Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Wymieniał ktoś może szyberdach w e39? Przeszukałem całe forum i nie znalazłem prawie nic na ten temat.

Czy zdjęcie podsufitki i wymiana szybra na drugi to strasznie skomplikowana rzecz.

Pojeździłem po warsztatach w swoim mieście i za bardzo nikt się nie chce tego podjąć.

Szyber jest elektryczny, opuszcza się tylko kawałek z jednej strony i dalej nie idzie, lub jeśli nacisnę w druga stronę to odsuwa się kawałek podsufitka i zaczyna terkotać. Myślę że najlepiej było by go wymienić, używkę można dostać za ok 200zł.

Będę wdzięczny za wasze porady w tej sprawie, może ma ktoś jakiś opis lub zdjęcia.

Opublikowano

Witaj. Nie kupuj całego szyberdachu Elektryczne szyberdachy mają to do siebie, że pęka tak zwany piesek na lince, który ma za zadanie otwierać i zamykać szyber równomiernie z dwóch stron, jest on zaczepiony na końcu linki w prowadnicy, jeśli się dobrze przyjrzysz jak otworzysz lekko szyber dach będziesz widział ułamaną część, jest to część aluminiowa i bardzo słaba, mam u siebie ten sam problem lecz nie mam czasu aby zrywać podsufitkę i się tym bawić, radze ci poszukaj linki po szrotach lub też możesz to naprawić sam metodą którą kiedyś sam zrobiłem szyber w swoim golfie. Linka chodzi w pancerzu w golfie był to pancerz otoczony spiralą metalową ze szczotkami. Aby naprawić szyber dach należało po demontażu szyber dachu odsunąć go do końca i w odpowiednim miejscu pilnikiem lub czymś innym wyciąć kawałek pancerza i zastosować kawałek blaszki tak aby ta blaszka pchała nam tą linkę i ciągnęła, Każdy elektryczny szyber dach chodzi na takiej samej zasadzie. tu masz link jak to było zrobione w golfie, obrazek jest z innego forum.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d40b47b3dada785f.html#

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d40b47b3dada785f.html

Opublikowano
Tylko że jego nie da się otworzyć , więc zobaczenie czegokolwiek nie jest możliwe. No i jeśli to faktycznie ta linka to aby ją wymienić to i tak trzeba zwalać podsufitkę,a z tym podobno jet największy problem.
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

możesz napisać jeszcze ile kosztowała robocizna i ile szyber?

no i gdzie to robiłeś?

Moja pierwsza 540