawię. Jestem gotowy to zrobić chociażby po to, żeby zamknąć ten temat ze wszystkimi off-topowymi żalami.

• Członkowie klubu

Był taki temat, ma ponad 100 stron, więcej takich nie będzie... :lol:

więc żegnamy jednego kolegę i tyle

kolejny post On vs. Pb i dzielicie los kolegi

tematu nie zamykam i nie czyszczę:

1. żeby kolejni wiedzieli za co zakończą karierę

2. żeby nowy użytkownik (autor wątku) mógł napisać o swojej radości pozbycia się "usterki" ;)

i serio dajcie sobie już spokój z czymś innym niż temat, bo mam mało czasu na moderowanie, więc się nie będę rozdrabniał ostrzeżeniami i innymi pierdołami w tak oczywistych przypadkach...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

GR jeszcze tylko ja chciabym dodac swoje zdanie.

1.8T plus gaz :) Tez nad tym myslalem zeby 320d na Superba z gazem zamienic.

Napisz Yoshi jak to sie bedzie sprawowac.

Autko jest fenomenalne! Tak jak napisalem wczesniej jezdze 100% po miescie i ociezale 320d [mimo swojego super stanu i mocy jaka wygenerowal] po prostu sie nie nadaje jak dla mnie. Spalanie Audiczki... napisze inaczej... za 100zł w miescie zrobilem 370Km... zatem jak na takiego "malego potworka" to super wynik! Jako ciekawostka 320d za 100zl zostalo przejechane w miescie tylko 200-230Km. Narazie ciesze sie tania, zwawa i bezawaryjna jazda :cool2: Jako wyznacznik spawnosci silnika na benzynie i LPG wartosc lambdy utrzymuje stechiometrię, wiec jestem BAAARDZO zadowolony :D

Do gospodarza watku:

Kolego sam widzisz jaka reakcje wywoluje wypowiedzenie wlasnego zdania... nikogo nie obrazilem, nikomu nie nawrzucalem, nikogo nie mialem najmniejszej checi prowokowac, ponizyc i zakpić z kogos. Zadales pytania i w moim przekonaniu priorytetem bylo wyperswadowac Ci ten silnik [2.0d] jesli jeszcze masz mozliwosc zwrotu... nie dlatego aby Ci dokuczyc etc tylko przez moje doswiadczenie z doladowanymi wysokopreznymi.Tak czy inaczej zycze Ci bezawaryjnego uzytkowania 320d i radosci z jazdy tym autkiem :cool2: pozdr

KONIEC OT

Witajcie. Więc tak. Byłem u mechanika. Okazało się, że oba titki były zajechane (ponoć od tego, że jak długo nie są używane, no to potem problem je rozruszać).

Co do trzeszczenia, to aż wstyd się przyznać - trzeszczały zaczepy od pasów bezpieczeństwa o elementy skórzanej tapicerki ;) Więc rzeczywiście pierdoła.

Ale teraz mam kolejną obawę, która mnie trochę meczy. Chodzi konkretnie o zapach spalin. Nie miałem wcześniej diesla więc nie mam porównania. Jednak jak odpalam samochód to czuć taki charakterystyczny zapach (nie wiem do czego to przyrównać) - jakby gaz albo coś takiego. Spaliny mają kolor normalny, końcówka nie jest jakoś okopcona, obroty pracują normalnie. Leję diesla v-power na Shellu. No i stąd moje pytanie: czy spaliny w dieslu mają jakiś charakterystyczny zapach?

TKHolding Architecture BIM VR

http://www.tkholding.pl

http://www.facebook.com/TKholdingPL

http://www.youtube.com/c/TKHolding

Film "Dlaczego Polacy boją się elektryków?" =>

Witam

Ja zaczynam się zastanawiać czy to aby nie jest prowokacja..

"Powelt" na czyje zlecenie działasz ?

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

jak sasiad bedzie odpalał jakiegos innego diesla to sie kladz z tylu i sprawdz czy tez masz taki zapach.

Jakby nie patrzec to diesel kopci bardziej i bardziej go czuc, mozesz miec usuniete katalizatory i zapach jest jeszcze mocniejszy. Jak auto jezdzi normalnie, nie dymi przesadnie na jakis ciekawy kolor to wszystko ok.

szukam