Skocz do zawartości

320cd Rozmiary okularów, COUPE po FL

MiFlo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zakupiłem ringi CCFL do swojego nowego nabytku BMW 320Cd E46 Coupe po FL z 2004 roku (w jednej lampie mamy dwa różne rozmiary okularów, kierunek wraz z lampą jako całość), jednak sprzedawca podesłał mi obydwa ringi tej samej wielkości i w dodatku za duże na którykolwiek z okularów lamp. Prosi mnie o podanie średnicy ringów które ma mi podesłać, jednak poprzez klosz lampy nie idzie tego zmierzyć a rozkręcenie lampy to robota na 3h (klejona). Szukałem w internecie jakiś informacji na w/w temat jednak nie znalazłem interesujących mnie danych. Czy ktoś ma może te rozmiary? Byłbym bardzo ucieszony gdyby ktoś podał mi takie rozmiary gdyż nie jestem zwolennikiem rozkręcania części samochodu po takie rzeczy i ponowne tego skręcanie aby za kilka dni tą czynność powtarzać(montowanie ringów).

Z góry dziękuje i pozdrawiam Sebastian

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

Że lampy są klejone to wiem z dwóch przyczyn:

Po pierwsze widać to jak ma się lampę w ręku (charakterystyczny czarny klej przylegający do klosza).

Po drugie jedną lampę rozkręciłem i rozkleiłem nie sprawdzając czy ringi będą pasowały, jak się okazało nie pasowały (nie można było by ich nawet zmieścić w kloszu), jednak w wyniku zmęczenia (8h pracy przed komputerem i 3h rozkręcania lampy) po prostu ją skleiłem i zamontowałem w aucie nie mierząc rozmiarów okularów (w sumie czysta głupota).

Pozdrawiam

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM