Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem z moim M50. Po włączeniu zapłonu przekaźnik pompy paliwa zaczyna tykać dość szybko w efekcie, pompa paliwa szaleje. Po odpaleniu silnik bardzo nierówno chodzi (najprawdopodobniej przez wariującą pompę zapowietrza się listwa wtryskowa). Po przegazowaniu na wysokie obroty problem znika, wszystko chodzi jak w zegarku. Po zgaszeniu silnika i ponownym włączeniu zapłonu historia się powtarza.

Zauważyłem, że po dłuższej jeździe problem chwilowo znika, tzn. po zgaszeniu silnika i ponownym włączeniu zapłonu przekaźnik nie wariuje.

Wymieniłem akumulator, który nie był już pierwszej nowości, bo myślałem że to wina zbyt małego napięcia z aku.

Po tym zabiegu objawy zostały. Zmieniło się tylko to, że wystarczy żeby silnik "pochodził" kilka minut i po ponownym włączeniu zapłonu problemu znów CHWILOWO nie ma. Wystarczy, że auto postoi wyłączone na jakieś 10-15 min i znów przekaźnik dostaje świra.

Dodam, że przekaźnik też został wymieniony na nowy.

Po podłączeniu do komputera brak jakichkolwiek błędów.

Ładowanie alternatora w normie.

Pomóżcie...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przekaznik paliwa kluczuje sterownik silnika i tu bym szukał problemu.Podmień od kogoś sterownik.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.